1 april

Gestart door Supermariobros, 01 april 2007 - 10:22:54

« vorige - volgende »

Supermariobros

Vandaag is het 1 april, de dag waarop velen iemand proberen te versturen.

Hebben jullie al ervaringen van eens beet genomen te worden of zelf iemand iemand te versturen?

Supermariobros

Vorig jaar, in samenspraak met mijn verpleggster, besloten we naar de bazin te bellen met de melding dat de verpleegster nog steeds niet geweest was. Ik belde dus naar haar dat de verpleegster nog altijd niet geweest was, daarop belde de bazin naar de verpleegster (die dus bij mij al geweest was) hoe het kwam dat ze nog steeds bij mij geweest was.

Ze zei dat ze haar overslapen had en daardoor heel wat achterstand had en vroeg of ze bij mij niet kon komen, dat zou al een pak schelen. Daarop zei de bazin: "Ja, 't is goed, ik zal bij Mario gaan."

Ze kwam dus bij mij aan en ik zat gewoon aan mijn pc. Leuk detail is dat ze eigenlijk voor niks uit haar bed gekomen was, want ze werd wakker gebeld.  :D ;D

Ferrari 2010

Mijn ervaringen met 1 april is dat de moppen elk jaar doorzichtiger worden. Niet dat de moppen niet geslaagd zijn, met internet valt het gewoon direct op of het een aprilgrap is of niet omdat de media simpelweg niet samenspannen. De mop van de druivelaar was zeer doorzichtig, die van de Zondag al eveneens. Die van de pits is gewoonlijk vrij realistisch (dit jaar niet echt). Die van de VRT vind ik wel redelijk geslaagd maar ook deze is snel achterhaald doordat de overige media niet volgen...
Quiznet.eu - Test je kennis over Formule 1 en andere onderwerpen met een quiz!.


Doefie

Heb mijn familie daarnet verteld dat mijn vriendin (17 jaar) al 14 weken zwanger is ... blijft leuk om mensen te choqueren  ;D

Supermariobros

Een overzicht van enkele 1 april grappen die gisteren rondgingen in de media:

CitaatSteven Defour naar Genk
Paniek in Limburg. Enfant terrible Steven Defour overweegt terug naar Racing Genk te gaan. Vorig jaar werd hij naar Standard Luik getransfereerd. Blijkbaar heeft hij genoeg van de kwakkelende resultaten (?) van de Luikenaars. De site Het Belang van Limburg plaatste bij 'het nieuws' een poll.

Nieuwe GPS-technologie
De website van Gazet van Antwerpen plaatste een kort berichtje over een website waar u met het invoeren van een mobiel telefoonnummer kunt achterhalen waar de eigenaar van de GSM zich bevindt. Dat alles is mogelijk dankzij de website Sat GPS Locate. Menig lezer kon de grap smaken.

Helmut Lotti start wielerploeg
Het VRT-programma De Zevende Dag pakte uit met het nieuws dat fervent wielerliefhebber Helmut Lotti met een eigen wielerploeg zou starten. Op het radionieuws van de openbare omroep werd het bericht overgenomen. Hij wilde ook een fietstocht organiseren en richtte daarvoor een bellijn in. Lotti nam zelf de telefoon op.

Bakkers open tot halfnegen
De redactie van De Zondag had zijn handen vol met het bedenken van aprilgrappen. Enkele vissen uit het rijke aanbod: een Europese richtlijn verplicht bakkers om 's zondags om halfnegen de winkel te sluiten, Antwerp United wordt de nieuwe club van 't Stad en een zeehond begeleidt een blinde garnaalkruier.

Vulkaan onder Wadden
Boven de Moerdijk werd ook wat afgelachen. Nederland werd wakker met het werk van diverse lolbroeken. De opvallendste was ongetwijfeld het 'nieuws' dat er onder de Waddenzee een vulkaan bevindt. De Wereldomroep meldde dan weer dat Europa werkt aan één condoommaat: one-size-fits-all.

