koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
PREVIEW GP ABU DHABI: Zonsondergang

De Grand Prix van Brazilië heeft ervoor gezorgd, dat de titelstrijd nog zeer spannend is wanneer het Formule 1-circus richting Abu Dhabi trekt. Het Yas Marina circuit is op papier niet de meest uitdagende baan, maar met een race die verreden wordt met de ondergaande zon in de achtergrond en een titelstrijd die nog wijd open ligt, belooft het bij voorbaat al een legendarisch weekend te worden.

Titanenstrijd
Dit weekend draait het om twee mannen; Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Beide kemphanen staan voor de tweede keer in drie jaar recht tegenover elkaar in de laatste race van het seizoen. Nico Rosberg heeft de beste papieren. Wanneer hij op het podium finisht dan is hij zeker van zijn eerste wereldtitel. Finisht hij lager dan het podium, dan zal Hamilton de race moeten winnen om zijn vierde wereldtitel op te strijken. Hoewel Hamilton zelf aangeeft dat hij niets heeft te verliezen en ‘op jacht’ is, zal hij een klein wonder nodig hebben om zijn derde titel op rij te pakken.

Vierde plaats
Wie er derde wordt in 2016 is sinds de Grand Prix van Mexico al bekend. Daniel Ricciardo heeft een voorsprong die groot genoeg is om Max Verstappen en de Ferrari coureurs voor te blijven. De strijd om de vierde plek is voor ons Nederlanders echter wel interessant. Daar is het namelijk behoorlijk spannend of Max Verstappen Ferrari coureur Sebastian Vettel kan verslaan. Dat hij niet het volledige seizoen bij Red Bull heeft gereden maakt het extra speciaal, dat hij de man die voorafgaand aan het seizoen werd bestempeld als titelkandidaat, wellicht kan verslaan. Kimi Räikönnen heeft na zijn crash in Brazilië een vrij grote achterstand opgelopen, hij maakt vooral mathematisch kans op de vierde plek.

Afscheid
De laatste grand prix van het seizoen brengt ook met zich mee, dat er afscheid genomen gaat worden van een aantal coureurs. Felipe Massa zal zijn laatste grand prix rijden. De Braziliaanse bijna wereldkampioen heeft dan 252 races achter zijn naam staan. Elf maal wist hij te zegevieren na een grand prix.

Een andere grote naam die (al dan niet tijdelijk) afscheid gaat nemen van de sport is Jenson Button. Hij zal in elk geval in 2017 niet in actie komen. Hij gaat er net als Mika Häkkinen een jaartje tussenuit, met een optie om in 2018 terug te keren. Maar ook Hakkinen zagen we nooit meer terug in de Formule 1 en wellicht besluit ook Jenson Button als meest ervaren coureur van het veld om de Formule 1 te laten voor wat het is. Button won één wereldtitel in 2009 met Brawn GP.

Programma
Hoewel Abu Dhabi een eind weg is van ons koude Nederland en Vlaanderen, hoeft men niet vroeg het bed uit om de grand prix te volgen. De race gaat van start als de zon onder gaat in Abu Dhabi, en daarmee staat het programma in de Nederlandse tijd gelijk aan een raceweekend in Europa.

Vrijdag 25 november
Eerste vrije training: 10:00 - 11:30
Tweede vrije trainig: 14:00 - 15:30

Zaterdag 26 november
Derde vrije training: 11:00 - 12:00
Kwalificatie: 14:00 - 15:00

Zondag 27 november
Race: 14:00

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.