koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
“Met of zonder FRIC”

Hockenheim. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik ooit over de oude supersnelle baan heb mogen rijden. Sinds 2002 ligt er een circuit dat menigeen kan bekoren, maar niet de ‘mindgame-ness’ heeft van de oude lay-out.

De schrik als dan toch de eerste chicane voor je neus opdoemt, en de strijd tussen hart en verstand. Het hart dat zegt ‘een paar meter later remmen’, terwijl je verstand je vooral wilt afremmen. Het liefst een metertje te vroeg.

Jenson Button is één van de drie huidige Formule 1-coureurs die nog op de oude Hockenheimring hebben gereden: Het kon er met de verbouwing alleen maar op achteruit gaan, maar het is nog steeds een leuk baantje.

Het oude Hockenheim. Vier rechte stukken waar je gemakkelijk 320+ kilometer per uur haalde. Vervolgens reed je in de chicanes op eieren, aangezien je amper over neerwaartse kracht beschikte. Het circuit is niet te vergelijken met de baan zoals die er nu ligt, maar gaaf was het zeker., zo mijmerde Jenson Button in zijn vooruitblik op de Duitse Grand Prix.

Ondanks het kortwieken van Hockenheim, hadden we vandaag ook een gave race.

Vanaf de start tot aan de finish waren er gevechten op de baan. Langs de baan waren GPPits-redacteuren Fabian van Tiel, Edwin Scholten en fotograaf John Goedendorp aanwezig. Hopelijk hebben zij net zo genoten als de tv-kijkers!

Laten we van team tot team bekijken hoe ze het deden op het historische Hockenheim.

Mercedes:

Het begon al ‘goed’ voor Rosberg [P1] om zijn thuisrace te winnen, doordat zijn teamgenoot tijdens de kwalificatie met defecte achterremmen in de banden schoot. Daarnaast zal Rosberg wel een leuk cadeautje sturen naar Bottas, daar de Fin zijn teamgenoot van P2 [en dus meer punten] afhield.

Daarna moest de versnellingsbak worden vervangen, omdat deze was beschadigd bij de crash. Ergo: Hamilton [P3] moest vanaf P20 aanvangen.

Waar Rosberg naar de overwinning toerde, kon de Brit zich naar voren vechten. Hier en daar werden tikjes uitgedeeld, alleen toen Lewis zijn voormalige teamgenoot Jenson tegen kwam was de schade iets groter.

Hamilton dacht dat zijn landgenoot wijd ging, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Hamilton had trouwens wel gerekend op een Safety Car, nadat Sutil zijn C33 op de baan [bocht 1] moest achterlaten.
Daarna bleek Bottas eenvoudig te snel, terwijl Hamilton al het beste van zijn banden had verbruikt.

Red Bull:

Vettel [P4] ging in Duitsland verder met Alonso? De twee waren kennelijk nog niet klaar met elkaar. Vettel pakte de undercut, waarna Alonso zich bezig kon houden met de andere Red Bull.
Ricciardo [P6] had even pech bij de start. Massa en Magnussen raakten in een clinch en Daniel trachtte een ondersteboven, voortglijdende Massa te ontwijken. Een noodzakelijk move, maar wel een die het podium onbereikbaar maakte voor de ‘Aussie’.

Ferrari:

Kimi [P11] kwam tot twee keer toe in de verdrukking. Maar dat is niets nieuws voor de Fin die eigenlijk nooit echt lekker in de F14T zat. Dat werd ook minder, doordat zijn voorvleugel bij beide manoeuvres tikken kreeg. Eerst raasde Hamilton hardhandig voorbij, en toen drukte Vettel hem tegen de auto van zijn teamgenoot.

Alweer een race om te vergeten voor de Fin.

Alonso [P5] leverde voor de tweede keer op rij felle gevechten tegen een Red Bull. De Spanjaard slaagde erin om Ricciardo te verschalken, maar wees erop dat dit resultaat het maximaal haalbare is voor de Italianen.

McLaren:

Button [P8] begon goed en reed zelfs in de top 6 rond. Helaas ging het fout na de eerste stop. De strategie werkte niet zoals men het van te voren had bedacht. Button was verbaast over het contact met Hamilton, want hij reed een wijdere lijn in de hairpin om zo meer snelheid uit de bocht mee te nemen voor het volgende rechte stuk.

