koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Singapore: ‘Grand Prix van de anti-climax’

Twee zaken waren dominant in het nieuws voorafgaand aan de GP van Singapore; De radio en drie auto’s per team.

Diverse teams in de Formule 1 zien weinig in het plan van Bernie Ecclestone om de teams met drie auto’s te laten rijden. De grote kleine baas van de top in de autosport wil het aantal auto’s uitbreiden als voor 2015 teams vanwege financiële problemen moeten afhaken.

Jammer’ dat Luca di Montezemolo het allemaal niet meer mag mee maken, als zijnde Ferrari-president natuurlijk. De 66-jarige verkeerd nog altijd in puike conditie.

Voormalige ceo van Williams Parr had al een in een tweet openbaart dat de sport zoals we het nu kennen, volgend jaar niet meer zal bestaan. Veel beroering alom, hoewel het overbekend is dat Marussia, Caterham en Sauber er niet bepaald warmpjes bij zitten.

En zelfs voor Genii Lotus moet worden gevreesd.

En dan de aangekondigde beperkingen voor wat betreft het radioverkeer. De ban op radioverkeer tussen teamleiding en coureur in de Formule 1 werd al snel afgezwakt. Technische suggesties over de parameters van de auto blijven dit seizoen gewoon toegestaan.

Mededelingen vanuit de pitstraat die over de rijstijl van de coureur gaan, zijn vanaf dit weekeinde verboden.

Er zullen voor- of tegenstanders van de maatregel zijn. Enerzijds tegen vanwege het gekibbel tussen Alonso en Vettel tijdens de laatste fase van de race op Silverstone.

Maar anderzijds worden de coureurs meer mens als je via de radio kunt meeluisteren hoe hoog de stress daadwerkelijk is in de cockpit.

Do not tell me the gap!, zo snauwde Rosberg tijdens de race in Monza. Het liet zien hoe hoog de druk was bij de Duitser, voordat hij zich een tweede keer verremde en de race verloor aan zijn teamgenoot.

Of recent Romain Grosjean die op zaterdag niet meer op zijn tong besloot te bijten, maar openlijk over de radio zich afvroeg waarvoor hij het deed. Alle moeite en werk door de plee gespoeld door een onwillige, onbetrouwbare motor.

De sport is veranderd. Bekijk een onboard-filmpje uit de jaren eind 1980/begin 1990 en de huidige lichting lijkt wel een Xbox 360-spelletje te spelen. Het oogt allemaal zo makkelijk, terwijl dat niet zo is, getuige sommige woeste uitspraken.

En dan valt er wel wat voor te zeggen om de coureurs niet alleen te zien, maar ook te horen over de radio.

Laten we van team tot team bekijken hoe ze het deden in Singapore:

Mercedes:
De Mercedes W05 is een snelle auto. Zo reed Hamilton [P1] na de safety-car in R38 in vier rondjes op een ruime afstand van 11 seconde van Vettel op P2. Uiteindelijk kon Hamilton zelfs om zijn gemak in R52 naar binnen voor vers rubber. Vettel die doorreed, bleek binnen twee rondes een bekeken zaak.

De Brit zag zijn wens ingevuld, namelijk een makkelijk weekeinde dan wel werkdag zonder al te veel problemen. 

Toch was er opnieuw sprake van een anti-climax.

Had Lewis in Italië een software-probleem waardoor zijn launch-controle niet werkte, in Singapore moest Nico Rosberg [DNF] zwoegen met een onwillige koppeling. 

Een ander stuurwiel bood geen soelaas en Rosberg moest uiteindelijk zelfs vanuit de pitstraat starten nadat hij blijf staan op de grid.
Het ging helemaal fout toen Nico terug reed naar zijn box. Dat ging zo verschrikkelijk langzaam, dat we dachten:  Die komt niet meer van zijn plek.

En helaas voor Nico Rosberg was dat ook het geval.

