koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Brawn: ‘Kosten in de gaten houden’

In een interview met Motorsport spreekt sportief directeur van de FIA Ross Brawn dat de nieuwe generatie motoren vanaf 2020 niet veel zullen verschillen dan de huidige krachtbronnen in de F1.

Doel is om de kosten beheersbaar te houden, terwijl het rijden met een Formule 1 auto nog uitdagender moet worden.

De verwachting is dat de 1.6-liter V6 turbo blijft behouden, maar dat de MGU-H of Motor Generator Unit – Heat zal verdwijnen. In plaats daarvan komt er een standaard KERS. Er wordt nog steeds nagedacht over het toevoegen van een tweede turbo om het vermogen en geluidsniveau te verhogen.

Wat doet een MGU-H ook al weer? Het kan energie terugwinnen van de turbo, het opslaan, en vervolgens gebruiken om de compressor te laten draaien. Als je naar een turbocharger kijkt, zie je aan de ene kant een turbine en aan de andere kant een compressor.

De uitlaatgassen worden gebruikt om de turbine te laten draaien, waardoor de compressor gaat draaien. De MGU-H bevindt zich in het midden. Dus wanneer de hete gassen de turbine laten draaien, produceert dat elektriciteit die opgeslagen wordt in batterijen. Wanneer de auto accelereert, wordt die energie gebruikt om de compressor te laten draaien, wat onmiddellijk kracht oplevert.

Er is dan geen turbogat omdat een elektromotor de zaak draaiende c.q. op toeren houdt.

Een prachtig stukje techniek, maar de gemiddelde fan ziet er niets van. Die willen graag de schreeuwende V10 of zelfs V12 weer terug, maar dat is volgens Brawn niet realistisch. Dat zou onder andere ook nieuwe testbanken vereisen, wat ook een hoop centen kost.

Ook Liberty Media wil de motoren in ieder geval goedkoper maken, zodat meer leveranciers kunnen instappen vanaf 2020. Iets waar onder andere Red Bull Racing op hoopt.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.