koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
www.ReserveDelenStore.NL
De top 21 Formule 1 circuits van 2016 (Deel 1)

December is traditiegetrouw de tijd van de verschillende jaaroverzichten en de jaarlijstjes. Je kunt het zo gek niet verzinnen of wij mensen maken er een lijstje van. GPPits kan in deze trend natuurlijk niet achterblijven, en heeft samen met een aantal forumleden bepaald wat de top 21 van Formule 1 circuits voor 2016 is.

We hebben onze trouwe leden van het GPPits.net forum gevraagd om een top 21 van Formule 1 circuits uit 2016 te maken. Daarbij heeft men vooral gekeken naar de layout en de sfeer van de baan. Daar is een mooie en verrassende lijst uit voortgekomen die we tot de kerst 2016 in drie delen gaan bekendmaken.

21 - Sochi Autodrom, Rusland
Het Sochi Autodrom kan niet op veel liefde van onze forumleden rekenen. Het circuit wat aangelegd is op het voormalig olympisch park in Sotsji behaalde de minste stemmen.

Inspiratieloos en saai. - Jozef

Je zal weinig positiefs horen over deze baan, maar persoonlijk vind ik bocht twee wel wat hebben en vind ik het ook een leuke baan om op te gamen. - CU@Finish

20 - Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje
Op plek twintig meteen een verrassing in de lijst. Het Circuit de Barcelona-Catalunya behaalde, ondanks dat er dit jaar Nederlandse historie werd geschreven, weinig stemmen.

Geeneens zo’n slecht circuit. Rijders kennen het alleen te goed. - Fabian

Erg vaak saaie races, ik heb nog steeds trauma’s van de race in 1999. Daar gebeurde helemaal niks. - Wallie

19 - Hockenheimring, Duitsland
Nog een Europees circuit dat het niet heeft weten te winnen van de meeste Tilke-circuits. De Hockenheimring in zijn oude vorm had echter een stuk hoger in onze lijst gestaan.

Hockenheim is verknoeid. - Sphinx

Geen schim meer van het oude circuit, eeuwig zonde! - Gloudiesaurus

18 - Sakhir International Circuit, Bahrein
Sakhir stond al niet bekend als het meest spectaculaire circuit dat Hermann Tilke heeft neergelegd, en ook het racen onder kunstlicht heeft dit circuit niet meer stemmen kunnen opleveren.

Dit is een race waar ik even doorheen moet. - Jehoentelaar

Van mij mag het van de kalender af. Circuit is nog redelijk ok, maar het is sfeerloos en midden in de woestijn… - Gloudiesaurus

17 - Shanghai International Circuit, China
Ook kwamen er niet veel stemmen binnen voor het Shanghai International Circuit. Het circuit in de vorm van het Chinese karakter ‘Shanghai’ is niet geliefd bij onze forumleden.

Grootste plannen maar China loopt nog steeds niet warm voor Formule 1, en dat merk je. Het circuit is het ook net niet… - Gloudiesaurus

Ook zo grijs, de laatste jaren wel wat mooier doordat de stad naar de baan toekomt. Is het niet meer zo in de middle of nowhere. - Wallie

16 - Yas Marina Circuit, Abu Dhabi
Het hypermoderne Yas Marina Circuit kan de forumleden, ondanks de speciale setting waarin de race verreden wordt, niet bekoren.

Echt een Mickey Mouse-circuit, belachelijk dat de F1 hier komt. - Jozef

Vrij weinig over te melden. Leuk pitstraatje… - Fabian

15 - Baku City Circuit, Azerbeidzjan
De Formule 1 was dit jaar voor het eerst te gast in Bakoe. Hoewel het circuit op voorhand, met name door de smalle ‘kasteelsectie’, veelbelovend leek, blijft het Baku City Circuit steken in de onderste regionen van onze lijst.

Nog zo’n twijfelachtig circuit. De junior-races waren spectaculair, maar de F1 had hier duidelijk niks te zoeken. Lijkt mij ook niet dat dat gaat veranderen. - Pancake Shield

Misschien dat Bakoe nog wat gaat worden. We zijn pas één keer langs geweest. Maar de eerste indruk was niet best. - Robbert65

14 - Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico
De Formule 1 keerde in 2015 terug op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico. Maar van de mooie omloop waar Nigel Mansell in 1992 een heldendaad verrichtte was weinig meer over.

Enorme sfeer in de laatste sector met dat stadion. Buiten het enorme rechte stuk wel nagenoeg onmogelijk om in te halen. - CU@Finish

Het stadion is grandioos. Rest gaat wel. - Fabian

Met het Autodromo Hermanos Rodriguez komt er een eind aan het eerste deel van onze top 21 Formule 1 circuits van 2016. Op vrijdag 23 december komen we terecht in de middenmoot van circuits, en maken we de nummer dertien tot en met zeven bekend!

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.