Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - Robbert65

#21
We gaan naar Spielberg, Oostenrijk. Mannen, het is weer zo'n gek weekend.

VRIJDAG
VT1: 13:30-14:30
QUALY: 17:00-18:00

ZATERDAG
SHOOT OUT:  12:00-12:45
SPRINT RACE: 16:30-17:00

ZONDAG
RACE: 15:00

Dus ja, vrijdag ziet niemand de kwalificatie, want dan staan we in de file.
Zaterdag is er altijd veel te doen, dus jammer van die shootout, misschien redden we de sprint net, en zondagmiddag 3 uur  nou ja, daar passen we wel een mouw aan....

Liberty media heeft een bod van 20 miljard uit Arabiristan afgewezen. Als ik de FIA was, zou ik eens gaan nadenken over de kernwaarden van F1 en vervolgens een hartig gesprek voeren met Liberty. Maar goed. Voorlopig zullen we het hiermee moeten doen.
#22
Tsja, Barcelona. IJs en weder dienende, zeggen we er maar bij. Na Imola hebben we onze les wel geleerd, de Grand Prix gaat pas door als-ie doorgaat..  :D

Maar goed, we gaan -eindelijk- op en old skool baan racen. De zandbak hebben we voorlopig gehad en tot aan Las Vegas even geen fantasie-circuits.
Na het voormalig testhonk voor F1 wat Barcelona natuurlijk is gaan we Canada, Oostenrijk, Groot Brittannië, Hongarije en België doen en dan volgt na de zomerstop ons eigen Zandvoort voor de Dutch Grand Prix. (Waarom eigenlijk niet gewoon Grote Prijs van Nederland??)

We hobbelen zo lekker door het seizoen, we hebben nu 6 uitslagen van de 22 die nog op de kalender staan gehad. Twee vielen er al af, China en Imola.

Verstappen  neemt een voorsprong van 39 punten op zijn teamgenoot, die een krappe marge van 12 punten overhoudt op Alonso nu hij punten- en roemloos zijn rondjes deed over de prachtige baan van Karelsberg. Hoewel dit topic over Barcelona gaat: Monaco was een feest! Wat een race, we hebben echt zitten genieten, de strategie van Aston Martin en Ferrari, dat gepanikeerd gedoe bij Ferrari, die boosheid bij Sainz,  en daartegenover die professionele werkwijze en communicatie bij RBR, dat vlekkeloze van die pitstops daar, die kalme wijze waarop Lambiase en Verstappen de discussie over wanneer ze naar binnen zouden gaan voerden, dat contrast was prachtig.

Verstappen begint werkelijk een volwassen kampioen te worden die door zijn aanpak en door zijn werkwijze samen met zijn team voorlopig onverslaanbaar lijkt.
#23
De hele vorige week werd er barslecht weer voorspeld voor het komende weekend in Monte Carlo.

Nu lijkt het allemaal gewoon droog te blijven en gaan we hopelijk clean racen zien.

Ieders held, Ayrton Senna won hier 6 maal in zijn veel te korte carrière. Verstappen wist van de 7 deelnames er tot nu toe eentje te winnen.

Dat is iets waar ik toen wel even bij slikken moest, want Monaco winnen is wel even iets. Die Grand Prix is er een die zwaarder telt, zoals Indy 500 en Le Mans 24 hrs ook zwaar tellen.
Monaco winnen is nooit makkelijk, op die ene van Panis na dan, alhoewel hij 'm ook echt verdiende toch?

Ik hoop -net als jullie denk ik- dat we een mooie race krijgen.

Denkend natuurlijk, nog steeds, aan al die mensen die geëvacueerd werden in Romandië, al die ellende daar, willen we toch ook weer racen.

Monaco, wat gaat dat worden?

#24
Formule 1 forum / IMOLA, wat gaat dat worden?
16 mei 2023 - 21:46:09
We gaan (eindelijk?) Old school racen. Autodromo Enzo e Dino Ferrari. Imola.
Heerlijk. Oké, inhalen is niet heel makkelijk maar racen is hier gaaf en er naar kijken ook.

We gaan een lastig weekend tegemoet waar het gaat om gok de pole. Gok de top weten we wel nu.

Maar er is veel regen voorspeld en als de baan droog is is ook alles anders.

Als de baan droog is gaan we Q1 op wit doen, Q2 op geel en Q3 op rood.

En er komt misschien nog iets aan, er wordt overlegd over het verplicht stellen van 2 pitstops per race in plaats van 1.

Pirelli's autosportdirecteur Mario Isola vindt het geen goed idee trouwens. Die zegt dat na een korte tijd iedereen tot dezelfde strategie komt en het dus alleen maar saaier wordt.

Maar goed, Isola is de strateeg van Williams niet. Want die bedenkt altijd wel wat anders dan de rest.

