koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Dit had ik niet verwacht’- Max Verstappen

Max Verstappen staat toch al bekend om zijn talent om in te halen op de baan, waar anderen dat niet verwachten, maar hij laat het (gelukkig) niet na zijn fans en opponenten eraan te herinneren.

Na “de race van Brazilië 2016” is er nu “de race van China 2017”.

Niet dat Max geheel kansloos was. Want de Red Bull mag dan wel tekort komen op Ferrari en Mercedes, de RB13 is nog altijd veel beter dan de Force India’s en Williams’.

Na een halfnatte start vanaf P16 wist Verstappen negen collega’s te passeren in de eerste ronde. P7 was een plek waar de Nederlander mogelijk was gestart, dus de schade was in één rondje al opgelost.

Slechts een keer eerder startte een coureur in China buiten de top 10 om alsnog op het podium te eindigen. Destijds was dat ook al een coureur in dienst van Red Bull, namelijk Mark Webber die in 2011 derde werd vanaf P18.

Max Verstappen over zijn race: Volgens mij heb ik in de eerste ronde negen auto’s ingehaald. Het voelde min of meer als een computerspelletje.

In de eindfase kwam Daniel Ricciardo steeds dichter bij zijn teamgenoot, maar het lukte de ‘Aussie’ niet om zijn Nederlandse teamgenoot te passeren. Verstappen klaagde op zijn beurt over Romain Grosjean, die verrassend genoeg geen blauwe vlaggen kreeg.

Ik had al problemen met de voorkant van de auto en wilde daarom niet in de vuile lucht van Grosjean rijden. Maar ik ben heel blij om op het podium te staan, dat dat had ik vooraf niet veracht., zo besluit Max Verstappen die ook nog de ‘Driver Of The Day’-award won.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.