koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Preview: 2017 Formula 1 Heineken Chinese Grand Prix

De Formule 1 trein dendert door, en dit weekend heeft het circus zich opgeslagen in Shanghai, China. Sebastian Vettel kan terugkijken op een zeer geslaagde seizoensstart, maar voelt nog altijd de hete adem van het Mercedes-team in zijn nek. Dat, en het feit dat dit de eerste race ‘Formule 1 nieuwe stijl’ is op een permanent circuit, zorgt ervoor dat je niets van de actie mag missen aankomend weekend. Een vooruitblik op het tweede raceweekend van het seizoen 2017.

Shanghai International Circuit
In 2004 opende het Shangai International Circuit voor het eerst haar poorten voor de Formule 1. Het (toen) gloednieuwe circuit uit de pen van Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke was ‘state of the art’ en viel vooral op door de futuristische verbinding tussen de hoofdtribune en de paddock. Zo bevindt het media centrum van het circuit zich boven het rechte stuk.

Het 5,4 kilometer lange circuit telt zestien bochten, en is vormgegeven in de vorm van het Chinese karakter ‘Shang’. De race telt zesenvijftig ronden en kent een totale afstand van driehonderdvijf kilometer. Het ronderecord is nog steeds in handen van Michael Schumacher. Hij klokte tijdens de race in 2004 een 1:32.238.

Vorig jaar won Nico Rosberg de Grand Prix van China. Het was zijn derde zege in evenzoveel races. De race staat vooral bekend om het akkefietje van Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen en Danill Kvat in de eerste bocht. Ondanks de touche haalden Vettel en Kvyat nog wel het podium. De editie van 2016 was eveneens opvallend omdat alle gestarte coureurs aan de finish kwamen. Jolyon Palmer finishte als laatste op slechts één ronde achterstand.

Strijd aan de top
Het is alweer een tijdje geleden dat we konden spreken van een ‘strijd aan de top’, en het is ook maar zeer de vraag hoe lang we er nog over kunnen spreken. De zege van Ferrari was een mooie opsteker voor de sport, en ook voor de mensen die niet van rood houden, zoals Olav Mol treffend sprak in zijn commentaar twee weken geleden. Het is de eerste race van het seizoen op een permanent circuit, en dus zal het zeer interessant zijn om te zien of de voorsprong van Mercedes daadwerkelijk verdwenen is.

Ook zal het interessant zijn om te zien of Red Bull wat beter kan aansluiten bij Mercedes en Ferrari. In Melbourne had het team van Max Verstappen duidelijk achterstand op de twee frontrunners. Verstappen deed wat hij kon en finishte vijfde en daar was men bij Red Bull opvallend tevreden mee. Daniel Ricciardo kende echter een weekend vol met technische problemen en een onnodige crash in de kwalificatie. Het valt te hopen voor het team uit Milton Keynes dat men de pechduivel dit weekend buiten de poorten weet te houden, en met iets meer snelheid kan men wellicht de strijd met de concurrentie aan gaan.

De deelname van Max Verstappen is overigens niet het enige Nederlandse tintje dat aan het raceweekend in China hangt. Heineken is namelijk de officiële titelsponsor van de Chinese Grand Prix. Het is de eerste van twee Grand Prix die Heineken zal als titelsponsor beleeft in 2017. Ook de Grand Prix van Italië zal de naam van de bierbrouwer dragen.

Vrijdag 7 april 2017
04:00 - 05:30 | Eerste vrije training
08:00 - 09:30 | Tweede vrije training

Zaterdag 8 april 2017
06:00 - 07:00 | Derde vrije training
09:00 - 10:00 | Kwalificatie

Zondag 9 april 2017
08:00 | Race

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.