07-07 - London

Gestart door Ferrari 2010, 07 juli 2005 - 12:18:22

« vorige - volgende »

Alan Blues

Citaat van: IVY440 op 14 juli 2005 - 17:02:08
Jasper, denk eens ff na.
Eerst was er geen oorlog, toen kwamen er aanslagen.
Wat kan je daar tegen doen?
1. Zeggen van "Laat ze maar doen" Geen goede oplossing
2. Ze terug aanvallen met als gevolg dat je een oorlog krijgt.

Bush heeft gekozen voor 2, meest logische. Nu is er een oorlog en iedereen haat Bush. OK, Sadam was mss niet rechtstreeks een gevaar, maar toch: hij heeft ooit al gif ingezet om zijn eigen volk klein te houden dus waarom zou hij ook geen massavernietigingswapens hebben? Trouwens hij heeft tijd genoeg gehad om de Amerikanen van het tegendeel te overtuigen.


Die tijd heeft hij gehad. Ze zijn er wapens gaan zoeken gedurende maanden en hebben niets gevonden. Waarom valt die eikel Irak dan binnen?

Dat is zo iets als 'Jantje pikt mijn portefeille dus ga ik maar een beetje op Pietje slaan'.  ::) ::)

Doefie

Oorlog is het gevolg van vrede.

Er is een mooi gezegde, 2000 jaar oud en dat gaat als volgt:
Qui desiderat pacem, praeparet bellum
Wie vrede wilt moet zich voorbereiden op oorlog.

Waarom wil men constant wereldvrede? Iedereen weet toch perfect dat dat nooit zal gebeuren, een mens zit nu eenmaal zo in elkaar. Er is altijd wel iemand die oorlog gaat blijven voeren. Vroeger noemde men de guerilla-strijders laf, en kon men daar niets tegen beginnen. Nu zijn het de terroristen die een soort van guerilla-strijders zijn geworden, met de gekende hit-run-hide-tactiek. Is helemaal niets tegen te beginnen, want als je de ene hoek aanvalt komt er uit de andere hoek een tegenaanval. Dan val je die hoek aan en komt er uit de derde hoek een aanval. Dus zet Bush maar gerust in het rijtje van Hitler, Napoleon en zovele anderen. Mensen die dachten dat ze daarmee goed deden en eigelijk alleen maar dood en verderf zaaiden. Ze gebruiken de vrede als pure propaganda en goedpraterij voor hun daden in het buitenland, terwijl dat er helemaal niks mee te maken heeft. Geld en macht is het enige wat telt.

Dat ze daarbij andere landen betrekken die er al helemaal tegen hun wil in betrokken geraken is nog het smerigste van alles. Landen als Australie of andere Europese landen die helemaal geen oorlog willen, Denemarken bv., worden door de Amerikanen en de Britten meegesleurd door een of ander verdrag en krijgen dan mee de klappen waar ze eigelijk niet de oorzaak van zijn geweest. De wereld krijgt de klappen waar USA, correctie ... Bush, de oorzaak van is.