Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Berichten - Raidillon

#1
Formule 1 forum / Re:Jenson Button Wereldkampioen!
22 december 2009 - 18:29:35
Citaat van: Tim op 22 december 2009 - 16:45:29
Eau Rouge is het knikje beneden, de Raidillon is de blinde bocht bovenop de helling.

Met m'n verontschuldigingen als dat al eerder werd gezegd :P
Ik zou maar even teruglezen ;)
#2
Formule 1 forum / Re:Jenson Button Wereldkampioen!
22 december 2009 - 13:55:53
Citaat van: janke op 20 december 2009 - 01:22:49
Nou ik ken dit van een site. Betrouwbaar wat info aangaat. Niks mis mee. Alleen zijn binnenkomen is inderdaad wat raar. Deed hij ook bij een andere site. Wel iemand die blijft zeggen dat het geen Eau Rouge is maar Raidillon. Lauda, Peterson, Hamilton, Alonso, MS, Senna en ook Ickx die hebben/hadden het over Eau Rouge. Ja die knik naar boven en blind uitkomen. Er zijn wat coureurs die vonden daar hun Waterloo. Dat is Eau Rouge in de volksnaam.  Of zit ik nu helemaal mis??
De Nürburgring wordt ook door een helehoop mensen Neurenbergring genoemd. Maar daarmee is het Eifelgebergte nog niet naar Beieren verplaatst  ;)  Mensen zijn u eenmaal geneigd snel dingen van elkaar over te nemen en dus ook onjuistheden. Op mijn site heb wat betref de Raidillon hier het één en ander over geschreven, compleet met de linken naar de bewijzen.

Toen ik afgelopen seizoen op de BBC naar de GP van België zat te kijken noemde co-commentator Martin Brundle de bewuste bocht wel steeds Raidillon. Kort daarna liet hij ook steeds de naam Eau Rouge vallen. Waarschijnlijk was hij erop gewezen dat de meeste mensen niet weten wat de Raidillon is ... Ik draag er mijn bescheiden steentje aan bij om dit misverstand recht te zetten. En op dit forum zag ik dat sommige mensen er zelfs gek van worden dat bijna iedereen die bocht Eau Rouge noemt :o
#3
Formule 1 forum / Re:Jenson Button Wereldkampioen!
22 december 2009 - 13:43:37
Citaat van: 0634 op 19 december 2009 - 23:56:16
Zo, jij denkt ik plug even wat...? ::)
Nee ik corrigeer de bronvermelding even die bij een citaat van mij staat.

Zo nu en dan kijk ik op Google waar er allemaal linken naar mijn site staan. Tot mijn vreugde wordt deze veel genoemd en besproken op de diverse fora. Soms meld ik mij aan en reageer ik daar op. Ik maak mij dan bekend als de eigenaar van genoemde site en ga op de inhoud van de discussie in. De aanleiding was nu dat ik pas een  grote update heb uitgevoerd waarbij sommige URL's veranderd zijn dus corrigeerde ik dit meteen eventjes.

Herman.
#4
Formule 1 forum / Re:Jenson Button Wereldkampioen!
19 december 2009 - 09:26:04
Citaat van: campos op 03 november 2009 - 22:39:53
Citaat van: Beco op 03 november 2009 - 22:14:34
Citaat van: campos op 03 november 2009 - 21:55:23
nou, zoals je in het filmpje ziet, schakelden ze vroeger bij het ingaan van Eau Rouge terug en gingen ze voor Raidillon alweer op t gas. t is dus niet voor niks dat iedereen het over Eau Rouge heeft en niet over Raidillon. Tegenwoordig is t een stuk minder uitdagend maar nog wel gaaf om te zien.
En toch is het de Raidillon en niet Eau Rouge waarover iedereen spreekt. Eau Rouge is eigenlijk helemaal geen bocht Iets wat ik ook maar pas verneem.

Van http://www.circuitsofthepast.nl/Raidillon.html
CitaatDe naam Raidillion stamt uit 1939 en is de naam van de doorsteek naar boven toe! Van de Eau-Rouge (bocht) is eigenlijk nog maar een klein stukje overgebleven. In België wordt de hele bochten combinatie (Eigenlijk zijn het drie bochten aan elkaar) ook wel de Raidillion aan de Eau-Rouge genoemd. Doordat op kaartjes beide namen vlak bij elkaar staan denkt men vaak dat de steile rechter bocht de Eau-Rouge is en de linker knik erna (overblijfsel van de bocht zonder naam die 'l Ancienne Douane met Kemmel verbond) de Raidillon heet. Hierdoor wordt de Raidillon massaal voor Eau-Rouge uitgemaakt. Een misverstand dat inmiddels wereldse proporties heeft aangenomen!
Ok, dan ligt het idd wel wat anders. Wel vreemd dat er op de circuit-plattegrond wel Eau Rouge staat bij de 1e 2 knikken en alleen bij de laatste Raidillon, maakt het er dan niet echt duidelijker op. Misschien is het net zoiets als met het voetbalstadion in Milaan dat officieel Giuseppe Meazza heet, maar door de meesten (en ook op stadsplattegronden) San Siro genoemd wordt. Ach ja, t zal mij verder ook een zorg zijn, lijkt me zeker niet iets om gek van te worden zoals jij aangaf.
Hallo, hier de eigenaar van www.circuitsofthepast.nl Fijn om te zien dat het grote misverstand omtrent de Raidillon hier aan de hand van mijn tekst is rechtgezet  ;) Ik heb me ook altijd verzet tegen het feit dat deze bocht massaal Eau Rouge wordt genoemd. Wat betreft het kaartje. Dat is natuurlijk door iemand gemaakt die in de overtuiging was dat die derde bocht bovenaan de Raidillon is. Er worden heel veel fouten gemaakt doordat dingen massaal verkeerd worden uitgesproken of benoemd, dus ook met circuitkaartjes.

Er is pas een grote update van mijn site uitgevoerd waardoor de link naar mijn pagina over de Raidillon niet meer werkt. De goede link is nu: http://www.circuitsofthepast.nl/raidillon.html

Herman.