koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP Spanje: ‘Lichaamstaal’

Deze editie van Spanje leek veelbelovend te worden. Al voorafgaande aan de race meende McLarens Jenson Button dat iedere coureur wel een of meerdere foutjes zou maken, omdat de banden te hard werden bevonden door de heren coureurs.

Hembrey van Pirelli reageerde zeer gepikeerd op de zoveelste aflevering van de soap rond het zwarte rubber.
Red Bull gaf Vettel een nieuw chassis, maar we kunnen ons afvragen of Sebastian niet gewoon met de oude chassis had kunnen blijven rijden. De Duitser kreeg de ene na de andere probleem voor de kiezen met ‘Suzie No.2’.

Over chassis’ gesproken. Die van Sauber zou lichter zijn en de rijders een stukje verder naar voren moeten helpen.  Het voornemen van Sutil om zijn eerste podium te scoren lijkt nu opeens zo ontzettend ver weg.

Bij Mercedes leek de sfeer ontspannen. Ja, ik zei leek want uw scribent zag een grote verandering qua lichaamstaal tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Waar de twee in Bahrein nog met elkaar dolden, leken ze nu vooral contact te vermijden.

Een gemaakte proostgebaar op het podium en korte gesprekjes met ernstige gezichten was alles wat ik kon waarnemen. Commercial Excutive Director Toto Wollf waarschuwde al begin april dat Nico en Lewis ooit zullen botsen. Wolff vertrouwde op de jarenlange relatie tussen Rosberg en Hamilton, zodat de communicatie ‘open’ zou blijven.

Maar voor wie goed oplette, iets wat Suzi Perry van de BBC ook deed, zag al dat de Mercedes coureurs non-verbaal al niet meer open communiceerden. Dat is de prijs die Mercedes zal moeten betalen voor haar huidige, dominante succesreeks.

Laten we van team tot team bekijken hoe ze het deden op overbekend terrein, Circuit de Barcelona!

Mercedes:
Mercedes blijft 1-2tjes boeken. Hamilton [P1] kwam goed weg bij de start, net als Rosberg. Maar Nico bleek toch ontevreden over zijn start.
Voor Lewis was er weinig aan de hand, maar toch konden de fans horen over de radio dat de Brit “grote problemen” zou hebben.

Psychologische oorlogsvoering ten opzichte van Rosberg? Want reken maar dat Nico het een en ander had meegekregen, maar toch alsmaar niet dichterbij kwam bij nummer 44.

Nico was wel zeer zuinig op zijn banden, getuige het feit dat hij pas in ronde 22 naar binnen ging. De Duitser met Finse roots had het eindvoordeel van de race. Echter zei Rosberg –achteraf tegen Eddie Jordan- dat hij een ronde tekort kwam om zijn teamgenoot te verschalken.

En zo kwamen de Merc’s met 0.6 seconde verschil over de streep. Doch oogde het podium een tikkeltje koeltjes. En jammer dat Lewis zo [te] snel vertrok van het podium. Raar als je daarvoor nog je ‘Spaanse fans’ hebt gedankt voor de steun…

Red Bull:
Vettel [P4] had weer eens problemen met zijn auto. Ditmaal was de bak de boosdoener. Maar Sebastian gaf niet op, hoewel hij lang achter een treintje zat en wegens gebrek aan topsnelheid er niets aan kon doen.

Maar Vettel had nog een setje banden overgehouden van de QT, plus de wetenschap dat de RB10 het nog altijd goed doet in de bochten.
Zo werden ze een voor een gepasseerd; Grosjean, Kimi Räikkönen en Bottas.

Goed werk van de regerend kampioen!

Ricciardo [P3] blijft de ‘lachebekje van de F1’ en houdt zich ook goed staande in de vijfde race van seizoen 2014. Wel startte de jonge ‘Aussie’ niet al te best, maar de schade bleef beperkt tot Valtteri Bottas.
Monaco is een circuit waar uw scribent veel van Red Bull verwacht. Maar wees niet verbaast als Ricciardo in het prinsenstaatje zijn eerste GP-overwinning pakt?

Ferrari:
Kimi [P7] zal iets meer tevreden zijn met de resultaten in Spanje? Nou, nee. Kimi is alleen happy als hij wint en dan nog moet je een expert zijn om een glimlach bij de ‘Iceman’ te ontwaren.

De F14T is nog altijd geen toonbeeld van strakke wegligging, maar de Fin reed beduidend minder hulpeloos rond, vergeleken met de voorgaande Grand Prix’.

Alonso [P6] zal verbaast naar de achterkant van de Ferrari voor hem hebben gekeken. ‘Net nu op mijn thuisGP krijgt die Fin vleugels’, zo leek de Spanjaard te denken.

Alonso had ook veel problemen met de wegligging, maar vanwege het grote verschil in rijstijl kon Fernando veel meer uit de banden halen. In de laatste stint had de thuisrijder dan ook de voordeel van versere banden en kon hij na een kort gevecht, zijn Finse teammaat voorbij.

McLaren:
Net als in China eindigde Button op P11. McLaren waagde de sprong om Button eerder dan gepland binnen te halen, zodat men de ‘undercut’ zou kunnen pakken ten opzichte van de Force India’s. Dat mislukte doordat Kvyat ook de pits in reed en Button moest wachten op de Toro Rosso.

