koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
F2 België: Prima weekend en weer main race win voor De Vries

Nyck de Vries gaat op dezelfde toer verder voor de zomerstop. In het F2 raceweekend in Spa won de Nederlander opnieuw de mainrace en maakt veel punten goed op de mannen voor hem. Mercedes junior George Russell blijft leider.

De stoelendans die in de Formule 1 al een tijdje aan de gang is liep afgelopen weekend over naar de opstapklassen. Het probleem zit hem vooral in de superlicentiepunten van Dan Ticktum. De Engelsman is de gedroomde kandidaat van Dr. Helmut Marko, maar door zijn twee jaar schorsing staat Ticktum maar op 2 licentiepunten terwijl hij er veertig nodig heeft. Zelfs een titel in de F3 gaat hem niet helpen, dan komt Ticktum nog steeds 8 punten te kort en vanwege zijn verleden kan hij niet op dispensatie rekenen.

Eerstvolgende optie voor Toro Rosso is Lando Norris een jaar “huren” van Mclaren, maar de Britten lijken er op dit moment de voorkeur aan te geven Norris zelf te laten debuteren in 2019. Enige optie is dat de renstal uit Woking ook James Key van Toro Rosso wil hebben, dus wie weet volgt er een ruilhandel. Plan C is Alexander Albon, ooit lid vd Red Bull talentenpool. Die lijkt namelijk ook op de lijst te staan voor een stoeltje bij Toro Rosso, mits hij sponsorgeld meebrengt zoals Sean Gelael dat ook doet.

Main Race: Friese dominantie

De Vries lijkt ondanks de vele verschuivingen niet op de radar te staan voor een F1 zitje, maar hij laat op dit moment wel zien dat hij er zeker een kans zou maken. De Fries was dominant in de training en kwalificatie en scoorde met 1:56.054 de pole voor Russell en Sergio Sette Camara. Opvallend: hij zette die tijd met nog 10 minuten te gaan op de klok nadat de stewards zijn eerste flying lap hadden afgekeurd wegens het overschreiden van de baanlimieten en moest toen in de pits afwachten op de rest. Russell kwam 4 tienden tekort, Sette Camara en Luca Ghiotto een halve seconde. Lando Norris kwam slechts tot plaats vijf.

Bij de start liep het helemaal goed voor de Vries, hij trok meteen een flink gat en eigenlijk zag de rest hem pas halverwege de race weer terug, toen Nirei Fukuzumi stilviel met brand aan boord en de safetycar het veld weer bij elkaar bracht. Herstart bracht echter geen verrassingen, De Vries liep weer weg en hoefde maar kort tijdens de pitstops zijn leiding af te staan. In het slot bleef de Fries Sette Camara drie tellen voor, Russell gaf op drie 7.5 sec toe. Wederom schitterend werk geleverd. Pole, plus racewin plus snelste ronde, maximale score van 31 punten.

Norris had het gedurende de race veel moeilijker, hij leek zelfs even op weg naar een tranendal met Albon en Ghiotto toen ze met zn drieën op Les Combes afgingen in de openingsronde. Maar ze kwamen er op de een of andere manier uit, waarna hij nog aansluiting bij Russell probeerde te vinden. Hij moest zijn aanvallen echter staken toen Albon kwam aandringen en een divebomb in opnieuw Les Combes probeerde, maar de Britse Thai ging wijd en moest de plek teruggeven. In de laatste ronden kon Norris niet meer aanklampen en kwam als vierde binnen, Albon werd vijfde. Artem Markelov stal daarachter nog even de show met een dragrace tegen Luca Ghiotto, die in de laatste ronde nog een zesde plek zag verdampen.

Sprintrace: Superstart blijft zonder beloning

Ook in race 2 eistte de Vries een grote rol op. Hij moest van acht starten en terwijl de eerste rij (Ghiotto en Nicolas Latifi) goed weg was, ging de Vries in één keer van 8 naar 3 Hij had echter vijf ronden nodig om Ghiotto voorbij te komen en achteraf vergde dat misschien wat veel van zijn banden. Latifi kon vooraan steady rondetijden rijden, De Vries begon echter langzaam terug te vallen in de klauwen van Norris, Albon en Markelov.

 

Met nog twee ronden over waren De Vries banden helemaal op, zat Norris én Albon op zijn staart en was het helaas op Kemmel Straight bekeken. Beiden gingen de Fries voorbij en die bleef in het slot nog net Markelov voor als vierde. Albon probeerde nog Norris de tweede plek af te snoepen, maar dat werkte net als zaterdag niet. Latifi was intussen onbedreigd over de finish gekomen, de Canadees had 10 tellen voorsprong gepakt op de rest van het veld. WK-leider Russell kwam niet verder dan een zevende plaats en twee punten.

Stand Formula 2 na 9 raceweekends
1 George Russell 188
2 Lando Norris 183
3 Alexander Albon   161
4 Nyck de Vries 153
5 Artem Markelov 128
6 Sérgio Sette Câmara 124
7 Antonio Fuoco 112
8 Luca Ghiotto 89
9 Louis Delétraz 62
10 Jack Aitken 61

De Vries loopt dankzij het goede weekend in Spa in tot acht punten op Albon, Norris maakt ook weer punten goed op Russell, achterstand is nu vijf punten. Komend weekend al in Monza wacht het volgende raceweekend. Hopelijk kan De Vries de vorm vasthouden.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.