Auteur Topic: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?  (gelezen 8476 keer)

Jehoentelaar

 • Gast
Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Gepost op: 19 november 2016 - 14:38:06 »
Lieve lui,

Natuurlijk is dit een Formule 1-forum, maar ikzelf kijk meer dan goed voor mij is ook naar andere dingen. Met mijn vader wil ik daarom volgend jaar wellicht naar de 24H van Le Mans afreizen. De vraag is echter: hoe pakken we dat aan? We hebben gekeken naar busreizen en dergelijke, maar zijn eigenlijk op zoek naar wat expertise van anderen om de juiste keuzes te kunnen maken.

De bedoeling is dat we ter plekke gewoon een staanplaats c.q. general admissionticket gebruiken, dus geen gedoe met (allang uitverkochte) tribunes. Waar we vooral tegenaan lopen is het overnachten. Campings zijn om leeftijdsgerelateerde redenen geen optie, dus we moeten eventueel iets verzinnen met een hotel. Maar hoe ver weg kun je zitten voordat je vastloopt in Frans verkeer rondom het circuit? Wat is een beetje betaalbaar?

Alle tips, suggesties en dergelijke zijn welkom!

Groet,

Jehoentelaar.

P.S. we hadden ook gekeken naar de Formule 1 in Spa, maar daar heb ik persoonlijk niet zo'n behoefte aan.

sjakie

 • Junior lid
 • **
 • Berichten: 117
  • Bekijk profiel
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #1 Gepost op: 19 november 2016 - 17:56:20 »
je bent wat laat voor een hotel in de stad denk ik. Zoek een hotel in Le Mans of vlak daarbuiten. Ga met de auto naar een tramhalte en reis dan naar het circuit met de tram. Die schijnt gedurende de race de hele nacht te rijden (halte Antares of Guatteloupe). Ik weet dat niet want ik had altijd een campingplaats bij Tertre Rouge.

Kijk op ticket & travel voor kaarten en eventueel nog overnachtingsmogelijkheden.

General admission is uitstekend te doen. Je kunt dan zelfs bij start finish op de betonstroken voor de tribunes zitten. Neem een licht stoeltje mee en je zit helemaal goed.

Voor meer tips weet je met te vinden. Ik heb in 2012 en 2014 de 24 uur bezocht

Jehoentelaar

 • Gast
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #2 Gepost op: 20 november 2016 - 10:46:20 »
Inmiddels zijn we zo ver dat we voor een tribuneplaats gaan (lekker decadent en zo), hopelijk kunnen we met dezelfde kaart ook op andere staanplaatsen terecht. Ticket+Travel is inmiddels ook aangeschoten voor verdere informatie. Zij schijnen hotels te fiksen in Tours, op 90km van het circuit. Dat is wel prima te doen.

sjakie

 • Junior lid
 • **
 • Berichten: 117
  • Bekijk profiel
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #3 Gepost op: 20 november 2016 - 18:20:03 »
Een tribunekaart is inclusief general admission. Dus je kunt overal heen. Let er wel op dat je reservering alleen voor de race geldt. Tijdens kwalificaties mogen alle general admission houders ook op de tribune zitten.

In 2012 zat ik op tribune 34. Mooie plek maar geen groot scherm.  een plek met een groot scherm is ideaal om de race te volgen. En neem een radio mee met headset om Radio Le Mans te luisteren.
« Laatst bewerkt op: 20 november 2016 - 18:32:07 door sjakie »

sjakie

 • Junior lid
 • **
 • Berichten: 117
  • Bekijk profiel
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #4 Gepost op: 20 november 2016 - 18:52:09 »
Vergeet op vrijdag de pitwalk niet. Kijk bij alle teams naar binnen. Je kunt eventueel een praatje maken met coureurs en met een beetje geluk krijg je nog een mooi aandenken in de vorm van t shirts of goodybags.
Vrijdagavond de parade in de stad.  In 2014 zat ik op een terras,  komt Patrick Dempsey voorbijrennen, vluchtend voor een horde tienermeisjes. Verder een klein praatje kunnen maken met Jan Magnussen en Tommy Milner.
Tijdens de race kun je ook met de bus naar Arnage en Mulsanne. Doe dat niet met de auto want je staat gegarandeerd vast. De bus brengt je er snel naar toe maar terug duurt wat langer. Wie het eerst komt wie het eerst maalt.
Verder nog tips? Kijk op Beermountain of op Club Arnage en je vind een wereld aan ideeŽn. Wel voornamelijk gericht op de kamperende bezoeker.

Jehoentelaar

 • Gast
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #5 Gepost op: 22 november 2016 - 20:59:13 »
Supergoede tips, bedankt! We hebben inmiddels een camping gevonden op 40km van het circuit met een vaste tent, dus geen gezeul en geknutsel ter plekke.

