koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
‘Abiteboul wil 15 races per jaar’

Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul staat lijnrecht tegenover eigenaar Liberty Media. De Fransman wil minder races, terwijl de Amerikanen juist van plan zijn om de kalender de komende jaren uit te breiden.

Liberty Media wil de kalender de komende jaren uitbreiden tot 22 of 23 races, met onder meer een wedstrijd in Miami en een extra ronde in Azië. Hoewel een langere kalender uit commerciële oogpunten interessant kan zijn, ziet Renault dat niet zitten.

Cyril Abiteboul sprak met Motorsport.com : We moeten een boodschap van trots, van motivatie, van energie overbrengen. Met de huidige kalender is het enthousiasme niet hetzelfde als we maar vijftien maal per jaar zouden hoeven te reizen. Ik waardeer de achterliggende gedachte: commercieel gezien moet de kalender groeien, maar wat mij betreft gaan we de sport enorm inkrimpen

Er moet elk jaar meer geld verdiend worden, meer mensen, meer circuits, meer prijzengeld, meer van alles. Maar op een bepaald moment moeten er knopen worden doorgehakt.

Abiteboul doelt hiermee op het exclusiever maken van de Formule 1, maar ook om de concurrentie tussen de circuits c.q. promotors te intensivieren.

Dat zou heel verkeerd kunnen uitpakken voor met name de Europese circuits, aangezien de meesten zeker geen bedragen van 50 a 60 miljoen zullen betalen.Alles weten over Formule 1 in 2017?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.