Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Berichten - Pancake Shield

#1
Formule 1 forum / Re: Silly season f1 2018
12 december 2017 - 13:56:32
Ik snap  niet waarom Sirotkin hier per direct aan het kruis genageld wordt. Hij heeft de voorgaande klasses echt geen slechte resultaten behaald. Werd in zijn debuutjaar in de GP2 derde achter Vandoorne en Rossi. En vorig jaar ook nog derde achter Gasly en Giovinazzi. Deed het ook niet slecht in de FR3.5 en de AutoGP. Ik schat Sirotkin toch minstens even hoog in als dat Wehrlein is of zelfs iets beter, dus ik denk niet dat Williams als ze Sirotkin nemen zo'n slechte keuze maken. En natuurlijk zit het financiele plaatje er ook bij, maar ook Di Resta, Wehrlein of Kubica hadden geld moeten mee brengen. Dus echt heel veel verschil zit er niet in.
#2
Formule 1 forum / Re: Silly season f1 2018
11 december 2017 - 22:04:47
Sirotkin is echt geen pannenkoek. Kan echt wel een potje sturen, alleen hij heeft gewoon hier in Nederland de naam paydriver gekregen na dat gedoe met Sauber en Frijns. En dit bevestigt ook wel een beetje de geruchten die vanuit Renault kwamen, dat de tijden van Kubica eigenlijk helemaal niet zo indrukwekkend waren als dat de Pool zelf deed voorkomen.
#3
Formule 1 forum / Re: Nieuwe F1 logo
30 november 2017 - 11:20:27
Ik vind het allemaal wel mee vallen. Het is wennen, maar het is niet spuuglelijk.
#4
Volgens mij heeft Rosberg dat ook gezegd: Ik heb mijn doel gehaald, beter dan dit wordt het niet. En ik kan mij vaag herinneren dat hij ergens ook nog eens gezegd heeft dat 2016 mentaal en lichamelijk ook ontzettend veel van hem geëist heeft. Plus dat hij bij RTL Deutschland opduikt is ook niet zoveel dagen dat hij weg is van zijn familie als coureur. Hij kan makkelijk pas op zondag of zaterdag aanschuiven op het circuit. En hij heeft dan ook nauwelijks met promotie-evenementen enzo te maken, die hij wel moest doen bij een team.
#5
Andere Autosport / Re: Formule 2
26 november 2017 - 16:58:32
Leclerc heeft in ieder geval vanochtend wel weer laten zien waarom hij de kampioen van dit jaar is. Hopelijk maakt in ieder geval de doorstroom naar de F1.
#6
Een 3. Als Ricciardo en Sainz niet was uitgevallen, dan was waarschijnlijk met uitzondering van Alonso de hele top tien hetzelfde gebleven als bij de start...
#7
Formule 1 forum / Re: grote prijs van abu dhabi
26 november 2017 - 16:56:05
Ik denk dat ik de hele race drie gevechten gezien heb ofzo: Alonso & Massa, Grosjean & Stroll en dan Magnussen, Wehrlein & Hartley. Maar wat een verschrikkelijk slechte race was dit...
#8
Formule 1 forum / Re: grote prijs van brazilie
12 november 2017 - 20:50:45
Citaat van: Mickey op 12 november 2017 - 19:31:53
Citaat van: Wings op 12 november 2017 - 19:07:23
Geen idee. Hij zal wel balen en even een moment pakken.

Waarom zou hij dan, als dat het geval is? Omdat 'ie Raikkonen niet voorbij kwam? Hij heeft een schitterende race gereden. Zo theatraal weer.

Ik vond het wel meevallen. Alles wat hij deed was in zijn auto blijven zitten, weinig theatraals aan
#9
Formule 1 forum / Re: grote prijs van brazilie
12 november 2017 - 14:43:15
Ik vind het wel flink wat breaking news dat Suzuka in Brazilië ligt en daar de race al gereden is. Ik heb gister nog naar een of andere tv-show zitten kijken waar ene Lewis Hamilton tijdens een evenement dat de kwalificatie voor de GP van Brazilië in de muur knalde. De sidekick van deze Hamilton pakte een pole-position (volgens mij heet dat zo) en de big bad van het seizoen verloor en eindigde als tweede met zijn henchman als derde. En er was weer een of ander gezeur voor iets dat Renault heet. Ik heb niet echt opgelet, want dat is niet echt het huidige topic. Sorry voor de afleiding.
#10
Formule 1 forum / Van F2 naar F1. Een probleem?
08 november 2017 - 12:17:21
De reden dat ik dit topic open is dit bericht op Autosport: https://www.autosport.com/f2/news/132875/f2-makes-no-sense-without-f1-guarantee

Laten we een ding voor opstellen. Leimer was en is absoluut geen F1-materiaal de GP2 van 2013 was misschien wel het slechtste jaar in zijn bestaan. Maar ergens snap ik zijn punt wel. F3000, GP2 en F2 zijn altijd bedoeld als doorstroom-punt in de F1. Als ik het zelfs goed heb, mag de regerend kampioen ook niet blijven juist om anderen een kans te geven. En de laatste paar jaar is de stroom van uit de GP2 naar F1 laag geweest. De laatste GP2-coureur die wist dat hij een zitje voor het begin van het seizoen had in de F1 was Rio Haryanto en die heeft zelfs het seizoen (begrijpelijkerwijs) niet afgemaakt. Maar het is gewoon zo dat de laatste jaren er veel coureurs langer blijven hangen. En zelfs als er iemand vertrekt (of ziek is) wordt er eerder geneigd naar ervaring dan naar de jeugd. Toro Rosso/Red Bull zijn de uitzondering hierop. Als is de vraag of ze uiteindelijk alsnog niet met Gasly hadden moeten beginnen in 2017. Wat mij betreft is het probleem met name dat teams te bang zijn voor een falende coureur met als gevolg slechte resultaten en uiteindelijk minder inkomsten. Tenzij de betreffende coureur een bak geld meeneemt zie Palmer (al is dat mijn inziens voor 2017 ook weer een geval apart).

