koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
Japan: “Ongewenst einde”

Weer een Grand Prix en weer commotie voorafgaand en tijdens de GP van Japan. In Singapore ging het nog over het plan om met drie auto’s per topteam te laten rijden en het voorgenomen verbod op rijdersinstructies via de boordradio.

De eerste liet men op de achtergrond sudderen, en het tweede werd afgezwakt. In Japan was het weer eens raak en goed ook.

Vettel kondigde zijn vertrek bij Red Bull Racing aan. De Duitser zal zich daarmee losmaken aan het handje van Dr. Helmut Marko en het warme nest dat hem vier rijderstitels opleverde.

Hoewel, warm nest…de laatste tijd ging het niet zo best. En Sebastian Vettel moest zelfs toegeven dat de RB10 hem niet lag.

Tijd om uit te vliegen voor Sebastian, dus.

Dit tot grote verbazing van de Spanjaard Fernando Alonso van wie wordt gezegd dat zijn contract met Ferrari zo goed als is ontbonden. Sergio Marchionne, de grote baas bij moederconcern FIAT, sprak als zijn twijfels uit over de bezetting voor 2015.

Men gaat ervan uit dat Vettel voor Ferrari zal rijden, maar bij de Italianen heerst er nu een ‘omerta’ omtrent nieuws op dat gebied.

Intussen is Daniil Kvyat gepromoveerd tot opvolger van Vettel bij Red Bull, waarmee Jean-Eric Vergne andermaal werd gepasseerd door de staf. En Alonso, want die had zijn zinnen gezet op een stoeltje in een winnende auto. Als we afgaan op de overwinningen van Daniel Ricciardo.

En dit was ook het weekeinde van Max Verstappen die zijn eerste officiële optreden has tijdens een GP-weekeinde.

Een opvallende gebeurtenis, daar Jos Verstappen op Suzuka zijn laatste Grand Prix reed voor Minardi, dat later Scuderia Toro Rosso is gaan heten en voor 2015 Max Verstappen als coureur verwelkomt.
Max werd gemaand het rustig aan te doen en vooral te wennen aan de STR9, en prompt reed de Nederbelg een tijd binnen een halve seconde van Kvyat.

Tot de oude motor die speciaal voor Max was ingebouwd, ermee ophield. De jongeman die onlangs 17 jaar werd, liet een zeer solide indruk achter. Max zal tijdens de resterende GP-races ook de VT1 voor zijn rekening nemen, behalve de race op Sochi omdat hij dan op Imola een F3-race heeft.

Phanfone de typhoon kwam zich ook met het weekeinde bemoeien en had een flinke vinger in de pap voor wat betreft de race, maar ook hoe het eindigde.

Laten we van team tot team bekijken hoe ze het deden in Japan:

Mercedes:
Zoals altijd ging de strijd om pole tussen de Mercedes-heren. En die strijd werd gewonnen door Rosberg, met bijna 2-tiende van een seconde.
Lewis Hamilton [P1] verklaarde in de persconferentie op de zaterdag weinig subtiel dat op zondag de punten werden verdeeld. Ondanks twee fouten kon de Brit zijn auto weer pal achter die van Rosberg zetten.

Bij het verlaten van de bocht voor het DRS-zone kon Lewis profiteren van een foutje van Nico en met behulp van de DRS en een portie lef, wist Hamilton zijn teamgenoot zonder brokken buitenom te passeren.

Nico Rosberg [P2] ging aanvankelijk uitstekend van start, maar kampte met een hardnekkige overstuur vanwege onbalans in de auto. Rosberg kon daardoor Hamilton niet achter zich houden, noch hem in de staart te kunnen volgen.

Red Bull:
Vettel [P3] pakt in Singapore nog een P2, en nu weer een podiumplek hetzij achter de twee Mercedessen. Door een nog een snel rondje uit de full-wet te persen, kon Vettel na de eerste stop voor zijn goedlachse teamgenoot komen. Daarna werd het stuivertje willen met Ricciardo en Button.

Vanwege de regel bij een rode vlag, gold de situatie van de ronde ervoor.

En toen reed Vettel op een P4 omdat hij werd gepasseerd door Ricciardo. Na de rode vlag kreeg de Duitser zijn P3 weer terug, zoals de regels voorschrijven.

Voor Ricciardo [P4] een tweede koude douche na Singapore. De Australiër had een paar zeer indrukwekkende moves op onder andere Felipe Massa en Valtteri Botts, en op het einde pakte hij zijn vertrekkende teamgenoot. Maar een code rood besliste anders.

Ferrari:
Kimi Räikkönen[P12] zal vol schaamte en/of frustratie uit zijn F14T zijn gestapt. De Fin had het gehele weekeinde problemen om de juiste set-up te kiezen. De regen kwam als een geschenk, doch stopte het met regenen en reed Räikkönen vanaf dat moment alleen maar achteruit.

Fernando Alonso [DNF] zal ook wel met frustratie in zijn lijf naar Sochi reizen. Water, elektronica en Italianen…het is niet altijd een succesvolle mix gebleken. Kortsluiting door regenwater zorgde ervoor dat Alonso als toeschouwer de rest van de race mocht volgen.

