MG racing, met oude auto’s in een nieuwe formule

Gestart door pieterbakker, 02 september 2008 - 21:42:36

« vorige - volgende »

pieterbakker

.

MG Competitons Europe  -  een nieuw idee

De MG Competitions Holland die volgens haar website "het Britse automerk als sportwagen doet herleven, fair and close racing biedt en de onderlinge saamhorigheid onder de coureurs bevordert" heeft nu een Europese tegenhanger, nl. de MG Competitions Europe.

Deze serie trekt al 15 jaar door Europa, maar heeft onlangs zijn presentatie drastisch veranderd. Pieter Bakker, de organisator van de serie vertelde: "Met de introductie van onze nieuwe "Legendary Circuits" serie, die zich - in plaats van op auto's - alleen nog op legendarische GP circuits baseert, hebben we een nieuwe en unieke serie. Omdat de MG Midget al sinds jaar en dag meerijdt, lag het voor de hand om in de nieuwe opzet ook de MGa, MGb, MG bgt, MGc en bestaande afgeleide modellen te willen homologeren."

De keuze van circuits beperkt zich tot het summum van historische GP circuits, zoals o.a. Clermont Ferrand (Charade), Dijon Prenois, Le Mans, Monza, Nordschleife, Pau Ville, Paul Ricard, Spa Francorchamps en Zandvoort. De Nordschleife, het 24km lange circuit in de Duitse Eifel, is de spil én het hoogtepunt van de serie. Hier wordt in juli 2009 maar liefst 4 1/2 uur rijtijd geboden, waaronder één 100km race én een 30 min. sprint race.

Meer informatie over deze nieuwe serie vindt u op www.mg-competitions.eu

De serie rijdt in oktober '08 mee in het programma van de Trophées Historiques de Bourgogne op het circuit Dijon Prenois in Frankrijk. Pieter Bakker: "Het ligt voor de hand om het jaar zuidelijk af te willen sluiten. In deze periode van het jaar loop je daar nog rond in je korte broek en ook 's avonds kun je nog lekker buiten zijn. Midden in de Bourgogne streek gelegen, is dit ook een mooie kans om ter plaatse wat mooie wijnen in te kopen voor de komende feestdagen."

.
www.legenday-circuits.com
Motorsport, like it used to be!