koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP JAPAN - Preview

De Grand Prix van Maleisië is nog maar net afgelopen of de volgende staat alweer voor de deur, dit keer in Suzuka. Red Bull kon in Maleisië voor de tweede keer dit seizoen Mercedes van de zege afhouden. Kan het hen weer lukken om de zilveren wagens te verslaan? Feit is dat Lewis Hamilton vol aan de bak moet na zijn motorpech in Sepang en de Brit zal dus gebrand zijn op een goed resultaat, terwijl teamgenoot Rosberg verder jaagt op zijn eerste wereldtitel.

Geschiedenis

Wanneer je begint over het circuit van Suzuka komt al gauw het volgende in je op: “Plaats waar kampioenschappen beslist worden”. In de geschiedenis van de Formule 1 zijn er vele kampioenschappen gewonnen op het legendarische Japanse circuit. Meest recent was de tweede titel van Sebastian Vettel in 2011, toen Jenson Button triomfeerde na een prachtige driestrijd tussen hem, Alonso en Vettel. En iets langer geleden boekte Schumacher zijn derde en zesde wereldtitel daar in 2000 en 2003. Ook zijn rivaal Mika Hakkinen boekte zijn twee titels in Japan in 1998 en 1999.

Maar hoe zouden we de legendarische strijd tussen Alain Prost en Ayrton Senna kunnen vergeten? In 1989 en 1990 was Suzuka het strijdtoneel van hun kampioenenstrijd. In ’89 reden beide legendes voor McLaren en diegene die voor de andere eindigde pakte de titel. Senna had het moeilijk om de met weinig downforce afgestelde wagen van Prost voorbij te komen, maar kreeg wel een kans op het einde van ronde 43 bij het ingaan van de chicane. Prost blokkeerde echter het pad van de Braziliaan en de twee haakten in elkaar. Prost maakte alles klaar om op te geven, maar Senna deed dat niet. Hij liet zich voortduwen naar de uitloopstrook en startte opnieuw zijn motor, om vervolgens de race te winnen. Daarna volgde één van de meest controversiële beslissingen ooit gemaakt in een Grand Prix om Senna te diskwalificeren, waarop Prost de titel won.

In 1990 was het Senna die in het voordeel was, maar de Braziliaan maakte zich druk dat hij vanaf pole op de vuile zijde van het circuit moest starten. Uiteindelijk ging Senna richting bocht 1 met één gedachte: “Of ik ga als eerste die bocht in, of niemand van ons twee komt die eerste bocht uit.” Senna kwam inderdaad niet goed weg en plantte zijn wagen vol in de zijkant van de Ferrari van Prost in de eerste bocht en beide kemphanen belandden in de grindbak. Dit was payback voor het jaar voordien, en waar iedereen dacht dat ze elkaar de haren in zouden vliegen, bleef alles redelijk rustig na het verlaten van de wagens. Senna won dit keer de wereldtitel en een belangrijk hoofdstuk werd afgesloten voor beide kampioenen.

Suzuka

Genoeg geschiedenis en terug naar het heden. Het circuit van Suzuka is over al die jaren amper veranderd en blijft een groots circuit dat zich vooral kenmerkt door de vele middel- en hoge snelheidsbochten, die een goede downforce cruciaal maken. Vooral in de ’S-Curves’ is het cruciaal om een goed uitgebalanceerde wagen te hebben, zo ook in de ‘Spoon curve’ en de legendarische ‘130R’, een ultrasnelle linkse knik, waarbij alle ingewanden vrolijk in het lichaam beginnen te dansen.

De race duurt er 53 ronden en het ronderecord werd er gevestigd door Kimi Raikkonen voor McLaren in 2005 met een tijd van 1:31.540. De baan is 5,807 km lang en de laatste tien jaar wonnen met Alonso, Vettel, Button en Hamilton enkel nu nog actieve piloten deze race. Michael Schumacher behoudt er nog altijd het record voor meest gewonnen races met zes stuks.
Het circuit werd in 1962 ontworpen door Nederlander John Hugenholtz voor Honda als een testbaan. Het is tot op de dag van vandaag nog steeds in handen van het merk. Ook vele piloten beschouwen het circuit als één van hun favorieten en meestal lopen gedurdende dat weekend de piloten met een smile op hun gezicht door de paddock rond.

