koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Eric Broadley overleden

De oprichter van de chassisfabrikant Lola, Eric Broadley, is op 88-jarige leeftijd overleden.

Lola begon in 1958 met het bouwen van chassis voor racewagens. Sinds die tijd was het merk ook diverse keren bij een Formule 1-project betrokken. Zo was bijvoorbeeld het chassis waarmee Honda in 1967 zijn eerste grand prix won door Lola gebouwd.

Broadley was ook betrokken bij het Formule 1-team van Graham Hill, Embassy Hill, in de jaen ‘70. In de jaren ‘80 en ‘90 werkte Broadley mee aan het project Larousse Lola. Op Indianapolis had Lola ook veel succes, van de jaren ‘60 tot 90’ was Lola de meeste succesvolle constructeur. Zo won ook Arie Luyendyk in 1990 met een Lola chassis.

In 1997 besloot Lola nog eens terug te keren in de Formule 1, met een eigen team. Dit werd een groot fiasco, al na de eerste grand prix was het team failliet. Beide bolides wisten zich in Australië niet te kwalificeren en bleken hopeloos langzaam. Lola ging failliet en Martin Birrane kocht het bedrijf en timmert sinds die tijd weer aan de weg. Broadley is na 1997 met pensioen gegaan en niet meer actief bij de autosport betrokken geweest.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.