WSR - Formula Renault 3.5

Gestart door Jehoentelaar, 03 december 2012 - 21:32:34

« vorige - volgende »

T.Nuvolari

Eerste weekend goed weer is een weekend voor de kindjes geworden. Heb deze aflevering dus spijtig genoeg niet kunnen zien. Hoop binnen 3 weken wel.

Leuk dat onze Belg het goed heeft gedaan en hopelijk een succesvol begin van een topjaar.

Maikel0230

Stoffel Vandoorne komt er wel, wanneer is de alleen de vraag. McLaren heeft hem niets voor niets gekozen. Bij de Red Bull junioren zou het maar een arm manneke zijn in die slangenkuil.

#ForzaJules #JB17 #KeepFightingMichael #MS7 #JustinWilson #JW25

Sphinx

In Motorland Aragon werd gisteren het tweede raceweekend van de World Series afgetrapt. In de trainingen leek het vooral tussen Kevin Magnussen en Antonio Felix Da Costa te gaan, maar in de kwali wist Sergei Sirotkin er zich weer tussen te wurmen. Magnussen pakte de pole met 3 honderdsten voorsprong op de Rus, Da Costa kwam nog op drie uit, maar moest achteraan starten omdat hij zonder brandstof kwam te staan. Stoffel Vandoorne had het wat moeilijker en kwam pas op plek 9 uit, Nigel Melker moest na een 11e tijd nog verder van achter komen.

Bij de start werd Pietro Fantin in de rondte getikt en botsten Nico Muller en Will Stevens op elkaar. Stevens kon door, Muller viel na een rondje uit. Vooraan had Magnussen een prima start en hij liep al snel meerdere seconden weg van de rest. Arthur Pic moest vanaf zes vertrekken, maar had een superstart en pakte na een paar bochten al plek twee. Ook Vandoorne en Da Costa wisten wat plaatsen goed te maken, maar er stond gewoon geen maat op Magnussen, die onbedreigd naar de finish kon rijden met 19 tellen voorsprong.



Achter hem was het iets spannender. Pic, Sirotkin, Norman Nato en Christopher Zanella vormden kort een treintje, maar de verschillen liepen wat op en ze reden halverwege zo'n 1.5 uit elkaar. Achter hen waren Vandoorne, Melker en Stevens aan een opmars bezig en sloten aan bij de groep Pic. De Kortrijkenaar kwam echter niet voorbij Zanella, vooral omdat hij alweer een flatspot in zijn band remde na een lock-up. Hij zou als achtste eindigen. Melker wist tot in het midden van de groep door te dringen tot plaats 5, maar toen ging bij hem ook de fut eruit en hij moest Stevens langslaten. Hij kwam uiteindelijk keurig op 6 binnen in een groepje met Nato en Sirotkin. Stevens vloog in het tweede deel en wist van zes op te klimmen naar drie. Het feest voor het juist overgenomen P1 Team (dat nu P1 by Strakka heet) werd compleet toen de Brit Pic in de laatste ronde ook nog pakte (opnieuw dankzij een flatspot die de Fransman had opgelopen). Pic moest met plek 3 genoegen nemen. Da Costa kon van 26 omhoog komen naar 12 maar bleef daarmee buiten de punten

There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

Sphinx

#33
Race 2 werd vandaag een tikkie chaotisch door de weersomstandigheden met zware regenval. De kwali moest meermaals worden stilgelegd voor gespinde of stilgevallen auto's. De "Deense vloek" trof Magnussen weer, die met een kapotte brandstofpomp kwam te staan en net als Da Costa een dag eerder achteraan moest starten. Vandoorne leek de pole halverwege zeker te hebben, maar eerst ging Nato  hem voorbij en na de laatste rode vlag wisten ook Sirotkin, Pic en Carlos Huertas zich nog eens te verbeteren, zodat de Kortrijkenaar op 5 strandde. Voor Da Costa en Melker zou het opnieuw een inhaalrace worden, beide kwamen een paar keer op het verkeerde moment naar buiten en moesten van 9 en 14 vertrekken.



