koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP USA - PREVIEW

Winnaars
Het is alweer de vijfde keer dat we zondag van start gaan op COTA (Circuit of the Americas). Lewis Hamilton is hét mannetje in Austin. Van de vier keer dat er een grand prix gereden werd won hij er drie en Sebastian Vettel won de vierde, in 2013. Hij reed toen nog voor Red Bull en won toen ook nog kampioenschappen.

Tilke, Hermann
COTA is een Tilkecircuit. Hermann Tilke kan soms enorm saaie tracks bouwen, maar deze is er eentje die echt gelukt is. Zie je het diagram voor het eerst, dan fronsen vanzelf je wenkbrauwen, maar de races zijn altijd enerverend, de track is uitdagend en afwisselend.

De rijders vinden het een leuke baan en het publiek verveelt zich beslist niet. Dat zijn de criteria waaraan een goed circuit moet voldoen. Nou ja, het moet uiteraard ook nog veilig zijn en rendabel.

dr. Bernhard
De Grand Prix van de Verenigde Staten is een zorgenkindje voor dr. Bernhard Ecclestone (Bernie voor vrienden) sinds het begin van zijn bewind. Ecclestone heeft altijd gehamerd op het belang van een succesvolle positie van Formule 1 in de Verenigde Staten maar is er eigenlijk nooit echt in geslaagd die positie te veroveren.

Van 2008 tot en met 2011 was er helemaal geen Amerikaanse Grand Prix.
Van 1992 tot en met 1999 ook niet.

In de tussenliggende periode werd er gereden op een aangepast Indianapolis Indy 500 circuit. Dat paste niet helemaal, dat wrong. En dat culmineerde in een beschamende vertoning, veroorzaakt door fouten bij de bandenfabrikant Michelin die na de trainingen moesten toegeven, dat ze de veiligheid van de rijders en het publiek niet konden garanderen omdat de banden het niet hielden op het snelle deel met de haakse bocht van de originele kombaan.

Stampvoetend stond Paul Stoddart de pers tijdens de start te vertellen, dat een simpele chicane daar de oplossing was geweest, maar nee, alleen de door Bridgestone geschoeide auto’s gingen van start. Het publiek liep het circuit af voordat de wedstrijd goed en wel gestart was, in woede. Het was een blamage die de Formule 1 in Amerika voor altijd zal blijven achtervolgen.

Glitter&Glamour
Ook in het verleden worstelde Formule 1 in de USA met gedoe, affaires en korte termijnregelingen zoals in Dallas in 1984.
In 1982 en 1983 kende Bernie Ecclestone een goede tijd toen er een USA Grand Prix East en – West was, de Grand Prix van Detroit, en die van Longbeach, Californië maar óók de Ceasars Palace Grand Prix in Las Vegas werd gehouden. Jawel, drie in één jaar.

Vóór die periode werden er twintig Grand Prixs van de Verenigde Staten gehouden op Watkins Glen, een legendarisch circuit, ontworpen door Cameron Argetsinger. Er worden daar nog altijd races gehouden, het is een vast circuit voor Indy Cars.

Austin

Laat ons eens van dichtbij kijken naar dat circuit in Texas. We hebben zeven uur tijdsverschil met Austin. Vandaar, dat de race om negen uur ’s avonds pas begint zondag. En de kwalificatie is op zaterdag om acht uur in de avond.
Het circuit is 5.513 meter lang en heeft twintig bochten. Er worden 56 ronden gereden, waardoor de grand prix over ruim 308 km gereden wordt.

Badeend
Vorig jaar zagen we monteurs en rijders van de nood een deugd maken toen ze bootraces gingen houden in de pitstraat na overvloedige regenval die voor een flinke overstroming zorgde op de vrijdag. Van vrije trainingen kwam niet veel die dag. Er werden spelletjes gespeeld. We hebben zelfs badeenden voorbij zien komen toen. Nou, dat gaat dit jaar niet gebeuren, droog, bestendig en warm, dat zijn de voorspellingen.

Lewis Hamilton pakte de race op soevereine wijze vorig jaar. Nico Rosberg, die zo graag wilde, greep daardoor definitief naast de wereldtitel. In de cool down room direct na afloop van de race ging Rosberg zitten, hij was uitgeput en teleurgesteld. Zijn aartsrivaal had hem definitief verslagen. Lewis Hamilton stond voor de tafel met water, sportdrank en petten. Sebastian Vettel, die derde was geworden keek toe.

Lewis vond de Pirellipetten.
Die zwarte, met die gouden lauwerkrans op de klep en de nummers in goudbrokaat boven de oren. De volgnummers. Dus Hamilton zet die met nummer 1 op zijn hoofd en werpt -hoe vriendelijk- die met de nummer 2 naar Nico. Die pakt de pet, ziet de twee staan, begrijpt het sarcasme en smijt de pet met een flinke portie venijn in een strakke worp retour afzender.

Daarna heeft Lewis Hamilton niet meer gewonnen tot in Monaco het jaar erop, en dat was ook alleen maar omdat Daniel Ricciardo tekort werd gedaan in de pitstraat door zijn eigen team tijdens de race.

Maar goed, Nico Rosberg won na Austin, na het petwerpen zeven keer op rij en daarna gooide Max Verstappen in Spanje roet in het eten.

Zondag staan er heel wat rijders aan de start die iets te bewijzen hebben;

-Lewis Hamilton wil laten zien, dat er nog iets is om voor te vechten.
-Nico Rosberg wil zijn voorsprong uitbouwen
-Daniel Ricciardo wil derde worden in het WK van 2016
-Kimi Räikkönen moet Max Verstappen van zich af zien te houden, nog vijf puntjes maar.
-Max Verstappen wil vierde worden in het wereldkampioenschap
-Sebastian Vettel dient eigenlijk derde te worden. De viervoudig wereldkampioen is naar Ferrari gekomen om prijzen te winnen.
-Bottas zit met Williams en wellicht ook andere teams om de tafel in verband met zijn stoeltje voor volgend jaar.
-Daniil Kvyat zal het kunstje van Verstappen van vorig jaar in Austin moeten herhalen wil hij nog een serieuze kans maken volgend jaar weer in Austin de Grand Prix van Amerika te rijden.
-Voor Jolyon Palmer en voor
-Kevin Magnussen lijkt het erop of eronder en ook voor
-Gutièrez van Haas zijn het erg spannende tijden.

Er zal hopelijk weer veel te zien zijn tijdens de race, maar ook rondom de events van de komende dagen zullen we veel horen over de rijders en de teams met betrekking tot volgend seizoen. Want er gaat veel veranderen aan de auto’s en ook aan de samenstelling van de teams.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.