Enfin, Imola, bring it on!

#25
Formule 1 forum / GOK DE POLE 2023: MIAMI
04 mei 2023 - 09:35:39
Ik maak 'm maar even aan, voor we in de soep lopen. Deadline 20:00 vrijdag 5 mei.


Tussenstand kampioenschap 2023
 1 - (1048 punten) = BMW.WilliamsF1     
 2 - (1003 punten) = Mickey     
 3 - (917 punten) = Breaktest     
 4 - (894 punten) = Sphinx     
 5 - (801 punten) = Robbert65     
 6 - (725 punten) = Sabai     
 7 - (715 punten) = FolkertE     
 8 - (283 punten) = Henk1987 
#26
We gaan naar Miami. Vorig jaar veel gedoe over een nephaven met nepwater en nepbootjes. Dat schijnt nu allemaal veel beter geregeld te wezen. Het schijnt nu een nephaven met nepbootjes en echt water te worden.

Ja, dat is inderdaad een opluchting.

Fijne wedstrijd!

07 MAY
Race 21:30

06 MAY
Qualifying 22:00 - 23:00

06 MAY
Practice 3 18:30 - 19:30

05 MAY
Practice 2 23:30 - 00:30

05 MAY
Practice 1 20:00 - 21:00
#27
Formule 1 forum / Tost stopt.
26 april 2023 - 19:14:25
Franz gaat einde seizoen met pensioen.
Wat nu?? Seb Vettel als teambaas?
Of halen ze Steiner terug?😁
#28
30 april 2023, dan pas....

Toen de eerste beelden van dit stratencircuit bekend werden in 2016 -met die witte toren, de kasteelmuren, de krappe, scherpe bocht- dacht ik: oooh, dat kan wel eens een feest worden.
De eerste race viel misschien nog een beetje tegen maar we hebben toch wel aan de buis gekluisterd gezeten af en toe. Die keer dat Leclerc zijn Ferrari in zijdelings de muur inkwakte, precies daar waar ik in 2016 al van dacht: oeps, dat wordt een nieuwe Wall of Champions. Of Verstappen die er achterlangs inklapte bij Ricciardo...
Mja, de schrijvers van Wikipedia zijn helaas niet echt geinspireerd geraakt: https://nl.wikipedia.org/wiki/Grand_Prix_Formule_1_van_Azerbeidzjan

Persoonlijk vind ik Azerbeidzjan als race wel een aanwinst.
Alleen begrijp ik niet zo goed waarom we op dit soort stratencircuits moeten rijden terwijl bijvoorbeeld Hockenheim, dat geweldige ding in Turkije, Magny Cours, Zolder, van mijn part Brno allemaal werkloos toe moeten zien terwijl in zo'n land, waar je toch eigenlijk liever wegblijft een hele berg werk wordt verstouwd, geld wordt uitgegeven...

Nou ja. Azerbeidzjan dus....
#29
Wat is je top 5 voor de race-uitslag komend weekend?


Stand na het weekend:
1. Mickey    191
2. Gloudiesaurus    184
3. Sabai    162
4. BMW.WilliamsF1    159
5. Breaktest    152
6. Robbert65    149
7. Sphinx    145
8. Henk1987    90
9. FolkertE    74
#30
Gentlemen, place your bets!

Tussenstand kampioenschap           
 1 - (549 punten) = BMW.WilliamsF1           
 2 - (514 punten) = Mickey           
 3 - (511 punten) = Sabai           
 4 - (486 punten) = Sphinx           
 5 - (477 punten) = Breaktest           
 6 - (450 punten) = Robbert65           
 7 - (283 punten) = Henk1987           
 8 - (247 punten) = FolkertE   
#31
We zijn deze week in Australië. Veel vleesch op de barbie, lot's of Foster's. Lekker man.

Ook: retevroeg je nest uit in het weekend om dan zaterdag om een uur of 8 jezelf af te vragen: wat moet ik met deze dag? Ga ik nog terug naar bed? Nee, zo heurt dat niet. Ga ik de tuin doen? Ja maar ik ben zo moe. Tsja.... Gelukkig mag je zondags wel lui zijn.

Nee, die baan dan daar. Er zijn fans. Ik hoor er niet bij, het is de slechtste baan van het seizoen als het om inhalen en ander spektakel gaat. Het is gelukkig ook de seizoensopener niet meer. Want dat was wel vaak een deceptie, zit je je maanden te verheugen op die eerste race, wordt-ie dáár verreden! Saai, vaak. En da's niet handig als je op zaterdag om 6 uur op moet.
Wij kijken expres niet vanuit de sponde, want dan wordt de hele boel verpest door hazeslaapjes en ander dutwerk.

Neen! Stercke koffie, sinaasappelsap (vers geperst) en veel jam op toast. Wakker blijven. Wakker worden!



