IJshockeycompetitie met Belgische clubs

Gestart door Martin, 04 september 2003 - 14:05:56

« vorige - volgende »

Martin

Het kwakkelende Nederlandse ijshockey heeft een pact met Belgiƫ gesloten. Dit jaar nog begint na de bekerstrijd een competitie tussen vijf clubs uit de hoogste Belgische divisie en de clubs uit de Nederlandse superliga om de zogeheten Coupe der Lage Landen.

De superliga telt bovendien eind september bij aanvang van de bekercompetitie toch vijf Nederlandse clubs. In Nijmegen, waar de Tigers begin augustus failliet gingen, is een nieuwe club opgezet die meteen zijn entree maakt in de hoogste ijshockeycompetitie en de strijd aanbindt met de Amsterdam Tigers, Heerenveen Flyers, Tilburg Trappers en Eaters Geleen.

Het water stond het Nederlandse ijshockey de afgelopen weken aan de lippen. De financiƫle problemen waren zo groot, dat de Nederlandse IJshockeybond NIJB zich serieus afvroeg of de superliga nog wel bestaansrecht had. Achtereenvolgens Max Tigers uit Nijmegen, Formido Flyers uit Heerenveen en Diamant Trappers uit Tilburg maakten bekend dat zij met torenhoge schulden kampten.

Voor de Tigers uit Nijmegen bleek redding niet mogelijk. De Flyers en de Trappers zijn door hulp van respectievelijk de gemeenten Heerenveen en Tilburg toch van een voortbestaan verzekerd. Heerenveen verstrekte een krediet van 62.500 euro waarmee de Flyers een sanering kunnen beginnen. Tilburg kwam de Trappers tegemoet door een coulante regeling te treffen voor een huurachterstand van 190.000 euro.

unknown

Khoop dat de Leuvense Chiefs erbij zullen zijn.  :)  :D