Bij de start vertrok men achter de safetycar en nadat diverse coureurs klaagden dat hun motoren op hun laatste benen liepen, werd de race ook nog wat ingekort naar een half uur. Voor Arthur Pic kwam het te laat, hij viel achter de safetycar al uit met motorpech. Nadat de groene vlag was gezwaaid genoot Nato tot bocht een van de leiding, want hij ging wijd en kon helemaal achteraan sluiten. De Fransman was daarna niet meer in beeld voor punten en kwam als 20e binnen. Huertas profiteerde maximaal en reed door zijn vrije zicht weg van de rest. Achter hen hielp Vandoorne hem nog eens verder weg te lopen toen hij een paar keer probeerde Sirotkin te verschalken, maar hij faalde en moest vervolgens de Rus laten gaan. Huertas reed onbedreigd naar de finish en pakte de winst met 11sec op Sirotkin, die op zijn beurt vijf tellen op Vandoorne overhield. Daar weer achter hadden Stevens en Muller de hele race een duel op plaats vier, dat door Stevens werd gewonnen. Melker en Magnussen bleken echter de beste regenrijders. De Barendrechter vertrok van 14 en wist zich op te werken tot plaats 6 aan de finish, waarvoor hij in de laatste ronde Felix Da Costa nog passeerde, die op zeven uitkwam. Magnussen kwam van 26 omhoog naar plek 9 en pakte zo toch nog twee puntjes mee.



In de stand is Magnussen dankzij zijn goede eerste race wel de nieuwe leider met 63pt en Vandoorne beperkt maximaal de schade, hij is tweede met 59pt. Dan een groot gat naar Pic op drie met 35pt, die Felix Da Costa (31pt), Stevens en Sirotkin (30pt) en Melker (26pt) achter zich heeft staan. De volgende race is tijdens het F1-weekend van Monaco op 26 mei.
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

T.Nuvolari

Heb enkel Race 1 gezien, wat een redelijke teleurstelling was voor Stoffel fans. Wel geweldige race van Stevens gezien en vooral een superspannende 2 laatste ronden. Spijtig weekend voor Vandoorne, maar schade kunnen beperken dankzij de pech van Magnussen. 

gloudiesaurus

Magnussen heeft toch wel erg vaak pech...

Da Costa valt me tot op heden wat tegen, hij was vorig jaar toch vaak de snelste...
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Jehoentelaar

Zonet is de race van Monaco verreden. Helaas niet op de buis, aan het einde van de avond zijn de highlights op Eurosport.

Franky R.

Citaat van: gloudiesaurus op 29 april 2013 - 15:29:24
Magnussen heeft toch wel erg vaak pech...

Da Costa valt me tot op heden wat tegen, hij was vorig jaar toch vaak de snelste...
Hogere verwachtingen over Da Costa vanwege zijn briljante seizoen 2012? Als iedereen dan op je gaat letten. Je directe tegenstanders incluis...

Matthijs

Citaat van: Franky R. op 26 mei 2013 - 13:22:34
Citaat van: gloudiesaurus op 29 april 2013 - 15:29:24
Magnussen heeft toch wel erg vaak pech...

Da Costa valt me tot op heden wat tegen, hij was vorig jaar toch vaak de snelste...
Hogere verwachtingen over Da Costa vanwege zijn briljante seizoen 2012? Als iedereen dan op je gaat letten. Je directe tegenstanders incluis...
Inderdaad, ik denk dat het vorig jaar voor Da Costa heerlijk was dat hij zo vrij kon rijden, beetje zoals Frijns in de GP2 nu.

Sphinx

De race in Monaco werd verrassend een prooi voor Draco Racing. Nico Muller reed in de trainingen nog middenmoot tijden, maar in de in tweeën gedeelde kwali sloeg hij toe met een pole position door in Groep B de snelste tijd te rijden. Jazeman Jaafar zette de snelste tijd in Groep A en vertrok als tweede, De Denen Sörensen en Magnussen stonden op de tweede rij met de tweede tijden in Gr A en B. Stoffel Vandoorne zette eigenlijk de vijfde tijd, maar kreeg een gridstraf van vijf plaatsen voor een akkefietje in de vrije training, waar hij onder gele vlaf de gespinde auto van Zoel Amberg ramde en veel te hard reed terwijl er Marshalls op de baan waren. Nigel Melker kon geen tijd zetten na een crash in de Rascasse en moest als laatste starten. Gastrijder Carlos Sainz Jr. kwam keurig plek 6 uit.