Geurtelevisie bij BBC
De Britse openbare omroep BBC pakte zondagmorgen met geurtelevisie uit. Uitzendingen zouden niet enkel meer gepaard gaan met beeld en geluid, maar je zou ook kunnen rieken waarover het onderwerp gaat. Het Breaking news was een tijdlang het hoofdpunt van de BBC-website.

Naar de maan met Ryanair
De lage-kostenmaatschappij Ryanair heeft een nieuw product: vluchten naar de maan. Een prijs voor dat uitje werd niet opgegeven. Wie op de banner op de voorpagina van Ryanair doorklikt, komt bij een beeld terecht waar een alien 'Gotcha' (ik heb je beet) roept. Op de Nederlandstalige site staat de grap niet.

Pirate Bay naar Noord-Korea
Het Torrentnetwerk Pirate Bay heeft eindelijk een oplossing gevonden voor zijn serverprobleem. De servers worden naar de Noord-Koreaanse ambassade in Stockholm verhuisd. De crew krijgt overigens een Noord-Koreaans paspoort. Ook de auteursrechtenwetgeving mogen ze aan hun laars lappen.

Tony Blair wordt acteur
De Britse eerste minister Tony Blair zal na zijn carrière als premier acteur worden. Dat schrijft The Observer. Blair kan rekenen op de steun van Kevin Spacey. Concurrent The Independent gaf op één april mee hoe u uw eigen viagra kan kweken. Het artikel van The Independent is spijtig genoeg van het internet verdwenen.

Een reisje naar de hel
Wikitravel, een reisgids die door de internetgemeenschap zelf in elkaar wordt gestoken, heeft - uitgerekend op Palmzondag - een gids over de hel online geplaatst. De schrijvers van het artikel hebben blijkbaar een hekel aan Disney, want de poorten van de hel zijn het sprookjeskasteel in Disney Land Parijs.

Gmail Paper
Google houdt van één april. De e-maildienst Gmail heeft een nieuwe dienst: Gmail Paper. E-mails worden nu uitgeprint en gratis aan huis bezorgd. De dienst is gratis en wordt gesponsord met advertenties die op de achterkant van de pagina worden afgedrukt. Een andere Google-aprilgrap is TiSP, gratis wifi via het toilet.

Gekte slaat toe bij News.com
Ook News.com had zijn handen vol met één april. Op de voorpagina van de nieuwssite staan allerlei berichten die te gek zijn om los rond te lopen. Zo wordt de Dalai Lama naar Second Life gebannen, mogen enkele internauten een operatie uitproberen op Wikipedia-oprichter Jimmy Wales en wordt een ijsje van Ben & Jerry's naar Steve Jobs genoemd.

Wii-helm
De onlineshop Think Geek heeft medelijden met de nerds die de controller van de Nintendo Wii moeten vasthouden. Zwaaien en werpen met dat ding is fysiek zwaar. De Wii-helm voorkomt dat probleem. De controller wordt in de helm geplaatst en je hebt de handen vrij om te doen wat je wilt.

Björk wijzigt albumplannen
De IJslandse zangeres Björk meldt op haar site dat een Fransman, Gerome Voltaire, op zijn MySpace-pagina artwork heeft geplaatst van het nieuwe album 'Volta'. Björk heeft nu beslist om de naam te wijzigen. Wie klikt op de hyperlink om die naam te achterhalen, krijgt de melding 'Gotcha' en de cover van het album.

Luisteren naar murenDe Indiase nieuwssite NDTV schrijft over een pas ontwikkelde technologie waarmee muren afgeluisterd kunnen worden. Tijdens een gesprek tussen twee personen nemen de muren die geluiden op. Indische wetenschappers hebben nu een technologie klaar waardoor ze die gesprekken dankzij de info uit de muren later kunnen heruitzenden.

Deze vijftien aprilgrappen zijn maar het topje van de ijsberg. Op de website April Fools' Day Jokes staan honderden aprilgrappen die zondag op het internet zijn verschenen. BTW, niet alles wat zondag op het internet is gepubliceerd is een grap. Browserontwikkelaar Opera maakte bijvoorbeeld geen aprilgrap.