Raar sportnieuws

Gestart door Martin, 27 augustus 2004 - 11:19:34

« vorige - volgende »

Martin

Nykanen aangehouden wegens poging tot moord

Oud-olympisch- en wereldkampioen skispringen Matti Nykanen is donderdag aangehouden wegens poging tot moord. De Fin (41) wordt ervan verdacht dat hij een 59-jarige landgenoot met messteken om het leven probeerde te brengen.

De politie trof het zwaargewonde slachtoffer en Nykanen aan in een zomerhuisje in Nokia bij Tampere. Beiden waren onder invloed van alcohol. De vrouw van Nykanen is aangehouden op verdenking van medeplichtigheid.

Nykanen was in zijn tijd een grootheid op de springschans. Hij werd vier keer wereldkampioen, de eerste keer op 18-jarige leeftijd in 1982. In Sarajevo (1984) won hij olympisch goud en zilver voordat hij vier jaar later in Calgary de eerste skispringer werd die in alle disciplines (90 en 120 meter schans en landenwedstrijd) olympisch goud won.

IVY440

Citaat van: MartinNykanen aangehouden wegens poging tot moord

De politie trof het zwaargewonde slachtoffer en Nykanen aan in een zomerhuisje in Nokia bij Tampere.

Hoe hebben ze hem getraceerd, Via de GSM?  :lol:  :lol:  :lol:

Supermariobros

Britse journalist naakt na zege Kimi  

In ieder geval één persoon binnen het Formule 1-wereldje zal de zegetocht van Kimi Raikkonen op Spa met argusogen bekeken hebben. Een Britse journalist had na de moeizame start van het seizoen bij McLaren namelijk een weddenschap gesloten met Kimi Raikkonen. Mocht de Fin er dit seizoen in slagen een Grand Prix te winnen, zou hij naakt een rondje over het circuit van Silverstone lopen...  

In het begin van dit seizoen reden Raikkonen en Coulthard met hun nukkige McLaren MP4/19 geen deuk in een pakje boter en bovendien liet de betrouwbaarheid hen keer op keer in de steek. Reden genoeg voor een Britse journalist om aan te nemen dat het dit seizoen niet meer goed zou komen met McLaren.

De journalist ging vervolgens met Raikkonen een weddenschap aan, waarbij hij naakt over Silverstone zou rennen wanneer de Fin alsnog een wedstrijd zou winnen in 2004. De Brit kan zich opmaken voor een rondje naaktlopen, want Kimi is deze weddenschap nog niet vergeten. "Ik zal hem hier zeker aan houden. Ik hoop dat het die dag heel hard regent", grijst de Fin.

Supermariobros

Topvoetballer wil munt slaan uit stress

Topvoetballers mogen dan wel geld scheppen, ze hebben ook stress. En de Franse ex-topvoetballer David Ginola wil er zelfs munt uit slaan.

Op een geheime plaats in Wiltshire, in het zuiden van Engeland, heeft Ginola (37) een "centrum van rust en verpozing" geopend om topvoetballers met stress te helpen.

Hij wil echt iets aanbieden en de mensen die hem kennen, weten dat het wel iets wordt zegt een journalist van de BBC.
Ginola: "Het is een heel belangrijk project voor mij. Het is een kwestie van vertrouwen." Ginola stopte ermee in 2002. Daarna volgde hij o.a. een acteursopleiding.

Anonymous

Beckham-computer lokt dieven in val

De Londense politie heeft zaterdag 2 mensen gearresteerd. Weinig indrukkend nieuws, ware het niet dat de mannen een computer meeroofden.

En dan? De computer bevatte gegevens over de beveiliging van David Beckham en zijn familie, behoorlijk gevoelige en vertrouwlijke informatie dus.
De computer werd gestolen bij een beveiligigingsbedrijf in Leeds, dat werkt in opdracht van de familie Beckham. Direct werd paniek geslagen.

Welke gegevens mislopen de dieven?
Algemene veiligheidsmaatregelen, maar vooral ook de exacte posities van de camera's in de hoeve van de Beckhams, in het Engelse Hertfordshire.

Supermariobros

Handballers zoek

De Duitse politie is op zoek naar 23 mannen uit Sri Lanka die spoorloos zijn verdwenen. Toen de groep het land introk, beweerden de kerels lid te zijn van het nationale handbalteam van Sri Lanka.

Maar wat blijkt? In dat land bestaat er helemaal geen nationale handbalploeg. Dat heeft het plaatselijke Ministerie van sport bevestigd. Wellicht is er mensensmokkel in het spel. Duitsland start een onderzoek.

De zaak kreeg al een staartje. De Duitse sportgroep die in Sri Lanka sponsort heeft die activiteit nu stopgezet.
Voorlopig is er nog geen spoor van de handballers.[/b]

Q-Racerke

Knappe, moderne vorm van handel...  8)
--------------------------
Racing is in my blood,
it's part of me,
it's part of my life.

Supermariobros

Eén minuut stilte voor maffiabaas

Een 18-jarige scheidsrechter heeft onbewust voor heel wat opschudding gezorgd in Italië. Paolo Zimmaro liet toe dat een minuut stilte werd gehouden voor een kopstuk van de maffia.

Zondag vroeg de voorzitter van de kleine club Isola Capo Rizzuuti of zijn overleden neef Carmine Arena even mocht herdacht worden. De ref wist niet dat Arena banden had met de maffia en zaterdag was vermoord in een hinderlaag.
Hij stemde toe.