In de race zelf was Muller net als naamgenoot Rosberg niet in te halen. Jaafar liet zich verrassen door Sörensen, die daarna wegliep bij de Maleisiër toen die druk zowel Magnussen als Antonio Felix da Costa kreeg. De Deen kwam tot binnen twee tellen, maar had teveel van zijn banden gevergd en zag de Zwitser weer 3.4sec weglopen en de overwinning opeisen. Sörensen werd 2e, Jaafar had zich losgereden van Magnussen en Da Costa en werd 3e. Sainz Jr kwam achter da Costa keurig als 6e binnen, Vandoorne wist één plaatsje te winnen en kwam als 9e binnen. Melker kwam van 26 omhoog naar 17, mede geholpen door een paar uitvallers. Hij liet tevens zien dat Tech1 een goede setup had gevonden, want de Barendrechter zette de snelste ronde van de wedstrijd neer.

In de stand heeft Magnussen nog steeds de leiding met 75pt, Vandoorne blijft 2e met 61pt. Muller is nu opgeklommen naar plek 3 met 45pt, Da Costa zakt naar 4 met 41pt. Melker zakt naar plaats 8 met 26pt. Komend weekend is op Spa Francorchamps de volgende race.

There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

gloudiesaurus

Melker 3e op Spa, netjes!

VanDoorne tot nu toe toch wat tegenvallend, 13e...
GPPits.net: als Formule 1 een passie is

Sphinx

De thuisrace van Stoffel Vandoorne verloopt tot op heden niet naar wens. In de trainingen  kwam de Kortrijkenaar een paar keer meedoen vooraan, maar in de kwali had hij pech een goede flying lap te vinden, hoewel hij in het begin nog top5 tijden reed. Een botsing tussen Will Stevens en Nico Muller bracht echter gele vlaggen en toen later Pietro Fantin ook crashte, moest Vandoorne zijn laatste run ook weer afbreken. Hij zou als 13e vertrekken, twee plaatsen achter Nigel Melker die op 11 uitkwam. Kevin Magnussen zette de snelste tijd neer voor Antonio Felix da Costa en Arthur Pic



Bij de start maakte Melker een clutchfout waar Vandoorne onmiddellijk van kon profiteren. Hij kwam bij La Source echter helemaal op de buitenkant en moest over de uitloopstrook, waardoor hij heel veel tijd verloor en als 21e zijn eerste ronde reed. Melker verloor twee plaatsen, maar had die weer terug een ronde later en slaagde er in het eerste half in steeds iemand in te halen, vooral in Bus Stop werkte de Tech1 wagen goed, omdat hij overal iets later kon remmen. Magnussen was er vooraan vandoor met Felix da Costa en Pic achter zich aan en daar veranderde niet veel aan; de Deen liep alleen maar verder uit. Tot in Fagnes Nico Muller probeerde Yann Cunha te passeren en beiden elkaar afschoten. De safetycar kwam de baan op omdat Mullers crash de bandenmuur had vernield. Koren op de molen voor Melker, die vierde lag op dat moment.



Na het opruimen waren er nog 17 minuten over en en Melker profiteerde meteen van een slechte herstart van Pic. De Barendrechter pakte de derde plaats over en wist aansluiting te vinden bij de twee koplopers Magnussen en Felix da Costa. Er veranderde de laatste ronden niets meer in die volgorde en Magnussen kon daarmee zijn twee overwinning dit seizoen ophalen. Felix da Costa probeerde nog wel voor Bus Stop met zijn DRS open aan te vallen, maar hij kwam niet dichtbij genoeg en werd 2e. Melker zet een mooie inhaalrace neer met een 3e plek, maar hij zal toch echt beter op moeten letten in de kwali's. Voor Vandoorne goldt zaterdag hetzelfde. Hij wist nog wel van 21 naar 15 terug te komen en had de laatste ronden nog duels met Mikhail Aleshin en Norman Nato, wat hem nog een 13e stek opleverde, maar geen punten. Magnussen staat voor de aanvang van race 2 op 100pt, Vandoorne blijft op 61pt 2e en heeft nu Felix da Costa in zijn nek hijgen met 59pt
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