McLaren:
Jenson Button [P5] flikte het weer eens. Terwijl iedereen nog op ‘full-wets’ reed, schakelde de Brit al heel vroeg over op inters. Daarna werden zijn rondetijden bijgehouden en die waren als zodanig dat de rest van de grid direct de pit in dook om zijn voorbeeld te volgen. Het leverde de Brit een mooie P3 op, wat wel bij Honda moet zijn opgevallen.

Helaas bleken er problemen met het stuurwiel en moest Jenson Button naar binnen, om het euvel door middel van een stuurwissel trachten te verhelpen.

Ook Kevin Magnussen [P12] bezocht de pit voor een nieuw stuurwiel, en de ongeplande stop van een leeglopende band zorgde ervoor dat Kevin het momentum plus zicht op punten verloor. Elektronische problemen aldus McLaren, misschien wel door de regen veroorzaakt net als de Ferrari van Alonso?

Williams:
Valtteri Bottas [P6] ondervond opnieuw dat de FW36 niet bepaald een regenauto is. De Fin had nog wel de tijd om zich te verbazen over de snelheid van de Red Bulls.

Felipe Massa [P7] zou boos zijn op de wedstrijd leiding. Zo vond de Braziliaan dat de baan te vroeg werd vrijgegeven om te racen, en dat de FIA de race te lang door liet gaan. Het gaspedaal werd er niet minder diep om ingedrukt door Felipe.

De coureur toonde zich verder heel bezorgd om Jules Bianchi.

Toro Rosso:
Daniil Kvyat [P11] leeft op een wolk. Na amper een jaar is de Rus al opvolger van Vettel bij Red Bull Racing. In Japan werkte de strategie niet naar behoren, want zo werk Danill naar binnen geroepen vlak voor dat de safetycar werd uitgezonden. Maar verder deed Kvyat het goed in zijn eerste race op Suzuka en in een stortbui.

Jean-Eric Vergne [P9] opnieuw punten voor Vergne, die op de vrijdag zijn auto moest afstaan aan Max Verstappen. Toonde zich sportief en complimenteerde de 17-jarige met zijn prestaties. Heeft de laatste tijd steeds vaker de bovenhand ten opzichte van zijn teamgenoot, terwijl hij voor deze Grand Prix een zesde motor liet inbouwen en daarmee een gridstraf kreeg.

Force India:
Sergio Perez [P10] behaalde een nipte punt in Japan. De Mexicaan kon niet zien waar hij naartoe reed en trachtte angstvallig om aquaplaning te vermijden. Verloor veel plaatsen met de ongelukkig getimed laatste stop.

Nico Hülkenberg had erg veel geluk met zijn P8. De Duitser leek te worden bijgeschreven aan de lijst van uitvallers, maar toen kwam code rood vanwege de ernst rondom Jules Bianchi. Doordat de FIA de resultaten van de ronde ervoor opnam, pakte ‘Hulk’ alsnog zijn puntjes.

Lotus:
Pastor Maldonado [P16] en Romain Grosjean [P15] reden in Japan naar de plekken die ze voor de rest van het seizoen niet meer zullen ontvluchten. Of een van de resterende Grand Prix’ moet een gekke race kunnen bevatten? In Japan lagen alle recepten klaar voor een chaotische race, maar beiden konden niet meer uitrichten met de E22 die al is opgegeven.

Sauber:
Adrian Sutil [DNF] zat met zijn neus er bovenop toen Jules Bianchi aquaplaneerde aan het einde van de S-en, en zijn Marussia met ca. 200 km/u onder een JCB schoof. De kraanwagen was bezig om de C33 van Sutil weg te slepen die een ronde eerder op hetzelfde punt van de baan raakte.

Tot dat moment was het rijden zonder zicht en grip voor de Duitser, die meende dat de FIA de safetycar naar buiten had moeten gaan, terwijl de marschalls zijn auto wegsleepten.

Esteban Gutierrez [P13] reed voor het eerst sinds Monaco weer op een positie dat punten zou kunnen opleveren. Helaas voor hem en Sauber is de auto gewoon niet goed genoeg voor zelfs maar een punt.

Caterham:
Kamui Kobayashi eindigde met een P19 achter zijn als minder beschouwde teamgenoot Markus Ericcsson [P17].

Waar Ericsson achter de safetycar spinde daardoor achteraan startte, maar zich terug knokte, zo bleef de Japanner stofstijf op zijn positie staan. Geen gedurfde inhaalpoging, geen strijd en bovenal geen doorzettingsvermogen. Ik denk dat Kobayashi het jaar al aan het aftellen is.

Marussia:
Max Chilton [P18] heb ik helemaal niet gezien. Dat ging ook moeilijk met alle spray en regen.

Jules Bianchi [DNF] crashte het ca. 200km/u bij het nemen van de laatste bocht van de Esses. Op dat moment stond er een JCB kraanwagen naast de baan om de Sauber van Sutil weg te slepen. Doordat zijn auto aquaplaineerde was Bianchi slechts een passagier en klapte hij onder de JCB!

Het laatste nieuws is dat de Fransman is geopereerd en zelfstandig kan ademhalen.

Wij van GPPits.net wensen Jules Bianchi en zij familie veel sterkte en een goed herstel toe!

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.