koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
PREVIEW: GP SINGAPORE

Singapore staat zo’n beetje voor de nieuwe Formule 1. Midden de wereldstad wordt Formule 1 gecombineerd met entertainment, voor ieder wat wils. Niet alleen de Formule 1-fan vermaakt zich maar ook de muziek en entertainment liefhebber. Net zoals in voorgaande jaren komen ook dit jaar tussen de trainingen, kwalificatie, en voor de race diverse wereldsterren optredens verzorgen. Dit jaar zijn One Republic, de Chainsmokers, en Ariana grande grote artiesten.

Het contract tussen de Formule 1 loopt dit jaar. De verwachting is dat dit contract spoedig met meerdere jaren verlengd zal worden. De Grand Prix kost de staat Singapore jaarlijks vele miljoenen aan Liberty Media maar volgens de regering wordt bedrag dubbel en dwars terug verdiend.
Het circuit van Singapore ligt midden in de stad en staat bekend als het zwaarste van de kalender. Temperaturen in de bolides kunnen oplopen tot 60 graden Celsius. Daarnaast is er voor de coureurs nauwelijks rust, in de straten van Singapore moet er volop worden gestuurd.
Bijzonder is dat de race in Singapore een nachtrace is. De race wordt verreden onder kunstlicht met de skyline van Singapore in de achtergrond.

Singapore is een circuit waar vooral Ferrari en de Red Bull Racing auto’s het goed zouden moeten doen. Max Verstappen en Red Bull verwachten mede met een nieuwe voorvleugel en barge board voor het podium te kunnen gaan. Ook McLaren verwacht veel van dit weekend. Voor Mercedes wordt juist, gezien de voorgaande jaren, een zwaardere race verwacht. De safety car wordt ook verwacht in Singapore, in de meeste van de voorgaande edities moest deze uitrukken.

Historie Singapore

Singapore staat sinds 2008 op de Formule 1 kalender. Sinds die tijd heeft de race zich bewezen. Een nieuw meerjarig contract ligt in het verschiet. Vorig jaar liet Liberty Media zelfs weten Singapore als voorbeeld te zien op gebied van entertainment en beleving. Op het circuit zijn de fans dankzij de goede aan – en afvoermogelijkheden binnen no-time thuis en zorgen het extra entertainment wat voor het gehele gezin.

De eerste editie in 2008 was meteen uiterst controversieel. Fernando Alonso won, een jaar later werd echter bekend dat teamgenoot Nelson Piquet de opdracht kreeg om zijn Renault in de muur te zetten om Fernando Alonso te helpen. In de jaren hierna won Sebastian Vettel de race viermaal, Hamilton tweemaal, en Alonso en Rosberg eenmaal.

Vorig jaar won Nico Rosberg met Daniel Ricciardo vlak achter zich. Ricciardo kwam vooral door een late pitstop dichtbij Rosberg. Max Verstappen eindigde als zesde nadat hij een slechte start had. In de slotfase van de race wist Verstappen nog enkele mooie inhaalacties te maken.
In 2015 reed Max Verstappen in zijn debuutseizoen een sterke race door vanaf de laatste plaats alsnog als achtste te finishen. Verstappen liet bij de start zijn motor afslaan maar reed vervolgens een sterke inhaalrace. In de laatste ronden kreeg hij de teamorder om Carlos Sainz voorbij te laten, door een duidelijk en fameus “no” laat Verstappen via de boordradio weten niet op zij te gaan voor de Spanjaard.

Het circuit
Naam: Singapore
Locatie: Singapore
Lengte: 5065 meter
Aantal bochten: 23
Aantal race ronden: 61
Lengte race: 308,828 km.

Weersverwachting
De regenbanden kunnen voor komend weekend ingepakt blijven. De temperaturen zullen tot boven de 30 graden Celsius oplopen. In Singapore dalen de temperaturen in de avond nauwelijks. Daarnaast is de luchtvochtigheid in Singapore hoog wat voor de coureurs en fans voor een hoge gevoelstemperatuur zorgt.

Tijden
Vrijdag 15 september 2017
10:30 - 12:00 | Eerste vrije training
14:00 - 15:30 | Tweede vrije training

Zaterdag 16 september 2017
12:00 - 13:00 | Derde vrije training
15:00 - 16:00 | Kwalificatie

Zondag 17 september 2017
14:00 | Race

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.