koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Bernie Ecclestone is jarig

Bernard Charles (Bernie) Ecclestone is vandaag jarig en mag nu 87 kaarsjes uitblazen.

In 1958 schreef hij zich tweemaal in voor een Grand Prix, maar geen van beide keren kwam hij aan de start.

Hij werd daarna manager van Stuart Lewis-Evans, die in 1958 overleed aan de gevolgen van een geëxplodeerde motor tijdens de Grand Prix van Marokko.

Ecclestone verliet geschokt de sport, om daarna weer op te duiken als manager. Ditmaal behartigde Bernie de belangen van de Duitse Oostenrijker Jochen Rindt, die in 1970 dodelijk verongelukte op Monza.

In 1972 ging de Brit een stapje hogerop en kocht hij het Brabham-team.

In 1974 Ecclestone werd president van de Formula One Constructors Association (FOCA) en verdiende vervolgens miljarden met het verkopen van de televisierechten voor de Formule 1. Zijn vermogen wordt geschat op 2,4 miljard pond.

De sport werd groter en groter, maar Ecclestone overspeelde zijn hand. In 1997 was Ecclestone betrokken bij een schandaal toen hij de Britse Labour-partij een donatie van een miljoen pond had geschonken.

Em in 2014 werd bekendgemaakt dat hij in Duitsland terecht moest staan op verdenking van omkoping. Deze zaak werd in augustus 2014 geschikt voor 100 miljoen dollar. Saillant detail, de rechtbank eiste het geldbedrag in euro’s, maar oude vos Ecclestone kon tot een deal komen om het bedrag in dollars te betalen, wat hem 25 miljoen euro ‘korting’ opleverde.

Begin dit jaar moest hij het veld ruimen na de komst van Liberty Media als nieuwe eigenaar van de Formule 1.

De felicitaties gaan uit naar de jarige Ecclestone.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.