De oplossing die Leimer aandraagt is daarom natuurlijk ook niet mogelijk. Je kunt vandaag de dag de teams niet opdringen om een coureur te nemen tenzij er een dikke zak met geld bij komt. Zonder zijn Ferrari-steun was Leclerc namelijk nooit ook maar een optie geweest namelijk voor volgend jaar bij enig team. En dan zou de FIA vervolgens tegen de teams gaan zeggen: een van jullie moet hem aannemen. In de Indycar gebeurt dat wel. De Indycar Lights-kampioen krijgt namelijk een soort van 'beurs' van 1 miljoen dollar mee en 3 gegarandeerde races in het IndyCar-seizoen erop inclusief de Indy 500. Dus dat houdt bijvoorbeeld voor 2018 in dat kampioen Kyle Kaiser in ieder geval drie races gaat rijden.In IndyCar is dat ook veel makkelijker vanwege de vervaagde commerciële belangen daar. In de F1 zou zo'n beurs als snel gezien worden als of FIA-sponsoring (voorkeur van de FIA voor een team) of wisselgeld voor sommige teams.

Maar zou het te lastig zijn voor de FIA om in ieder geval te garanderen dat de F2-kampioen sowieso een aantal vrijdag-testdagen krijgt bij een team (of desnoods meerdere teams). Al lijkt dat ook op dit moment een soort van commerciële bingo geworden met rijders als Celis en Gelael die op vrijdag in die wagens springen. Ik zou geen andere oplossing zien. En dat is eigenlijk wel jammer. Want zonder verbinding aan een team zoals Ocon en Verstappen hadden of Norris en Leclerc hebben, lijkt het nagenoeg onmogelijk voor talentvolle coureurs vanuit de F2 in de F1 te komen. En over Verstappen gesproken. Het feit dat hij en Stroll bijvoorbeeld direct de sprong van F3 naar F1 maakten zorgt natuurlijk ook wel voor wat wrevel bij de F2-coureurs, maar in het geval van talentvolle coureurs zou ik zeggen dat dat nog wel goed zit. Maar het feit dat Kubica, Di Resta en in zekere zin Hartley serieuze opties voor volgend jaar zijn en een man als Rowland niet, dat zegt toch ook wel iets hoe 'serieus' de F2 tegenwoordig nog genomen wordt.

Dit is een hele lap met tekst en waarschijnlijk een hoop gebazel, maar het idee is er in ieder geval
#11
Formule 1 forum / Re: Silly season f1 2018
07 november 2017 - 12:19:26
Citaat van: Matthijs op 06 november 2017 - 21:58:12
Citaat van: gloudiesaurus op 06 november 2017 - 20:59:45
Kvyat of Wehrlein zijn de beste kanshebbers denk ik.
Voor Martini moet de coureur minimaal 25 jaar zijn...

Ik heb ergens gelezen, ik weet niet meer waar precies. (Misschien wel hier ergens  ;D) Dat een reserve-coureur van 25 jaar ook al voldoende zou zijn. Als Williams dan Di Resta aanhoudt dan staat de weg weer open voor Wehrlein of Kvyat.
#12
Formule 1 forum / Re: Massa stopt (weer)
05 november 2017 - 12:20:25
Massa mag inderdaad wel een beetje met wat meer eer behandeld worden. Hij won misschien maar in drie seizoenen races, maar hij was wel altijd een vaste waarde in het veld, eentje om wel altijd rekening mee te houden als in ieder geval puntensnoeper. En vergeet niet in die knotsgekke race dit jaar in Baku zat hij er wel van voren bij en hij was tot zover ik mij kon herinneren sneller dan Stroll en Ricciardo op dat moment. Maar buiten dat heeft hij wel een machtige carrière achter de rug. Is het een Schumacher of een Senna geweest. Nee, maar daar moeten we dan inderdaad hem ook niet met vergelijken. Ik bedoel als ik Massa moet vergelijken met iemand dan denk ik eerder aan een Coulthard, Webber of een Berger. Hele solide coureurs die hun sporen in de F1 verdiend hebben. En eerlijk is eerlijk het is lastig om te zeggen waar hij misschien wel geëindigd was zonder dat ongeluk, ik heb nog altijd het idee dat dat Massa gebroken heeft en hem ook zodanig beïnvloed heeft dat het hem snelheid gekost heeft. En misschien dat hem dat ook zo'n 'zeur' gemaakt heeft. Ik heb veel respect voor Massa en zeker ook, omdat hij teruggekomen is. Hij had immers ook gewoon kunnen blijven pensioneren.
#14
Geen heel bijzondere race. Behoorlijk saai zelfs. Het is dat Hamilton en Vettel af en toe deden inhalen anders was het echt drie keer niks geweest.
#15
Formule 1 forum / Re: grote prijs van mexico
29 oktober 2017 - 23:06:51
Was een saaie race. Niks bijzonders gebeurd toch?  :P