Donkervoort-record op Nürburgring

Gestart door Luca, 19 november 2004 - 20:23:58

« vorige - volgende »

Luca

Sportwagenbouwer Donkervoort heeft een geslaagde poging ondernomen om het absolute ronderecord voor productiewagens op de oude Nürburgring te verbeteren. Met een Donkervoort D8 270RS, voorzien van 350 pk sterke motor werd de ruim 22 kilometer lange Nordschleife van het circuit in 7 minuten en 18,1 seconden afgelegd. Een verbetering met 14 seconden van het oude record, dat sinds twee maanden op naam stond van een Porsche Carrera GT.

De Nordschleife van de Nürburgring, ook wel 'Groene Hel' genaamd, is wereldwijd een begrip. Elke autofreak kent het circuit en kan het ook kennen, want je kunt er met je auto (weliswaar tegen betaling) zó een rondje op rijden. Maar slechts weinigen kunnen zeggen dat ze de Ring hebben bedwongen, zo verraderlijk is de baan. Het is een aaneenschakeling van snelle en langzame bochten, lange en kortere rechte stukken en veel hoogteverschillen. Talloze autofabrikanten gebruiken het circuit om onderstel en rij-eigenschappen van nieuwe modellen te optimaliseren. Jaguar en BMW hebben dicht bij de baan zelfs een testcentrum. Het Duitse automagazine 'Sport Auto' test sinds 1995 snelle productieauto's op de Nordschleife, waarbij met name naar de gereden rondetijd wordt gekeken. Sinds jaar en dag domineert Porsche er. Recent greep de 612 pk sterke Carrera GT er het record. De ruim 600.000 euro kostende Porsche reed met een gemiddelde snelheid van 164 km/h over het 22,6 km lange traject, wat een recordtijd van 7 minuten en 32,44 seconden opleverde. Maar daar schrok Joop Donkervoort niet voor terug. Hij was ervan overtuigd dat zijn slechts 600 kg wegende D8 270RS de GT zou kunnen verslaan, hetgeen met Michael Düchtung achter het stuur ook daadwerkelijk lukte.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Wutputt

Het vorige Nordschleife record voor "productie"wagens stond niet op naam van de Carrera GT, maar van de Radical SR3 Turbo, met een tijd van 7 minuten 19 seconden (in de zomer van 2003 neergeze)t. Er zijn veel artikels die dit record over het hoofd zagen, waarschijnlijk omdat de SR3 Turbo maar in een zeer kleine oplage gemaakt is (25 stuks geloof ik). Maar in dat opzicht kun je de D8 270RS ook moeilijk een echte productiewagen noemen, zeker aangezien het record neergezet is met een aangepaste versie.
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.

eXistenZ

Maar buiten dat is het nauurlijk helemaal super dat zo'n record door een nederlandse auto is gereden :lol:  :)
Kijk voor het best stuntteam uit tongeren en omstreken op www.FreeStyleWheelingTeam.be

IVY440

Ik heb de Donkervoort wagen gezien  8) Hij staat op de Essen Motor Show met een demonstratie van GT4 op de Nordschleife. Spijtig genoeg geen foto's.  :cry: Mss een van de dagen wel andere foto's. Oa van de Alfa 158, voor de freaks wel bekend  :wink:

Race

Citaat van: IVY440Ik heb de Donkervoort wagen gezien  8) Hij staat op de Essen Motor Show met een demonstratie van GT4 op de Nordschleife. Spijtig genoeg geen foto's.  :cry: Mss een van de dagen wel andere foto's. Oa van de Alfa 158, voor de freaks wel bekend  :wink:
Ben er vandaag ook geweest en ze zien er mooi uit allemaal die auto's daar. Vooral de P3, Auto Union, Mercedes en 158 idd ;).

R van Hoof > G4q @ F1REM
Meld je nu aan op Sigforum.net!