Wat gebeurde er vorig jaar?

Vorig jaar was het jaar dat Rosberg helemaal geen vuist leek te kunnen maken tegen zijn Britse teamgenoot. De Duitser kwam echter met enige hoop naar Japan dat weekend aangezien teamgenoot Hamilton met een opgave terugkwam van de GP van Singapore, waarop Rosberg probeerde te anticiperen. Het mocht niet baten. Hamilton domineerde het weekend, maar liet zich wel verrassen tijdens de kwalificatie. Rosberg zijn pace over langere stint was daarentegen niet zo goed en Hamilton kon hem nog met achttien seconden verslaan, waardoor hij 48 punten voor kwam te liggen in de stand. Er moet wel gezegd worden dat Rosberg niet over het volle vermogen van de Mercedes krachtbron beschikte en dat hij bij het uitkomen van bocht 2 op het gras gedwongen werd door Hamilton. Hamilton stak met die zege ook Ayrton Senna voorbij in de lijst met meeste overwinningen, wat het allemaal nog wat emotioneler maakte voor de regerend wereldkampioen. Sebastian Vettel eindigde als derde. Bekijk hieronder wat er vorig jaar gebeurde:

Wat te verwachten dit jaar?

De situatie is nu helemaal anders in het kampioenschap en het is Rosberg die nu de bovenhand heeft na een aantal zwakkere races en pech die teamgenoot Lewis Hamilton ervaarde. De Duitser heeft 23 punten voorsprong op de Brit en is vastberaden dit nu niet meer uit handen te laten glippen, ook al zijn er nog vijf races te gaan. Hamilton heeft slechts één optie en dat is knallen en blijven knallen. Hij zal met het mes tussen de tanden rijden om Rosberg zo hard mogelijk het leven zuur te maken. De Brit heeft het voordeel van er al gewonnen te hebben, terwijl Nico Rosberg dit nog niet mocht ervaren in Suzuka. De druk op de Duitser zal enorm zijn en het is aan hem om te laten zien dat hij hier mee om kan gaan. Hiervoor moet Mercedes echter ook rekening houden met Red Bull, dat altijd schittert op circuits als deze. Het Oostenrijkse team zal wellicht kunnen meedingen om de winst.

Verder is er nog een interessante battle om de vierde plaats tussen Raikkonen, Vettel en Verstappen, met Ricciardo wellicht buiten schot op een geïsoleerde derde plaats. Verwacht wordt echter dat Ferrari hier grote klappen gaat krijgen, toch al zeker van Red Bull en Mercedes. Het Red Bull chassis houdt van dit soort circuits met hoge downforce en het lijkt dan ook onmogelijk dat de Scuderia iets van hun achterstand zal goedmaken op Red Bull komend weekend, wat het nog twijfelachtiger maakt of de Italiaanse renstal nog een comeback kan maken voor die tweede plaats in het kampioenschap.

Ook voor de vierde plaats in het kampioenschap is het spanning alom. Force India heeft deze nu in handen met een minimale voorsprong van drie punten op Williams. Williams verloor al zijn vorm halfweg het seizoen, terwijl Force India de goede resultaten bleef opstapelen. Ook al was Suzuka een sterke baan voor hen in 2015, er wordt nu verwacht dat Force India de bovenhand houdt. Het zal interessant zijn om te zien wie deze battle wint.

Zijn jullie al opgewonden over hoe het afloopt? Mis er niets van op GPPits.net!

Tijdschema

Vrijdag 7 oktober:
Vrije training 1: 03:00-04:00
Vrije training 2: 07:00-08:30

Zaterdag 8 oktober:
Vrije training 3: 05:00-06:00
Kwalificatie: 08:00-09:00

Zondag 9 oktober:
Race: 07:00

 

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.