"Dit bewijst de macht van de maffia, zelfs tot op het sportveld", reageerde de voorzitster van de parlementaire anti-maffiacommissie. Zimmaro en zijn assistenten werden geschorst.

Supermariobros

Plassen op de ref kost 3.500 euro

Wie dacht dat hij met de aansteker op het hoofd van Anders Frisk tijdens de Champions League wedstrijd van AS Roma tegen Dynamo Kiev het ergste van de Italiaanse tifosi gezien had, komt bedrogen uit. In de Italiaanse derde klasse zijn de zeden nog iets meer in verval.

De aanhangers van Taranto konden het vorig weekend niet verkroppen dat hun spelers met 4-0 in het verlies stonden op bezoek bij Vigor Lamezia. Zoals gewoonlijk moest het scheidsrechterlijke trio het dan maar ontgelden. De heetgebakerde supporters van Taranto luchtten hun gemoed door op het hoofd en schouders van de dichtstbijzijnde grensrechter te urineren. De club moet nu een boete van 3.500 euro betalen.

Supermariobros

Tiger Woods huurde alle helikopters

Tiger Woods is getrouwd en het feestje mocht best wat kosten: 1,5 miljoen dollar wordt gezegd. Alles gebeurde in het grootste geheim, want de golfer had geen zin in Pottenkijkers.

Woods en zijn Zweedse Elin Nordegren waren op hun paasbest in Barbados: Woods in het beige, Nordegren in een witte jurk zonder mouwen. Woods liet 600 rode rozen aan een pagode hangen, huurde alle helikopters in de buurt en liet metershoge bomen planten rond het hotel waarvan hij alle 200 kamers een nacht in zijn bezit had.

Zowat 120 mensen waren uitgenodigd.
Onder hen tv-ster Oprah Winfrey en de oud-basketballers Jordan en Barkley.

Martin

Domme straf

De Belgische wielrenners Chris Peers (Chocolade Jacques), Jo Planckaert (Mr.Bookmaker.com) en oud-renner Johan Museeuw zijn vrijdag door de tuchtcommissie van de Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB) veroordeeld tot een schorsing van vier jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Zij zijn gestraft voor hun aandeel in de dopingzaak rond dierenarts José Landuyt en verzorger Herman Versele.

Museeuw is een half jaar geleden gestopt met fietsen.
Goeie straf voor Johan.

Supermariobros

Scoren kan lastig zijn

Twee keer scoorde hij, maar toch barstte hij tijdens de rust en na de voetbalwedstrijd in tranen uit. De Argentijnse spits Mariano Capodonico van derdeklasser Ferrocarill Oeste beleefde ondanks twee goals "de slechtste ervaring uit zijn loopbaan".

De verklaring is simpel: bij de tegenstander stond zijn broer Pablo in de goal. "Het was hard. Twee degradaties en blessureleed zijn er niks tegen".

Mariano ging zelfs verder: "Ik hoop dat dit niet meer moet gebeuren. Misschien ga ik zelfs gewoon spelen voor Sarmiento, de ploeg van mijn broer. Dan is het probleem opgelost".

Luca

Bruidspaar Woods weggestuurd

Een pijnlijk voorval in de wittebroodsweken van Tiger Woods en zijn bruid Elin Nordegren.

Zij werden zonder pardon weggestuurd uit de haven van San Juan in Puerto Rico en krijgen een zware boete.

De golfer voer zonder tijdige aankondiging de haven binnen in zijn jacht Privacy en overtrad een wet die per 1 juli van kracht werd. Alle schepen van buiten de Amerikaanse territoriale wateren moeten voortaan hun komst 96 uur van tevoren aankondigen in verband met antiterroristische maatregelen.

Woods is weliswaar - een bekende - Amerikaan, maar zijn luxueuze schip Privacy staat geregistreerd op de Cayman Islands. De Privacy lag drie uur aangemeerd en moest toen weg. Woods kreeg nog wel toestemming om brandstof te tanken. Hij vertrok daarna met onbekende bestemming.

Woods, derde op wereldranglijst, kan een boete tegemoet zien van meer dan 30.000 dollar.
I would kill for this job, but the people I want to kill are the people offering me the job.

Raikkonen MASTER

Citaat van: MartinDomme straf

De Belgische wielrenners Chris Peers (Chocolade Jacques), Jo Planckaert (Mr.Bookmaker.com) en oud-renner Johan Museeuw zijn vrijdag door de tuchtcommissie van de Koninklijke Belgische Wielerbond (KBWB) veroordeeld tot een schorsing van vier jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Zij zijn gestraft voor hun aandeel in de dopingzaak rond dierenarts José Landuyt en verzorger Herman Versele.

Museeuw is een half jaar geleden gestopt met fietsen.
Goeie straf voor Johan.

Waarom goede straf voor Johan en niet voor Peers en Planckaert?

Raikkonen MASTER

In de match Valencia - Sevilla (1-2) heeft Aranda, speler en doelpuntenmaker van Sevilla een wel heel domme rode kaart gekregen.
Hij had een blessure aan de hand opgelopen in een duel met een Valencia-speler. Hij ging naar de zijlijn voor verzorging en liep nadien terug het veld op. Maar hij had niet gezien dat hij ondertussen al gewisseld was. Hij kreeg prompt de rode kaart te zien en mocht vertrekken...

De ref trok in een zeer beladen duel 3 rode en 10 gele kaarten. Zowel de defensie van Valencia en Sevilla zijn de beste uit de Primera Division en tackelen enorm stevig. Dit resulteerde dus in de kaarten.