Sphinx

Stoffel Vandoorne heeft vanmiddag mooi revanche kunnen nemen voor zijn mislukte zaterdag. Niet alleen wist de Kortrijkenaar een mooie derde plaats te pakken in de kwali, achter Magnussen en Muller, maar hij pakte later tevens de overwinning in race 2. Bij de start lette Vandoorne heel goed op en schoot ineens van drie naar 1, terwijl Melker (die zich als vierde had gekwalificeerd) meteen twee plaatsen kwijt was met een slechte start. Danill Move kwam niet weg met een kapotte koppelig en bovenaan Eau Rouge ging het helemaal mis met een zware crash voor Pic en de drie Brazilianen Negrao, Cunha en Foresti. De safetycar kwam naar buiten en de boel werd opgeruimd

Na de herstart bleek dat Melker wss last had om zijn banden op temperatuur te houden, want de Barendrechter boerde hard achteruit met achtereenvolgens Sainz, Felix da Costa en Sainz Jr die hem op de hielen zaten en zelfs passeerden. Vooraan kon Vandoorne zijn voorsprong op Magnussen steeds verder uitbouwen en toen de Deen bandenproblemen kreeg en in safe mode ging rijden, was hij onbereikbaar geworden voor de rest. Will Stevens wist in de slotfase Magnussen de tweede plek nog af te snoepen, waardoor die op drie strandt. Felix da Costa wist zich nog langs Muller te werken voor de vierde plaats en Melker had het geluk dat Sainz en Jazeman Jaafar het met elkaar aan de stok kregen en elkaar er in Malmedy vanaf schoten, waardoor hij nog zesde werd.

In de stand heeft Magnussen nu 115pt op zn naam, Vandoorne heeft er 86, Felix da Costa is derde met 71pt en Muller vierde met 55pt. Als er weer een F1-demo voor de leider in het kampioenschap wordt verdeeld, is Felix da Costa wss de gelukkige, aangezien hij al voor RBR getest heeft en zowel Magnussen als Vandoorne bij Mclaren onder contract staan. Volgende raceweekend is over drie weken op de Moskou raceway.
There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!

Jehoentelaar

Het was een chaotische race deze zaterdag in Oostenrijk. Veel incidenten in het begin, maar Sorensen, Melker (!!) en Magnussen kwamen het beste uit de race. Vandoorne had een rampendag en ging vanaf plek zes snel naar P16. Uiteindelijk viel hij met technisch gezeur uit.

Zondag om ongeveer half drie is race twee, met de verplichte pitstop.

Sphinx

#44
Nigel Melker heeft zijn weekend in Oostenrijk met een keurige tweede plaats afgesloten. De Barendrechter kwalificeerde zich als tweede achter Marco Sörensen, die voor het eerst dit jaar echt kon pushen in de ART Lotus. Bij de start was Melker ook als tweede weg, maar Magnussen ging hem na heel laat remmen via de uitloopstrook voorbij. Dat bleef zo de hele race, waardoor Melker als derde binnenkwam, maar via de groene tafel een plek opschoof door de tien seconden straftijd die Magnussen kreeg opgelegd. Stoffel Vandoorne begon goed aan de race, maar dat duurde maar tot de eerste bocht. De Kortrijkenaar lag derde toen hij Melker aantikte en zelf spectaculair in de rondte ging. Hij kreeg met wat geluk de auto nog aan de praat, maar viel later uit, waardoor hij zonder punten huiswaarts keert en de leiding in het kampioenschap kwijt is aan Magnussen, die nu 163pt heeft t.o.v de 136pt van Vandoorne. Will Stevens is derde met 101pt, Melker klimt naar plaats 4 met 100pt. Ook Antonio Felix da Costa had een echt rampweekend. Naar het schijnt heeft Dr Marko hem op zaterdag de mantel uitgeveegd over zijn prestaties tot nu toe en als je het mij vraagt is hij vooral op zaterdag aan de druk bezweken; zijn motor was schijnbaar helemaal op na de eerste race. Werd nog wel vervangen voor de zondag en Da Costa kwalificeerde zich ook als zesde. Maar in de start sloeg ie weer af en da Costa kreeg hem niet meer aan de praat. Ziet er dus niet zo heel goed uit voor de Portugees.

There's nothing wrong with the car, except that it's on fire!