Red Bull:
Vettel [P2] had opnieuw gekozen voor een agressieve bandenstrategie, namelijk zo lang mogelijk doorrijden op de zachte band. In tegenstelling tot Monza werkte het nu wel, en mocht de regerend kampioen heel even snuffelen aan de positie waarop hij de afgelopen jaren was te vinden.

Heel even tot Hamilton het lang genoeg vond duren.

Voor Ricciardo [P3] zal Singapore een beetje aanvoelen als een koude douche? Ik had verwacht dat hij zijn teamgenoot zou kunnen aanvallen, aangezien hij onder druk stond van een nimmer loslatende Fernando Alonso.

Ook hier weer die anti-climax waar men een mooi gevecht verwachtte. Maar Daniel blijft lachen, wat terecht is gezien het WK-stand.

Ferrari:
Kimi Räikkönen[P8] zal nog steeds niet blij zijn met de huidige performance van de F14T. De Fin reed nochtans in de openingsfase van de race op een mooie P5. Maar na de eerste stop zat de Fim vast achter een Williams [Massa?] en ging het daarna van kwaad tot erger. Maar het leed vond al plaats in de kwalificatie op zaterdag met een PU [power-unit] dat het liet afweten.

Fernando Alonso [P4] was er dichtbij, zoals hij er altijd dichtbij is sinds hij voor Ferrari rijdt. Maar telkens komt de auto tekort. Ook in Singapore was er een tekort aan grip, de auto slingerde duidelijk zichtbaar bij het uitaccelereren, en in de slotfase moest de Spanjaard op zijn banden letten en daardoor zijn kans op een podiumfinish loslaten.

McLaren:
Jenson Button [DNF] valt niet vaak uit. Maar als de motor ermee stopt vanwege een onwillige PU, rest er niets anders dan uitstappen een terugwandelen. De Brit was tot zijn uitval redelijk onzichtbaar. Tot hij in het treintje met Bottas en Kimi kwam. Maar zoals het kennelijk in deze Grand Prix als motto gold, draaide ook dit potentieel gevecht uit op een anti-climax.

Dus moest Kevin Magnussen [P10] de eer hoog houden. Al leken de stewards de jonge Deen op te zoeken na de start. Magnussen had in de laatste races veel punten kado gedaan, maar vandaag kreeg hij er eentje nadat Bottas kampte met een lekke band in de laatste ronde.

Williams:
Valtteri Bottas [P11] deed weinig verkeerd en reed naar vermogen zijn rondes over het stratencircuit. Pure pech in de laatste ronde deed hem terugvallen naar een puntloze P11. Ja, ook die races kun je hebben, Valtteri!

Massa [P5] heb ik ook niet vaak gezien. De Braziliaan veranderde tijdens de race nog wel van een 3-stopper naar 2 stops. In tegenstelling tot zijn teamgenoot hielden zijn achterbanden het nog wel vol, hoewel het meeste van de grip al weg was.

Toro Rosso:
Daniil Kvyat [P14] zit de laatste tijd niet echt in de kansrijke hoek. De Rus erkent mee tegen zichzelf te rijden en kon de consistentie in de banden niet vasthouden, omdat hij voortdurend met onder- of overstuur kampte.

Jean-Eric Vergne [P6] moet nu vechten voor zijn toekomst. De Fransman maakte daarbij aardig wat fouten, maar wist ze keurig weg te poetsen. Ook een –in mijn ogen- zwaar onterechte straf kon de aanstaande voorloper van Max Verstappen wegrijden.

De vraag is echter of het niet Too Little Too Late is voor Vergne die onthulde dat hij nu helemaal op zichzelf is aangewezen, sinds de aankondiging dat Verstappen zijn vervanger wordt. Ook dat is ‘Des Red Bull’…

Force India:
Sergio Perez [P7] reed na Monza opnieuw naar een P7. En dat deed de Mexicaan in de stijl die ook zo kenmerkend is voor hem. Het kostte hem wel zijn voorvleugel nadat hij op een onlogische manier achter Sutil reed.

