Blancpain GT Series 2016

Gestart door Sphinx, 11 april 2016 - 11:26:49

« vorige - volgende »

Sphinx

Dit weekend is ook de Blancpain GT weer van start gegaan met de nachtrace in Misano voor de sprint cup. De qualirace werd gisteravond een prooi voor Maxime Soulet en Andy Soucek, maar daar zag het niet naar uit aan het begin.

Laurens Vanthoor had in de kwalificatie de 2e tijd gezet, maar kreeg de pole cadeau toen Frank Perera zijn snelste tijd afgekeurd zag worden, Vanthoor vormt dit jaar een koppel met Frederick Vervisch, terwijl zijn vorige teamgenoot Robin Frijns nu Dries Vanthoor (laurens' broer) als copiloot heeft, dat koppel zette overigens een vierde tijd.

De kwalirace begon nog onder natte omstandigheden en in dat slechte weer wist Vanthoor een straatlengte voorsprong te nemen. Daarachter was Frijns in eerste instantie opgeklommen naar plaats 2, maar kreeg massief druk van de Rinaldi Ferrari van Norbert Siedler en de AMG Gt van Maxi Buhk, die hem uiteindelijk allebei passeerden. Het geluk zat dit keer echter achteraan de grid. Alexander Sims was in de Rowe BMW van 29 vertrokken, Soucek in de M-Sport Bentley vertrok wel als negende, maar een gok van de Spaanse Oostenrijker om slicks te nemen liet hem naar twintig terugvallen. Toen de baan echter opdroogde, gingen Sims en Soucek als messen door de boter door het middenveld. Sims kwam precies één ronde voor de pitwindow sloot binnen, Soucek timede het nog preciezer en kwam nét voor het window sloot binnen terwijl er full course yellow was. Soulet nam het stuur over en kwam als tweede de pits uit achter Filip Eng, die van Sims de BMW had overgenomen. Toen Vervisch het stuur van Vanthoor overnam, zag je de gezichten bij de pitcrew, van 6 tellen voorsprong naar een halve minuut achterstand.

Soulet ging kort na de groene vlag Eng al voorbij, maar de twee bleven bij elkaar in de buurt en na een volgende gele vlag reden ze even in elkaars wiel. In de slotfase reed Soulet met hulp van het verkeer weg bij Eng en pakte met drie seconden voorsprong de overwinning. Eng dus tweede, Vervisch op een halve minuut derde. Dries Vanthoor reed een goede stint en pakte zelfs Marco Seefried en Dominik Baumann weer terug zodat hij als vierde eindigde.



Zondag zetten Vanthoor en Vervisch het recht in de hoofdrace. Eng ging er met de leiding vandoor nadat Soucek in de rondte was getikt door D. Vanthoor. De BMW-rijder werd echter door twee man weer ingehaald, Vervisch en Baumann. De Belg liep langzaam weg bij de Oostenrijker en na de wissel had L. Vanthoor een voorsprong van zes seconden, die echter langzaam door Buhk werd ingelopen. Op het einde had de HTP Mercedes 1.6sec achterstand op de WRT Audi, zodat Vanthoor toch met een overwinning Misano verlaat. Buhk en Baumann dus tweede en bijna had er nog een derde Merc op het podium gestaan. Tristan Vautier en Felix Rosenquist waren uit de middenmoot omhoog ge komen, en de Zweed lag comfortabel derde toen zijn prive-Merc hem in de steek liet. Daardoor haalt BMW onverwacht weer een podium op, want Sims profiteert en strijkt de derde plaats op. D. Vanthoor en Frijns kwamen na de botsing in ronde 1 niet meer in het stuk voor en werden als 22e geklassificeerd op 1 ronde van de winnaars. Over twee weken wordt de Endurance Cup op gang geschoten in Monza.

There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!