koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Formula Renault 2.0: R-Ace blijft domineren, solide weekend Verschoor

Richard Verschoor is in het tweede raceweekend van de Formule 2.0 Eurocup in Engeland in beide races in de punten geëindigd. Op Silverstone werd hij als 7e en 6e afgevlagd. De R-Ace GP rijders Robert Shwartzman en Will Palmer wonnen opnieuw allebei een race.

Race 1:  Stroef begin, vlot einde

In de kwalificaties voor race 1 was er een natte baan en werden Shwartzmann en Palmer allebei in groep 1 geplaatst. De twee teamgenoten maakten het elkaar erg moeilijk, maar uiteindelijk was Shwartzmann 0.014 sec langzamer dan Palmer. De 1:58.628 die de Engelsman op zijn thuisbaan postte was niet genoeg voor pole. Max Defourny had in groep 2 een vergelijkbare close finish met Henrique Chavez en klokte 1:58.267, waarmee hij pole pakte.

Palmer startte dus als tweede, Chavez als derde, Shwartzmann als vierde. Verschoor werd vierde in groep 1 en zou als negende starten, Jarno Opmeer vertrok als 16e, Neil Verhagen als 29e. Voor Verhagen en Opmeer duurde race 1 maar vijftig meter. Opmeer kwam niet weg van zijn plek nadat de lichten uitgingen, Verhagen probeerde door het veld heen te snijden om wat plaatsen goed te maken. Maar de Amerikaan zag daarbij de auto van zijn teamgenoot over het hoofd en knalde er bovenop.

Door de lagere snelheid raakte er niemand gewond, maar de auto’s van MP Motorsport waren natuurlijk total loss. De safety car kwam de baan op en in die trein viel ook polesitter Defourny stil.. Na de bergingswerken kon Palmer makkelijk wegrijden van het veld, omdat achter hem Shwartzmann het aan de stok kreeg met Chavez en Max Fewtrell. De Brit nam zes seconden voorsprong en gaf dat niet meer uit handen. Chavez wist Shwartzmann in het slot te passeren en kwam als tweede binnen, de Rus moest met plek drie genoegen nemen. Achter hen was Verschoor even weggezakt naar plaats 10, maar hij wist alsnog drie plaatsen terug te pakken en kwam als 7e binnen.

Race 2: R-Ace all the way

De gifbeker was in race 2 nog niet leeg voor Opmeer; hij kwam in zijn kwalificatie in de grindbak terecht en moest achteraan starten. Verhagen deed het niet veel beter met een 28e plaats. Defourny was op een opdrogende baan de snelste van Groep 1 voor Sacha Fenestraz en Ghislain Cordeel. In Groep 2 was Shwartzmann bijna een seconde sneller dan Dan Ticktum en Palmer. Verschoor stond lang op plaats drie in deze groep, maar zakte naar vijf en vertrok uiteindelijk als negende.

Nu eens geen safetycar in de eerste honderden meters, maar een leuke battle royale. Ticktum had een prima start en vocht een ronde lang met Palmer en Shwartzmann om de leiding, tot hij wijd ging in Club Corner en de twee R-Ace auto’s weg moest laten rijden. De Brit kwam in een tweede groep te rijden met Defourny, Fenestraz en Aubry, die op Wellington Straight zelfs met zijn vieren naast elkaar reden. Fenestraz moest afhaken na een fout in Becketts en kort daarna werd het SC-bord weer omhoog gehouden!

Chavez was samen met Gregoire Saucy van de weg gegaan en ook Fenestraz was inmiddels stilgevallen. Het duurde 11 minuten om alles op te ruimen en in de herstart bleef Shwartzmann aan de leiding, al zat Palmer aan zijn achterwielen. Ticktum en Defourny waren zo aan het knokken om plek 3 dat Fewtrell, Verschoor en Raúl Guzman aan konden sluiten. Met nog vier minuten te gaan ging Defourny te wijd door Club en spinde, waarna hij nét voor Opmeer weer de baan op kwam (die was van 30 opgeklommen naar 15). De Luikenaar deed er nog alles aan om weer in de punten te rijden, maar hij geraakte niet verder dan plaats 12.

Vooraan viel het veld inmiddels uit elkaar. Shwartzmann was met Palmer in zijn zog weggereden van Ticktum en Fewtrell, Guzman en Verschoor reden daar achter in niemandsland. In de volgorde zou de laatste minuten niets meer wijzigen. Shwartzmann won de race voor Palmer, Ticktum kwam met Fewtrell nog steeds aan zijn achterwiel geplakt als derde binnen. Verschoor scoorde een 6e plaats, maar weer blijkt dat zijn kwalificaties nog enige verbeteringen behoeven. Zoals hij zelf ook opmerkte : “Het zit allemaal zo dicht bij elkaar, een paar duizendsten kan het verschil tussen pole en middenmoot” betekenen. In iedere geval heeft Verschoor twee solide races in de punten gereden, want zowel Opmeer (15e) als Verhagen (16e) reikten niet hoog genoeg om hem dat na te doen.

Stand na twee raceweekends:
1 Will Palmer 80
2 Robert Shwartzman 65
3 Sacha Fenestraz 46
4 Max Fewtrell 32
5 Max Defourny 25
6 Henrique Chaves 24
7 Richard Verschoor 21
8 Gabriel Aubry 19
9 Alex Peroni 16
10 Dan Ticktum 16

Palmer en Shwartzmann lopen inmiddels al aardig weg van de rest, maar de volgende races wachten komend weekend al op het onvoorspelbare stratencircuit van Pau. Een safety car is er eerder regel dan uitzondering en met dertig auto’s in het veld ligt ook een rode vlag altijd op de loer in alle sessies.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.