24 uur van Le Mans 2013

Gestart door gloudiesaurus, 07 mei 2013 - 14:15:49

« vorige - volgende »

Franky R.


Jehoentelaar

Citaat van: Franky R. op 24 juni 2013 - 16:00:30
Citaat van: Jehoentelaar op 24 juni 2013 - 00:02:43
Uitloopstroken van asfalt houden een glijdende auto niet zomaar tegen. Het zit 'm vooral in de constructie die de boel moet opvangen. We kunnen best veilig racen zonder aan bizarre F1-eisen voor circuits te moeten voldoen. Het enige waar men wel over moet gaan nadenken is de afstand tussen de bomen en het circuit (en met name de vangrail).


Dat lijkt logisch...maar Le Mans is nog altijd een race, wat deels op een openbaar weg verloopt. Dan kun je niet zomaar bomen kappen. Ik zie die vieze hippieachtige bomenleuteraars al aan komen... :-X
Le Mans is verder de trots van de Franse autosport, waar ze sowieso heel erg hechten aan GT en sportscars. Zien we onder andere terug in Blancpain Endurance en hun eigen GT Tour. Fransen zijn alleen bij vlagen zo ondraaglijk conservatief wat innovaties en (soms broodnodige) vernieuwingen betreft; kijk bijvoorbeeld naar het gedonder met cameratechnieken in het voetbal. De basis van Le Mans zal altijd hetzelfde blijven, maar er zijn wel wat dingen waar men eens goed naar zal moeten kijken. Je kan het niet verkopen dat je na de dood van Allan geen stappen maakt, al is het maar om te laten zien dat je waarde hecht aan de veiligheid van je deelnemers.