koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Preview: Gamma Racing Day

Aankomende zondag is het weer tijd voor de Gamma Racing Day. Het jaarlijks terugkerende evenement bewijst al jaren bij de top van de nationale auto-en motorsportevenementen te horen. Ook dit jaar zijn kosten nog moeite gespaard om er een waar spektakel van te maken.

Formule 1 bolides
De Gamma Racing Day slaagt er jaar op jaar weer in om Formule 1 actie naar het TT Circuit in Assen te halen. Dit jaar is wederom Renault Sport F1 van de partij. Waar vorig jaar Nico Hülkenberg en Oliver Rowland acte de présence gaven, is het dit jaar de beurt aan Jack Aitken en Carlos Sainz Jr.

Ook Robert Doornbos is dit jaar weer van de partij in Assen. De voormalig Minardi en Red Bull Racing coureur zal net als vorig jaar vip gasten rondrijden in de Formule 1 tweezitter. Voor een kleine vijfendertighonderd euro mag je plaatsnemen achter Doornbos voor twee supersnelle ronden over het TT Circuit.

Nog meer Formule 1 wagens zijn te zien in de BOSS-GP. De klasse is voor de vierde keer te gast op de Gamma Racing Day met als publiekstrekkers de Toro Rosso STR1 uit 2006, de Benetton B197 uit 1997, de Williams FW33 uit 2011 en de Super Aguri SA05 uit 2006.

Ook is de Jaguar R5 uit 2005 van Klaas Zwart aanwezig. Zwart crashte vorig jaar zwaar tijdens de Gamma Racing Day en besloot een stapje terug te doen uit de BOSS-GP klasse. Tijdens de dagen in Assen keert hij echter terug met een mapping update aan de Cosworth motor. Hij gelooft daarmee een aanval te kunnen doen op het absolute ronderecord van Sebastien Bourdais uit 2007. Dat de update Zwart goed doet bewees hij onlangs op Zandvoort, waar hij het absolute ronderecord al reeds verbrak.

Spectaculaire races
Naast de BOSS-GP zijn er nog andere raceklasses waar de liefhebber zijn hart aan kan ophalen. Zo heeft organisatie de TCR Europe klasse weten te strikken. Het Europese broertje van de WTCR staat garant voor de nodige deur aan deur gevechten. Liefhebbers van het toerwagenracen komen sowieso aan hun trekken met ook nog eens de komst van de Ford Fiesta Sprint Cup en het NK Historische Toerwagens.

Een ander hoog aangeschreven kampioenschap is het FIM Sidecar World Championship, het wereldkampioenschap voor zijspanmotoren. De Supercar Challenge is wederom aanwezig en ook het verbazingwekkende CIK-FIA European Superkart Championship doet traditiegetrouw de Gamma Racing Day aan. Met de Yamaha R3 Cup en de komst van motorheld Michael van der Mark komen ook de motorfans ruimschoots aan de benodigde hoeveelheid adrenaline.

Mis niets van alle actie!
Tickets voor de tribunes en taluds op het TT Circuit zijn gratis te downloaden op de website van het evenement. Wil je alle bolides van wat dichterbij bekijken? Dan kun je voor 15 euro per persoon toegangstickets bestellen voor de paddock. Iets wat met de vele aanwezigheid van Formule 1 auto’s zeker de moeite waard is.

Ook dit jaar zal GPPits.net op locatie zijn om verslag te doen van het grootste gecombineerde auto- en motorsport evenement van Europa. Zien we jou ook op het TT Circuit?

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.