koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
GP ABU DHABI: Een nieuwe kampioen wordt gekroond

Abu Dhabi, een baan die het legendarische titelgevecht van 2010 daar terug in herinnering roept. Toen ging de underdog met de titel aan de haal, maar deze keer was het niet waar. Nico Rosberg reed een heel volwassen race, deed alles wat hij moest doen en werd uiteindelijk verdiend de nieuwe wereldkampioen Formule 1.

Hij kreeg het echter niet cadeau. Zoals verwacht hield Hamilton gedurende de race een matige pace aan, waarbij de Red Bulls en Ferrari konden blijven volgen, om zo zijn kansen op de titel te behouden. Het was niet genoeg, Rosberg werd niet meer ingehaald door de aanstormende Sebastian Vettel en onze eigen Max Verstappen daar vlak achter en dus pakt de Duitser zo zijn eerste titel, vierendertig jaar na zijn vader.

De race op zich was aanvankelijk niet zo interessant, maar kende dus een pittig slot. Hieronder een samenvatting;

Bij de start kwamen Hamilton en Rosberg allebeid goed weg van hun plek, terwijl Räikkönen het gevecht om de derde plaats won van Ricciardo in de eerste bocht. Verstappen kwam slecht weg van zijn plek en Hülkenberg was er bij het ingaan van de eerste bocht voorbij. Verstappen probeerde met een late remmanoeuvre nog te counteren, maar schoot daardoor in de zijkant van de auto van Hülkenberg, waarbij de Nederlander spinde en achteraan moest aansluiten. Ook Magnussen liep in de eerste ronde al schade op en gaf er na vijf ronden al de brui aan.

Vooraan bleven de verschillen miniem. Hamilton reed niet weg van het pak en zowel Rosberg, Räikkönen, Ricciardo als Vettel bleven bij, wat de bedoeling ook was van Hamilton om zo zijn kansen op de titel in stand te houden.

Hamilton en Räikkönen waren de eerste rijders die binnenkwamen voor vers rubber na ronde zeven. Beide heren kozen voor de zachte band. Een ronde later was het dan de beurt aan Rosberg en Vettel, waarbij beide rijders ook voor de zachte (gele) band kozen.
Hamilton en Rosberg werden tijdens hun stop opgehouden door verkeer in de pitstraat, maar beiden behielden hun positie ten opzichte van Räikkönen en Vettel. Toen Ricciardo twee ronden later zijn superzachte banden kwam inruilen voor de gele softbanden viel de Australiër net terug achter Räikkönen.

Verstappen bleef nog een tijd doorrijden op zijn superzachte banden en bleef zo nog enige tijd tussen de beide Mercedessen in. Rosberg probeerde aanvankelijk de Nederlander aan te vallen, maar besloot toen de veilige optie te kiezen en gewoon te volgen tot Verstappen zijn pitstop maakte.

Afscheid in mineur

Drama voor Jenson Button toen in ronde twaalf op de rechte lijn zijn rechter voorwielophanging het begaf. Button haalde het nog tot de pits, maar het was duidelijk dat het over was voor de wereldkampioen van 2009. Hij klom voor de laatste keer uit zijn bolide, klom er op en zwaaide nog één keer naar het publiek, dat hem nog een warme staande ovatie gaf voor zijn carrière. Een herhaling maakte later duidelijk dat Button de bocht voordien iets te snel instuurde en de hoge kerb raakte, waarbij de wielophanging al deels brak.

Ondertussen veranderde vooraan niets en bleef Verstappen maar doorrijden op zijn supersoft banden die hij vanaf de start onder de auto had.
De Nederlander bleef ook in het spoor van Hamilton, al ontstond er wel een klein gat vanaf ronde zeventien. De tijden van Verstappen begonnen stilletjes aan omhoog te gaan.

Van een pitstop moest hij echter niks weten totdat hij uiteindelijk toch ingehaald werd door Rosberg in ronde twintig. Er was geen millimeter ruimte tussen de twee, maar Rosberg won uiteindelijk het duel en zette de achtervolging in op Hamilton.

Verstappen heeft wel een alternatieve strategie achter de hand, want hij hoefde idealiter geen stop meer maken met nog tweeendertig ronden te gaan. In dat opzicht was het toch een goede beslissing van Mercedes om Rosberg aan te manen Verstappen toch nog voorbij te gaan op de baan in plaats van af te wachten. Elke seconde telt voor de Duitser.

Verder was er in feite weinig te beleven. Räikkönen, Ricciardo en Vettel hingen nagenoeg het hele middenstuk van de race op nog geen seconde van elkaar, maar er gebeurde niets. Ricciardo kwam dan uiteindelijk binnen in ronde 25 om nog een set zachte banden op te halen. Een ronde later kwam ook Räikkönen binnen voor een set nieuwe zachte banden. Vettel bleef langer doorrijden.

In het middenveld werd het even onrustig na een wel erg drieste verdedigingsmanoeuvre van Carlos Sainz op Romain Grosjean, waarbij de Spanjaard de Fransman bijna de baan af torpedeerde. Grosjean nam de chicane vervolgens niet en kwam zo voorbij de Spanjaard.

In ronde 28 kwam Hamilton dan binnen voor zijn tweede stop, waarna Rosberg een ronde later hetzelfde deed en voor Verstappen, Ricciardo en Räikkönen weer de baan op kwam. Ondertussen nam Vettel de leiding over aangezien hij zijn tweede stop maar bleef uitstellen.

