koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Formule 1 wil goedkopere, simpelere, en luidere motoren

De FIA, de FOM, en libery media hebben in Parijs de richtlijnen voor motoren vanaf 2021 bekend gemaakt. Het doel is goedkopere, simpelere, en luidere motoren.

Men houdt vast aan de hybride 1.6 liter V6 turbo-motor, maar er wordt wel een aanpassing gedaan aan generatoren. De MGU-H verdwijnt, MGU-K wordt versterkt. Coureurs kunnen vanaf 2021 voor gedurende meerdere ronden energie opsparen om deze laten te gebruiken bij bijvoorbeeld een inhaalactie.

Ook wordt het motorgeluid versterkt. Ross Brawn: We hebben vooral geluisterd naar de fans, wat zij in de toekomst willen zien.

Tevens is er een voorstel gemaakt voor het bevriezen van de ontwikkelingen van brandstof en smeermiddelen. Onderdelen van de motor worden gestandaardiseerd in gewicht en afmetingen. Elektronica voor de aansturing van de motor wordt ook verder gestandaardiseerd. Het doel hiervan is de kosten voor de motorfabrikanten en de teams te drukken.

Overigens staan de regels nog niet definitief vast, Brawn: Het is een voorstel welke richting we uit willen. We willen dit in 2018 met de teams verder uitwerken en tot concrete afspraken komen. We willen met de teams en de fabrikanten het beste voor de sport, ik denk dat we met dit voorstel op de goede weg zijn. We willen goedkopere, simpelere, en luidruchtigere motoren. Bovendien kan dit nieuwe reglement toetreding van nieuwe fabrikant met zich meebrengen.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.