Gelukkig kon hij zich inhouden, toen hij teamgenoot Hülkenberg passeerde.  Heeft nog steeds het momentum binnen het team in zijn handen.

De Andere Nico…Hülkenberg schraapte en schuurde naar een P9. De Duitser lijkt veel van zijn glans te hebben verloren door de steeds betere prestatie van teamgenoot Perez. ‘Hulk’ moet nu iets doen. Een top 5-finish [of beter] in Suzuka bijvoorbeeld.

Lotus:
Maldonado [P12] had op zaterdag zijn quotum al behaald, dus de auto bleef heel op de zondag. Grosjean [P13] reed zijn boosheid en frustratie’s omtrent de onbetrouwbare krachtbron van zich af.
In Monza maakte het management al bekend dat zij geen geld meer in de E22 zouden stoppen. Dit betekende dat Maldonado en Grosjean voor de rest van het seizoen 2014 rond P14/P16 zullen finishen.

Gelukkig vielen er twee snellere tegenstanders uit [Rosberg, Button] waardoor het resultaat van vandaag er redelijk uit zag. Maar dat is dus slechts schijn.

Sauber:
Ik moet even iets kwijt over Peter Sauber. Natuurlijk is het moeilijk om een jarenlange project, waar je je ziel en zaligheid in hebt gestopt, lost te laten. Maar meneer Sauber tracht teveel over zijn graf te regeren over zijn team, zo lijkt het wel. De Zwitser zal nu snel een belangrijke beslissing moeten maken.

Of hij verkoopt het team, of hij vindt een roedel investeerders of…het team zal omvallen.

Er moet wel iets gebeuren, want zoals het nu gaat is het een gebed zonder eind. Of totdat het geld op is.

Adrian Sutil [DNF] had zijn fouten en foutjes in de race. Een terechte straf wegens het passeren van Bianchi naast de baan in R36 en hij zag Perez over het hoofd, waarna de safety-car naar buiten werd geroepen. Sutil had een probleem rechtsachter bij de pitstop, maar kort erna mocht Becks hem troosten [Sorry Fabian!].

Esteban Gutierrez [DNF] schakelde bijna zichzelf uit in Italië, maar in Singapore was de Mexicaan die nog altijd te licht bevonden wordt best aardig bezig. Zo aardig dat hij behoorlijk kwaad uit de auto stapte nadat hij –waarschijnlijk- te lang stil stond in de pits, omdat ook bij hem het wiel rechtsachter problemen gaf.

Caterham:
Kamui [DNF] Kobayashi. Zijn ellende blijft maar voortduren. Wordt als een sloofje behandeld en had blijkbaar de ‘Belgische motor’ van Lotterer achter zijn rug hangen? De Japanner viel al in de opwarmronde uit. Kamui rook een brandlucht en direct daarop verloor hij remdruk. Daarop besloot de onfortuinlijke coureur de auto stil te zetten.

Hopelijk laat Caterham / Kolles de Japanner zijn thuisrace rijden. Dit was weer een dieptepunt voor Kamui!

Markus Ericsson [P15] had het vandaag nogal druk. P15 oogt er indrukwekkend, maar er vielen sowieso al vijf man uit die normaliter vóór de langzame Zweed rijden. Maar eerlijk is eerlijk, Ericsson hield beide Marussia’s achter zich.

Marussia:
Max Chilton [P17] heb ik af en toe gezien. Kwam de pits binnen met een lekke band linksvoor. Geen idee wat Chilton had uitgevreten.

Jules Bianchi finishte op P16 na een probleem met de remmen. Eerder werd er beweerd dat Singapore beter zou aansluiten op de mogelijkheden van de auto. Maar het Brits-Russisch team mag blij zijn dat Kobayashi een ‘nep-motor’ van Kolles mee kreeg.

Anders hadden ze achter twee Caterhams gestaan.

Napraten? Aanmelden is gratis! Wordt lid van de leukste Nederlandstalige Formule1-forum van Nederland en België!

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.