Hamilton probeert het pak samen te brengen

Ondertussen begon Hamilton trager te rijden en begon hij Rosberg te hinderen, waarop de teamleiding vroeg wat er gaande was. Daarna ging hij toch weer op de gas om de race zeker niet te verliezen ten opzichte van Vettel, maar de Brit maakte zich er wel zeker van dat hij niet meer deed dan nodig was. Het team vroeg om tijden van tenminste 1:45.3, en dat was precies wat Hamilton klokte. Op die manier bleven beide Red Bulls en Räikkönen in de buurt, maar bleef er toch wel een gat van enkele seconden.

Vettel kwam dan uiteindelijk in ronde 37 binnen om als enige van de toppers op de super zachte band te finishen. De Duitser heeft de betere band, maar heeft veel tijd goed te maken op zijn concurrenten. Hij klokte echter snelste ronde na snelste ronde en zat al snel onder de achtervleugel van teamgenoot Räikkönen, en het duurde niet lang voor hij er ook voorbij ging.

Bij het dubbelen door de leiders wist Sainz Palmer voorbij te gaan, waarna de twee nog even bleven doorvechten tussen het gedubbeld worden door. Palmer verslikte zich echter in zijn rempunt en knalde Sainz de baan af, die een rondje later de strijd moest staken. Palmer zelf moest de pits opzoeken voor een nieuwe voorvleugel.

Bedreiging in het rood

Met nog tien ronden te gaan kwam Sebastian Vettel dan aansluiten bij Daniel Ricciardo in het gevecht om plaats drie. Verstappen had er alle baat bij dat Vettel achter Ricciardo bleef aangezien een inhaalmanoeuvre van Vettel de Nederlander van de vierde plaats in het kampioenschap zou stoten. Ondertussen draaide Hamilton vooraan het gas ook weer wat dicht zodat de Red Bulls bijna konden aansluiten. Ricciardo hield uiteindelijk geen stand tegen Vettel en viel terug naar P5.

Met nog zeven ronden te gaan werd het pas echt spannend. Hamilton bleef redelijk langzaam rijden zodat Verstappen binnen de seconde van Rosberg kwam te zitten. Hij moest echter ook rekening houden met Vettel die ondertussen ook binnen de DRS afstand zat achter hem.

Vettel ging uiteindelijk Verstappen op zeer mooie wijze buitenom voorbij en zette de aanval in op beide Mercedessen. De Ferrari rijder was er op gebrand om zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Verstappen kreeg het ondertussen moeilijk om het leidend trio te volgen.

Nieuwe kampioen

Ook Vettel zijn super zachte banden leken het beste gehad te hebben aangezien hij het moeilijk had om echt een aanval te plaatsen op Rosberg. In de voorlaatste ronde kwam er dan toch een kleine poging, maar die werd eenvoudig afgeslagen door de Mercedes coureur. Tot een nieuwe aanval kwam het niet meer en dus kwam Rosberg als wereldkampioen de finish over, achter Hamilton, die nog deed wat hij kon om het tij te keren, maar het mocht niet baten. Het was ook moeilijk voor de Brit. Als hij sneller had gereden was het zeker afgelopen en als hij nog trager ging rijden kwam Vettel waarschijnlijk aankloppen voor de zege.

Rosberg parkeerde zijn wagen op het rechte stuk na enkele doughnuts in plaats van voor het podium en groette uitbundig het publiek, waarna hij als één blok testosteron en adrenaline zijn team en vrouw begroette in de pits. Hamilton was gracieus in zijn verlies en Rosberg genoot met volle teugen. Op het podium kregen de emoties de betere van Rosberg en de tranen vloeinden talrijk. Prachtige beelden om te aanschouwen op het einde van zo’n seizoen.

Vele mensen vonden dat Hamilton het meer verdiende dan Rosberg om de titel te pakken, en op basis van de laatste aantal Grand Prix was Hamilton inderdaad duidelijk de betere. Deze races zitten natuurlijk ook nog beter in het geheugen bij de gemiddelde Formule 1 fan en dan wordt het gevoel al vaak anders. Laat ons niet vergeten dat het Rosberg was die verschroeiend het jaar begon met vier zeges uit vier wedstrijden. Na wat pech in het begin van het jaar begon Hamilton echter kei hard terug te knokken in het tweede deel van de eerste seizoenshelft, waarna de Brit als WK-leider de zomerstop in ging als leider.

Rosberg toonde daarna echter de mentale weerbaarheid die hij in eerdere jaren niet had. De Duitser hield het hoofd koel en sloeg hard terug in België, Italië, Singapore en Japan om opnieuw het commando over te nemen van Hamilton. Dat Hamilton daarna de laatste vier Grand Prix nog op zijn naam zou schrijven kon de Duitser een worst wezen. Hij wist wat hij moest doen om kampioen te worden en deed net dat, door geen fouten te maken en de punten te scoren die hij nodig had.

Lewis Hamilton is uit op revanche en het wordt dus uitkijken wat volgend jaar gaat brengen. Komt Red Bull met een nieuwe winnende wagen voor Max Verstappen? Of blijft de dominantie van Mercedes voortduren? Blijf op de hoogte van alles tijdens de winterstop en het seizoen 2017 op GPPits.net!

Uitslag van de race

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.