koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Ecclestone geëerd tijdens Goodwood

Van 29 juni tot 2 juli wordt de Goodwood Festival of Speed gehouden.

Goodwood Circuit is een historisch racecircuit in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Het circuit ligt vlak bij Chichester (West Sussex), vlak bij de zuidkust van Engeland. Dit racecircuit dateert van 1948. De laatste race werd gereden in 1966.

Het circuit werd gesloten omdat de eigenaars het circuit niet wilden aanpassen aan de strengere eisen die gesteld werden in verband met hogere snelheden van nieuwere racewagens.

Een ongeluk tijdens een testrit op dit circuit eiste op 2 juni 1970 het leven van Bruce McLaren, de oprichter van Team McLaren.

Tegenwoordig is Goodwood vooral bekend om de Festival of Speed [FoS] en elk jaar is er een thema. Voor dit jaar heeft men gekozen voor Bernard Charles Ecclestone.

Van de 86-jarige Brit, die afgelopen winter afstand moest doen van zijn positie als F1-baas vanwege de overname van de sport door Liberty Media, worden zijn vijf verschillende rollen in de koningsklasse van de autosport belicht.

Zo zal er aandacht zijn voor de tijd waarin Ecclestone actief was als rijder; in de jaren ‘50 kon de kleine miljardair zich niet kwalificeren voor enkele Grands Prix.

Bernard Charles Ecclestone heeft veel voor de sport betekent, dat is wel duidelijk. Zijn keuzes zijn niet altijd gewaardeerd, maar de man in kwestie mag toch wel als een legendarisch individu gezien worden, zo sprak Lord March, de initiatiefnemer van het FOS.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.