Daarna kwam Jenson vóór Lewis de baan op en moest de McLaren opzij voor de Mercedes. Andermaal tijdverlies.

Magnussen [P12] had een goede start, maar het ging mis toen de rookie zij-aanzij met Button bocht 13 naderde. Kevin ging wijd over de marbles, en bij het herstellen werd hij door Vettel over het hoofd gezien. Beide raakten elkaar, maar konden hun weg vervolgen.

Volgens Kevin Magnussen werd diens race gecompromitteerd door de te lage startpositie.

Williams:
Valtteri Bottas [P5] was blij met het resultaat van vandaag. De jonge Fin had een geweldige start en reed lang op een podiumplek. Helaas verloor Bottas de P3 aan Ricciardo na stops voor ander rubber. En in de slotfase was Vettel niet te houden voor Valtteri.

Massa [P13] zat bij de start vast achter Ricciardo. Daarna had de Braziliaan last van de auto’s voor hem, wat hem zijn voorbanden kostte. De Williams doet het niet goed in de regen, maar schijnbaar ook niet als er dicht achter een andere auto wordt gereden?

Toro Rosso:
Daniil Kvyat [P14] scoorde nu even geen punten. Het was een moeilijke race voor de Rus, die nooit de balans had in zijn Toro Rosso. En ondanks dat de banden te hard waren, bleek de slijtage ook nog eens buitensporig.  Wel lijkt de rookie de overhand te krijgen binnen het zusterteam van Red Bull Racing.

Vergne [DNF] behaalde weer eens de finish niet. Het weekeinde begon al niet goed met een gridstraf van tien plaatsen wegens een loszittend wiel. Daardoor moest de Fransman van ver komen, maar de uitlaat werkte niet mee en het team besloot om Jean-Eric voortijding binnen te halen.

Force India:
Sergio Perez [P9] bewees zijn reputatie van ‘bandenfluisteraar’ en hield de slijtage van de harde Pirelli’s aardig in bedwang. Het verslaan van zijn Duitse teamgenoot zal een psychologische opsteker zijn.

Ook Hülkenberg had het lastig in zijn race naar P10. De Duitser zei al te weten dat het een moeilijke race zou worden. Ook voor Force India bleek het karakteristiek van Circuit de Barcelona een lastige.

Knap trouwens dat beide coureurs zich niet suf lachten om het ronduit belachelijke kapsel van teameigenaar Mallya.

Lotus:
Pastor Maldonado [P15]. Een racedag zonder schade of een botsing is een verloren dag.

Dat lijkt wel het levensmotto van deze Venezolaan? Hoe beter teamgenoot Grosjean presteert, hoe belachelijker deze man eruit ziet!

En dan nog beweren dat zijn race gecompromitteerd werd door zijn startpositie? Tja, waarom startte Pastor ook alweer achteraan? Ericsson kreeg ongevraagd een ‘handtekening’ van de bestuurder in de tweede E22, wat werd bestraft door de stewards.

Romain Grosjean [P8] bewijst dat hij in de sport thuishoort. Iin de voorgaande races kwam Grosjean nog knap in de buurt van een punt. Nu reed hij rond alsof de E22 nooit een ‘hok van een auto’ was geweest en schonk hij het team haar eerste punten van 2014! Lotus zal hard aan de slag moeten en de E22 flink moeten verbeteren, voordat ook de jonge Fransman zijn biezen pakt [net als Kimi].

Sauber:
De C33 zou 20 kilo lichter zijn gemaakt. Maar daar hebben beide coureurs niets van gemerkt. Wellicht licht Barcelona de Sauber niet? Sutil reed [zonder drinkwater?] naar een P17, waar Gutierrez na te hebben gestoeid met Button, Vettel en Kvyat op P16 over de meet kwam.

De C33 ontbeert nog de nodige grip c.q. downforce. Werk aan de winkel dus voor Giedo van de Garde in de testperiode na deze race.

Caterham:
Kamui [DNF] had te maken met hetzelfde euvel als GvdG in de VT1. Bij het naderen van bocht 1, weigerde de rem in het linkerwiel alle dienst. Het betekende het einde van een moeilijk weekeinde zonder grip, tractie en balans voor de Japanner.

Ericsson [P20] overleefde een aanslag van Pastor Maldonado. Volgens de Zweed wilde de Lotus-coureur heb inhalen op een onmogelijke wijze in bocht 13. Gelukkig was er geen terminale schade en kon Markus doorrijden.

Zijn uiteindelijk resultaat in Spanje is precies eender als in China!

Marussia:
Max Chilton [P19] blijft dergelijk met een 24ste opeenvolgende finish in zijn Marussia. Zijn race begon goed, doordat Bianchi in de QT werd verslagen. Maar in de race kwam de Brit andermaal tekort.

Jules Bianchi finishte op P18 na eveneens een moeizame race.

De Fransman meent dat Marussia belangrijke stappen vooruit heeft gezet en dat men nu zelfs Sauber in het vizier zou hebben. Beide Marussia coureurs verwachten meer van de race in Monaco.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.