koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Formula E Monaco: Buemi pakt de draad weer op, Frijns valt stil

Sebastien Buemi heeft zijn zegereeks in de Formula E weer opgepakt in Monaco. Op een verkorte uitgave van het Formule 1-stratencircuit was hij Lucas di Grassi en Nick Heidfeld te snel af. Robin Frijns leek op weg naar punten, maar viel door energiegebrek in het slot terug.

Vangrails beslissend in kwali

Er was van te voren onzekerheid of Frijns wel kon rijden. Zowel hij als Jose Maria Lopez moesten eerst een paar medische checks ondergaan omdat beiden in andere raceklassen geblesseerd waren geraakt. BMW-ontwikkelingsrijder Alexander Sims was standby om bij Andretti in te stappen, maar het bleek niet nodig, beiden stonden gewoon aan de start. Felix Rosenquist bezorgde zijn Mahindra team wat stressige uurtjes door in de trainingen een gele vlag te missen en op Oliver Turvey te knallen, maar hij kon ook starten.

In de kwali was Buemi als derde doorgegaan naar de superpole, maar over één rondje produceerde hij een tijd van 53.313, een kwart seconde sneller dan Di Grassi en Nelson Piquet. Beide Brazilianen verloren die kwartseconde door een klein tikje tegen de vangrails. Vergne zette een vierde tijd en Maro Engel plaatste zich als vijfde op de grid in Venturi’s thuisrace. Frijns kwam als 13e binnen, maar mocht als 12e starten omdat Loic Duval werd teruggezet wegens het rijden van teveel rondjes in de groepsfase.

Brains versus Brawn

Buemi stoof weg bij de start en liep al vlug weg bij Di Grassi, die zelf een voorsprong kon nemen op Vergne en Piquet, die flink met elkaar in de clinch gingen. Heidfeld vertrok van acht, maar maakte in de St. Devote hairpin meteen drie plaatsen goed door buitenom langs de “file” te rijden. Ook Frijns maakte daar twee plaatsen goed en kwam op tien te rijden.

Vooraan kookte de situatie tussen Vergne en Piquet over. De Braziliaan remde wat vroeg aan voor St. Devote, waardoor de Fransman er naast kwam en buitenom probeerde in te halen. Piquet gaf tegengas, deed er alles aan om Vergne achter zich te zouden en reed hem zo de hekken in. Safety Car! Behalve een vernielde auto liep Vergne bij de actie ook een handblessure op, waardoor hij vreest de volgende ePrix te gaan missen.

 

Door de bergingswerkzaamheden verloor Buemi de vijf seconden voorsprong die hij had, en kwam Di Grassi na de wissels vlak achter hem te rijden. Hij probeerde een aanval in Rascasse en later bij Swimming pool, maar Buemi verdedigde goed en hield aan de streep 3 tienden over op de Braziliaan. Heidfeld wist te profiteren van Piquet’s problemen met Vergne en hield er een derde plaats aan over, voor Piquet en Engel. Frijns lag tot de laatste ronde op plaats 8, maar hij kwam zonder energie te zitten en viel vier plaatsen terug naar 12

Stand na vijf races
1 Sébastien Buemi - 104
2 Lucas di Grassi - 89
3 Nicolas Prost - 48
4 Jean-Éric Vergne - 40
5 Sam Bird - 34
6 Nick Heidfeld - 32
7 Felix Rosenqvist - 28
8 Nelson Piquet Jr. - 27
9 Daniel Abt Ret - 26
10 Oliver Turvey - 15

Het volgende raceweekend is al over een week in de straten van Parijs. Omdat dit samenvalt met de DTM races op de Red Bull Ring in Oostenrijk, zullen Engel en Duval ontbreken. Hun plaatsen worden ingenomen door Tom Dillmann en Mike Conway.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.