Jehoentelaar

 • Gast
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #6 Gepost op: 22 november 2016 - 21:00:31 »
Hoe toegankelijk is de parade op vrijdagavond: goed te bereiken, vraag het extra toegangskaarten?

sjakie

 • Junior lid
 • **
 • Berichten: 117
  • Bekijk profiel
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #7 Gepost op: 23 november 2016 - 09:24:08 »
de parade is gratis toegankelijk, start op place de la Republic en eindigt op Place de jacobines, tenminste, als dat nog steeds zo is. de Fransen willen nog wel eens van hun plan afwijken. De eerste keer in 2012 regende het pijpenstelen dat we maar een hapje zijn gaan eten. Bleken er een paar monteurs van het Rebellion team daar ook te gaan schuilen.
In 2014 stonden we op de Place de Jacobines, daar konden we de coureurs dan zien uitstappen. Dat bleek een misrekening, ze waren al een straatje eerder uitgestapt. Vervolgens naar een rotonde gelopen waar een grote Amerikaan z'n mond opentrok: "Hey Tommy, over here!". Konden we even praten met Tommy Millner en Jan Magnussen.
Verder is het tijdens de parade druk in de stad, maar ook weer niet zo druk dat er nergens een plek is om een hapje te eten. Het Dempsy voorval gebeurde terwijl ik op het terras een pizza zat te eten.
De parade is officieel 's-avonds maar ik zou er voor zorgen om al rond 16:00 in de stad te zijn en ergens een plek te zoeken langs het parcours. Een paar Britten hadden een plek gevonden ergens langs de Sarthe, naast een pub...."Very convenient!

Je kunt bij Ticket en Travel ook parkeerplaatsen bestellen. Dat kan een voordeel zijn maar het blijven Fransen, ondanks je reservering kan je gekozen parkeerplaats toch vol zijn. Dan wordt je wel doorverwezen maar dat kan natuurlijk wel een eind weg zijn.
Altternatief is dan om een plekje in de buurt van een tramhalte willekeurig in Le Mans te zoeken en dan met de tram te gaan. Ik heb begrepen dat de tram tijdens de race de hele nacht doorrijdt. Dat weet ik niet zeker want ik sliep altijd op het circuit. Zoek even op SETRAM Le mans en er rolt wel wat info uit.

Als je de bus wil nemen vanaf het start finish gebied naar Arnage en/of Mulsanne, dat is inbegrepen bij je ticket. alleen even je ticket laten zien en je kunt door. Vooral Arnage is leuk, sinds de wijziging aan het circuit, of eigenlijk aan de openbare wegen er omheen, kun je heel mooi de Indianapolis Virage overzien.
Je bent zo in arnage maar het nadeel is wel dat de terugweg wat langer kan duren. De bus volgt een vaste route: eerst naar Arnage, dan naar Mulsanne en dan weer terug, dus als je van Arnage terug wil ga je eerst naar Mulsanne. En er wordt flink omgereden want rechtstreeks kan uiteraard niet. Enverder is het wie het eerst komt wie het eerst maalt, volle bus betekent wachten op de volgende. Heb in 2012 toch wel ruim een half uur moeten wachten in Arnage en de terugrit duurde alles bij elkaar ook wel een uur.

maar vertel eens over je plannen: welke tribune heb je, waar is je camping, ga je de hele week?

Jehoentelaar

 • Gast
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2016 - 19:32:56 »
Tribune regelen we dit weekend, we hebben de voorkeur voor het einde van de pitlane maar dat moet natuurlijk nog mogelijk zijn. Anders gewoon elders in die contreien. Ik wil uiteraard proberen meer van het circuit te zien dan alleen de tribuneplekken. We hebben verder een vaste tent gefikst op een dorp 30km ten zuiden van Le Mans. Heenreis vindt plaats op vrijdag, terugreis op maandag.

sjakie

 • Junior lid
 • **
 • Berichten: 117
  • Bekijk profiel
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #9 Gepost op: 26 november 2016 - 10:30:25 »
Camping le Bounty toevallig? Hoorde ik goede berichten over en schijnen een shuttlebus te hebben voor vervoer van en naar het circuit.

Als je op vrijdag reist mis je de pitwalk of je moet heel snel rijden. Voor de parade ben je dan ook wel laat denk ik. Maar veel plezier toegewenst !

Jehoentelaar

 • Gast
Re: Bezoek aan Le Mans in 2017 - Tips en suggesties?
« Reactie #10 Gepost op: 26 november 2016 - 18:20:28 »
Inmiddels hebben we geboekt voor T16, een compromis tussen zicht op het rechte stuk/de pitlane en de mogelijkheid om naar een TV-scherm te kijken. Het is overigens niet die camping. We verblijven in La Chartre-sur-le-Loir. Of zo. De parade en pitwalk laten we waarschijnlijk langs ons heen gaan. Ik overweeg zelf om wel weer eens naar de Spa 6H te gaan en daar een pitwalk te doen, dan is het idee denk ik min of meer hetzelfde (in 2012 ook gedaan).