#32
Sorry mannen, ik was ziek deze week. Vandaar zo laat.

Deze spectaculair snelle baan met veel rechtdoor is wel wat veranderd. Er is voor beter zicht en iets minder topsnelheid gezorgd.

Het wordt vast weer een enerverende racen en er zal in de VT's en de quali ook wel wat te bekijken zijn, we gaan het zien!
#33
Formule 1 forum / BAHREIN 2023, wat gaat dat worden?
20 februari 2023 - 13:23:41
Komend weekend zijn de wintertests. We beginnen donderdag om 8:00u Nederlandse tijd. Ook de hele vrijdag en zaterdag wordt er getest, iedere dag tot 17:00u Nederlandse tijd.

Het weekend erna, 3, 4 en 5 maart is de Grand Prix van Bahrein.

Vorig jaar was Charles Leclerc oppermachtig. Hij won de race, pole en de snelste ronde. En velen zagen daarin een voorteken dat Ferrari eindelijk weer de top zou bereiken. Het duurde een dikke twee maanden voor dat wensballonetje werd doorgeprikt, Ferrari holde al snel achter de feiten, vooral achter Verstappen aan en struikelde regelmatig over de eigen benen. Nu Binotto plaats maakte voor Vasseur zal dat gestuntel wel een stuk minder voorkomen op den duur, maar het zal toch ook wel een tijdje duren voor hij zijn nieuwe team echt naar de hand kan zetten.
Hoe Mercedes ons vorig jaar verraste met een nogal afwijkende auto vergeten we niet. Maar hoe ze standvastig aan dat concept bleven vasthouden was eigenlijk nog opzienbarender. Dat ze op het eind van het seizoen ook nog eens bewezen dat ze daarin gelijk hadden gehad, door een race te winnen (BRA, RUS)en overall gewoon weer echt goed mee te doen, dat was bijzonder. Dat ze geloof hebben in eigen concept en kunnen wordt bewezen door de auto die voor dit jaar gepresenteerd werd, dat is een doorontwikkeling van de bolide van vorig jaar.

De meeste andere teams hebben ook prachtige auto's gepresenteerd; HAAS was nooit zo bevallig als deze, Williams heeft een ranke, uitgebalanceerde auto gemaakt, Zelfs de Alpha Tauri mag er zijn.

De RBR kennen we nog niet. Red Bull liet nog niets zien van de nieuwe auto. De presentatie in New York was een mock-up. Puur een gelegenheid om Ford te annonceren.

Donderdag zullen we rond 8 uur in de ochtend pas zien met welke auto Verstappen en Perez het seizoen ingaan.

RACEWEEKEND:

Eerste vrije training
VRIJDAG 3 maart 2023 12:30-13:30

Tweede vrije training
Vrijdag 3 maart 2023 16:00-17:00

Derde vrije training
Zaterdag 4 maart 2023 12:30-13:30

KWALIFICATIE
Zaterdag 4 maart 2023 16:00-17:00

RACE
Zondag 5 maart 2023 16:00
#34
Formule 1 forum / Binotto exit...
29 november 2022 - 12:13:31
Mattia Binotto vertrokken bij Ferrari.

Dat is niet plotseling maar toch noch onverwacht.

Want wat zal het helpen dat juist hij vertrekt bij de Scuderia? Hij was daar niet de chaotische aanstichter van chaos en misverstand.

De man was hooguit té kalm.

IS dit wel slim? En wie nu? Vasseur, brandt die zijn fikken aan die klus? Of gaat Horner zijn zakken mega vullen? Brawn ad interim terug?
#35
Formule 1 forum / SEIZOEN 2023, wat gaat dat worden?
21 november 2022 - 11:43:50
Het Formule 1 seizoen 2022 is voorbij.

Verstappen pakte zijn 15de overwinning op Yas Marina, Leclerc werd tweede, Perez derde.
De teams gaan verder werken aan de auto's voor volgend jaar en dat is erg spannend:

Komt Ferrari weer met de mooiste, snelste auto uit de garage in maart?

Wat gaat Mercedes doen? Houden ze vast aan hun bijzondere, afwijkende filosofie of gaan ze conformistisch aan de gang met een Red Bull kopietje, a la Aston Martin.

Er is enorm veel te verwachten van dat laatstgenoemde team, gezien de investeringen die worden gedaan, de komst van Alonso enzovoort.

Wat gaat Alpha Tauri doen? Pakken ze gewoon de kampioenswagen van dit jaar voor het komend jaar?

en wat wordt het met Williams? En Haas? Wat zal Sauber op de baan zetten?
#36
Formule 1 forum / ABU DHABI, wat gaat dat worden?
14 november 2022 - 11:06:30
Zo. Brasil nog vers in het geheugen, dat was spektakel. Op naar Abu Dhabi. Waar we natuurlijk nog heel goed van weten dat Mercedes daar de laatste keer oppermachtig was, dat Perez daar de titel Minister of Defence verdiende en dat Verstappen daar door een wonder de eerste wereldtitel uit zijn carrière binnensleepte.

