Portugese jeugdinternationals vernielen kleedkamer.

Gestart door Martin, 19 november 2003 - 20:06:34

« vorige - volgende »

Martin

Het Portugese voetbalteam onder-21 vierde dinsdag in Clermont-Ferrand iets te uitbundig de overwinning op de Fransen. De temperamentvolle jeugdinternationals, die het play-off-duel voor het EK met Frankrijk uiteindelijk na strafschoppen in hun voordeel beslisten, vernielden in hun dolle vreugde de kleedkamer. De Europese voetbalbond UEFA liet woensdag weten dergelijk gedrag niet te tolereren en stelt een onderzoek in.

Vooral bondscoach Raymond Domenech van Frankrijk klaagde na afloop steen en been over de Portugese voetballers: "Het is een schande. Het leken wel wilden." Een woordvoerder van de Franse voetbalbond oordeelde niet milder: "De kleedkamer is opzettelijk vernield. Ze moeten compleet gek zijn geworden."

Portugal zit behoorlijk in zijn maag met het incident. De minister van Sport veroordeelde op de Portugese radio het gedrag van de jonge Portugezen. Bondscoach Joao Romao probeerde het onbezonnen vandalisme te vergoelijken. " De schade aan het dak van de kleedkamer is hoofdzakelijk veroorzaakt doordat de feestvierende spelers mij iets te hoog in de lucht gooiden."