Magnussen [P9] had een goede start, maar het ging mis toen de rookie zij-aan-zij met Massa de eerste bocht naderde. Kevin kon geen kant op, en zag een mooi resultaat in rook op gaan. Jammer, want de jonge Deen was tevreden met de MP4-29.

Williams:

Valtteri Bottas [P2] was uiteraard blij met het resultaat van vandaag. De jonge Fin heeft nu een mooie reeks neergezet en bewijst zich als een blijvertje in de sport. Vooral de kalmte van Bottas met een furieuze Hamilton achter zich, was indrukwekkend.

Massa [DNF] raakte voor de tweede keer op rij betrokken bij een crash vlak na de start. Reed de Braziliaan achteraan, nu bleek ook een positie vooraan de grid niet veilig.
Massa wijst naar Magnussen als de schuldige, en meende dat de McLaren-coureur van het gas af had moeten gaan.

Toro Rosso:

Daniil Kvyat [DNF] zag zijn race in vlammen opgaan. Mogelijk een gevolg van de spin in het gevecht met de Force India van Perez? Kvyat hoop dat de schade aan zijn auto niet al te groot is, daar de volgende week alweer de Grand Prix van Hongarije wordt verreden.

Vergne [P13] Geen goede race voor de Fransman. De banden werkten niet zoals hij dat wilde en ook kreeg hij een straf van 5 secondes bij zijn pitstop opgeteld. Vergne kreeg die straf wegens het overschrijden van het tracklimiet in bocht 6.

Force India:

Sergio Perez [P10] zou een ‘bandenfluisteraar’ zijn. Maar in Hockenheim kon de Mexicaan de slijtage van de boterzachte Pirelli’s niet in bedwang houden. Dat zijn Duitse teamgenoot weer voor hem eindigde zal een psychologische steek zijn.

Teamgenoot Hülkenberg [P7] had zich ingesteld op meer slijtage van de achterbanden. Helaas werd het koeler dan verwacht en blijken onder die andere omstandigheden juist de voorbanden een beperkende factor. Ook leek de motor moeizaam op te pakken bij het accelereren, maar dat werd goed opgelost door het team.

Lotus:

Pastor Maldonado [P12] ontweek knap de rumoer bij de start en dat was het ook voor de coureur van Lotus, die in 2015 ook voor het team zal uitkomen. Pastor bleek onmachtig om de zachte banden werkend te houden door onbalans in de auto.

Romain Grosjean [DNF] moest opgeven met koelingsproblemen. In tegenstelling tot zijn teamgenoot had Romain geen issues met zijn banden.

Sauber:

De C33 ontbeert nog altijd de nodige grip c.q. downforce. Sutil [DNF] had een thuisrace om snel te vergeten. De Duitser had nog wel leuke gevechten op de baan, maar een raar motorprobleem begon steeds groter te worden. Totdat Adrian spinde na bocht 1 en de motor niets meer van zich liet horen.

Esteban Gutierrez [P14] had ook zijn gevechten op de baan, maar zag zich ook voortdurend geconfronteerd met de tekortkomingen van de C33.

Caterham:

Kamui [P16] kampte de hele race met fors onderstuur. En terwijl hij Bianchi passeerde bij de start, zag hij het Franse talent toch weer voor zich rijden. Het gat tussen Caterham en Marussia is nog steeds in het voordeel voor de laatste.

Ericsson [P18] begon vanuit de pitstraat, en kon al snel zijn race ‘inleveren’ doordat de Zweed de blauwe vlaggen om zijn oren kreeg.

Marussia:

Max Chilton [P17] kon het incident in bocht 1 omzeilen, maar verder was het huilen met de helm op. Het team poogde Chilton via de stops vóór Kobayashi te krijgen, maar dat was geen succes.
Jules Bianchi finishte op P15 na een ‘Webber-start’. Maar in een paar rondjes was de Fransman al voorbij de Caterhams en zijn teamgenoot!

Ook Bianchi had hinder van de lagere temperaturen [dan verwacht], en moest de nodige aanpassingen verrichten om de balans in de auto te hervinden.

Wel vond de coureur het jammer dat Sauber nog altijd buiten bereik is.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.