koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP OOSTENRIJK: Max Verstappen wint bandenroulette

Max Verstappen heeft zondagmiddag op magistrale wijze de Grand Prix van Oostenrijk gewonnen voor het oog van duizenden Nederlandse fans. De Nederlander haalde het maximale uit zijn banden waar anderen zeer veel last hadden van slijtage. Kimi Räikkönen finishte als tweede, Sebastian Vettel maakte het podium compleet. Voor Mercedes liep de wedstrijd uit op een nachtmerrie, zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas moesten hun wagens parkeren met technische problemen.

Oranjeleger krijgt waar voor geld
Duizenden Nederlandse fans waren naar Spielberg getrokken om Max Verstappen aan te moedigen. De Red Bull Ring was aangekleed met meerdere Max Verstappen tribunes en zelfs een heus Max Verstappen village. De kleur op de Oostenrijkse tribunes was dus overwegend Oranje en de fans konden zich opmaken voor een meer dan vermakelijke wedstrijd.

Bij de start van de Grand Prix is Max Verstappen goed weg vanaf zijn vierde positie. Door het gedrang in de eerste bochten en de ultra slechte start van polesitter Valtteri Bottas wist Verstappen zelfs kort op de tweede plek te komen. Kimi Räikkönen wist de Nederlander in aanloop naar de vierde bocht nog te passeren. Verstappen laat zich zoals bekend echter niet het kaas van het brood eten en de Nederlander plaatste een gewaagde inhaalactie net voorbij de tribune vol met Nederlandse fans.

Kantelpunt in de wedstrijd is het moment dat Nico Hülkenberg zijn motor opblaast. De wedstrijdleiding roept een Virtual Safety Car (VSC) situatie uit en bijna het gehele veld besluit om op dat gunstige moment een pitstop te maken, behalve leider Lewis Hamilton. Dankzij de tijdwinst die Verstappen en zijn achtervolgers maakten tijdens de VSC kwam Verstappen aan de leiding. De Nederlander haalde vervolgens het beste uit zijn banden zonder er te veel van te vragen en hoefde de leiding verder niet meer af te staan om voor het oog van zijn Nederlandse fans de wedstrijd te winnen.

Nachtmerrie voor Mercedes
Na het verlies van de leiding in de wedstrijd wordt de nachtmerrie voor Mercedes nog heftiger. Voordien had het team al Valtteri Bottas verloren dankzij een falende versnellingsbak. Na de pitstop van Hamilton weet de wereldkampioen het ritme niet meer terug te vinden. Tot overmaat van ramp wordt hij ook nog eens gepasseerd door titelrivaal Sebastian Vettel. Op dat moment zijn de banden van Hamilton ondanks dat ze nieuwer zijn dan die van de concurrentie al helemaal vergaan waardoor hij nóg een pitstop moet maken.

Kort voor het einde van de wedstrijd wordt er een eind gemaakt aan het leed van Hamilton en moet ook hij opgeven met technische problemen. Het is de eerste keer dat beide Mercedessen niet aan de finish komen sinds die ene wedstrijd in 2016 op het circuit de Barcelona-Catalunya.

Toch nog leed voor Red Bull
Hoewel de dag voor Max Verstappen en de Nederlanders niet meer kapot kon, was er ook leed bij het team van Red Bull. Daniel Ricciardo lag lange tijd op de tweede plek, maar kreeg net als Hamilton last van extreme bandenslijtage. Een extra pitstop werpte de Australiër terug naar de vierde positie, tot het moment waarop de versnellingsbak van de Red Bull het begaf en Ricciardo zijn wagen langs de baan moest parkeren.

Weer glansrol van Alonso en Leclerc
Fernando Alonso viel wederom positief op tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De tweevoudig wereldkampioen moest vanuit de pitlane starten. Maar buiten het geweld aan de kop van de race reed de Spanjaard toch nog naar een imposante achtste positie in zijn lastige McLaren. Daarmee is Alonso dit seizoen alle wedstrijden waarbij hij aan de streep kwam nog in de punten gefinisht.

Ook Charles Leclerc kende weer een prima wedstrijd. Hoewel hij als tiende finishte, achter de eveneens sterk rijdende Marcus Ericsson was de prestatie van de Monegask sterk. Leclerc kwam namelijk halvewege de eerste ronde in het grind terecht en liep daarbij een forse achterstand op. Een paar ronden waren echter genoeg om het veld weer bij te halen en naar het middenveld te rijden. Leclerc bewijst daarmee wederom zeer geschikt te zijn voor een positie bij Ferrari.

Silverstone
De volgende Grand Prix staat volgende week alweer op het programma. De Formule 1 sluit dan haar eerste ‘Triple Header’ ooit af met de Grand Prix van Groot Brittannië.

 

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.