Nooit te vergeten. De diepste dementie kan dat beeld nog niet aantasten. Laatste ronde, laatste kans, en pats, Verstappen pakte hem.

Nu gaan we daar weer heen en ik doe alvast een kleine voorspelling: deze gaat naar Hamilton.
#37
Formule 1 forum / BRAZILIË, wat gaat dat worden?
03 november 2022 - 10:23:10
Over 8 dagen, op vrijdag 11 november begint de Grande Premio de Sao Paulo.

Jaaaa, tuurlijk, de kampioenschappen zijn verdeeld, het seizoen zit er grotendeels op, maar:

Een van de mooiste circuits ter wereld, wat een baan is dat! Tegen de klok in, fantastische bochten, mooi en lastig hoogteverschil, blind insturen, echt magnifiek.

En op zichzelf dus qua grote prijs de moeite waard, wie wil die beker niet op de plank? Geloof me, die van Brazilië, das geen beker die een kampioen in de schuur zet, die krijgt een mooi plekkie.

Rijtje Silverstone, Spa, Suzuka, Monaco. Ja toch?

Dus, wat gaat dat worden?
#38
Formule 1 forum / MEXICO, wat gaat dat worden?
25 oktober 2022 - 11:07:03
Back2back, we zijn er al, in Mexico.
Dinsdag staat het circus zo goed als klaar.

Wie durft er een voorspelling te doen? Gaat Verstappen hier Perez gewoon voor de voeten lopen en winnen, zal Hamilton (16 jaar op rij minstens 1 overwinning, of niet?) eindelijk zijn eerste winst uit het vuur weten te slepen, hij was zondag toch dichtbij...

Ook zo genoten van Alonso zondag? Nou die komt morgen weer in actie, voor de groene tafel...
Haas en Alpine zijn het niet eens over die straf van maandagochtend. (Alonso kreeg een douw van 30 seconden wegens een losse spiegel.)
Door die straf stuiterde Fernando van de 7de naar de 15de  plek, de meest onrechtvaardige beslissing van het jaar. Wat 30 seconden? Wanneer hebben we iemand een tijdstraf van 30 seconden zien krijgen?
En wat is er zo verwijtbaar aan Alonso betreffende die spiegel? Geen enkele waarschuwing, terwijl die spiegel vol in beeld bungelde. Geen zwart/witte vlag. Geen meatball. Niks. En dan achteraf 30 seconden? Dwaas....


#39
Dus, dat was dat, Singapore op een natte baan, het kan beter.

Hoppa naar Suzuka, alwaar we voor het eerst voor de tweede keer in één seizoen op een Hans Hugenholzbaan racen met Formule 1. Zet dat maar even afgevinkt onderaan je bucketlist.

Want Hugenholz is niet alleen de naamgever van de eerste kom in Zandvoort omdat hij de ontwerper van CPZ was, hij  ontwierp ook deze legendarische baan in  Suzuka met fly-over en een doordraaier van jewelste, de legendarische Snake, de 130R.
Fantastisch, laat maar komen, een heerlijke baan voor formule 1.

Het circuit werd in 1960 gebouwd als testcircuit voor Honda, en als alles echt perfect gaat voor Red Bull dan zou het kunnen gebeuren dat het WDC van dit jaar binnengetrokken wordt op een door een Nederlander ontworpen circuit dat het huis is van de motorbouwer die dat kampioenschap meer dan ooit dik verdient.

Een raceweekend om naar uit te kijken: Vroeg op, zaterdag en zondag een event dat je dag niet breekt, je kunt eindelijk die klusjes doen waar je al zo lang de tijd voor zocht, lekker de heide op met je lief, je kids een beetje opvoeden of de tuin winterklaar maken.

Japan, altijd fantastisch.

Toch?
#40
Formule 1 forum / SINGAPORE, wat gaat dat worden?
18 september 2022 - 11:54:56
We kijken uit naar Singapore, de avondrace in Azië. Deze race luidt de derde fase van het seizoen in, eindspel. De vraag is waar, wanneer het kampioenschap gepakt wordt, niet door wie. Verstappen is dit jaar oppermachtig. Als hij deze wint, Leclerc slecht of niet scoort (achtste of lager) en Perez gewoon doet wat hij altijd doet, vijfde of lager finishen, tsja, dan is het kampioenschap 2022 al gestreden. Eerst zien, dan pas juichen. En De Vries dan, De Vries, wat gaat dat worden?


30 SEP FP1  12:00
30 SEP FP2 15:00
01 OCT FP3 12:00
01 OCT QU 15:00
02 OCT Race 14:00