Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Doefke

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1
Formule 1 forum / Re:Wie kijkt er nog F1 op de VRT ?
« Gepost op: 10 april 2010 - 16:53:20 »
Question: welke commentor wordt er bedoeld:

Situatie: GP Canada (het jaar verklap ik niet, wegens too easy)
Time of the weekend: race en/of kwali (maakt niet veel uit)
Quote:
ronde 1: 'oee...dat was dicht tegen die muur'
ronde 2: 'oee...dat was dicht tegen die muur'
ronde 3: 'oee...dat was dicht tegen die muur'Wat rijdt die Schumacher toch dicht
ronde 4: 'oee...dat was dicht tegen die muur'
ronde 5: 'oee...dat was dicht tegen die muur', Wat rijdt die Schumacher toch dicht.
...

De commentator kent/kende wel iets van F1.


Indien jullie een tip willen, graag een seintje


PS: zeg nu niet: "Elke commantor zegt dat gans de wedstrijd". Kan mss zijn, maar bij diegene die ik bedoel viel het echt op.

Grts,

Dave.

PSS: Heb nooit echt gekeken naar canvas, wegens too boring. Ik heb liever nen halven zot (zoals op den RTBF) of the professionals (BBC)....die ervoor zorgen dat er altijd spektakel is (ook al is het opgefokt)

2
Formule 1 forum / Re:Vraagje m.b.t. Spa!
« Gepost op: 13 augustus 2009 - 00:08:33 »
kleine tip:

Als ja van op snelweg E42 rijdt, neem dan afslag 11, als je wil parkeren aan Combes (op het T kruispunt, naar rechts) of Blanchimont (naar links)
Mijns inziens is het daar altijd iets vlotter rijden en parkeren.
Als je afslag 10 neemt kom je los in dorp Francorchamps terecht, daar vind ik het echt een hel om te parkeren, er is namelijk maar 1 verbindingsweg met de autostrade.

Mvg,

Doefke

3
Formule 1 forum / Re: welke regenrace was het spectaculairst
« Gepost op: 30 september 2007 - 11:51:41 »
Europa...die wisselende weersomstandigheden heb k van dichtbij mogen meemaken, en bovendien..Winkelhock op kop :-)

4
Formule 1 forum / Re: hogere cockpitranden
« Gepost op: 28 september 2007 - 12:21:42 »
Misschien moeten ze de piloot gewoon in een volledig beschermde en afgeloten kuip steken. En dus niets doorzichtig maken, maar wel een tv scherm plaatsen. zodat hij toch de weg ziet. Wij zien dan normaal geen coureurs mer in de wagen zitten: oplossing: op de wagen de helm van de coureur schilderen, en onboard camera's.
Of als ze het nog veiliger willen maken. Gewoon de coureurs in een simulator zetten, die in verbinding staat met hun wagen. Zo eigenlijk het systeem van telegeleide wagentjes toepassen. natuurlijk dan een extra dure tribune waar de coureurs zitten te racen.

 :-\ ;D

5
Formule 1 forum / Re: GP van Japan
« Gepost op: 28 september 2007 - 12:17:25 »
Bij Mclaren ist blijkbaar echt wel dikken ambras tussen die 2 manne,....hopelijk zetten ze dien ambras verder op de baan
Vechten 2 honden om een been, loopt de derde...

Effe naar de race: zo nog ne keer een herhaling van de Nurburgring is welkom...alleen zijn Macs beter op het nat. Of kan Massa en Kimi niet in de regen rijden. De beste regenrijder blijft toch nog altijd...

6
Formule 1 forum / Re: F1 historie
« Gepost op: 28 september 2007 - 12:12:13 »
Beankt iedereen voor de reacties, tzou dus wel goed kunnen dat het de kwali van 99 was. Alhoewel ik dacht dat Mika wel effectief de pole veroverde, maar dit nog werd geodgemaakt door MS. Ma ik kan me vergissen. Bedankt nogmaals.
Nu we toch bezig zijn: zo'n dingen waar de pole in de laatste minuut nog 25 keer verandert vind k echt wel bangelijke sessies. Weet er toevallig iemand nog dergelijke sessies?
Liefst niet te lang terug gaan in de tijd he mannen (laten we zeggen: minimum: belgie 98 tot heden)

kan hier nog plezant worden ;-) Wa nostalgie naar boven halen.

7
Formule 1 forum / F1 historie
« Gepost op: 27 september 2007 - 11:20:40 »
Geachten,

Ik ben al een tijdje over iets aan breken: ik herriner me nog in het Schumacher tijdperk (of er net voor) een kwalificatie sessie voor de Grand Prix van Canada. Op het einde van de (droge) sessie kwamen alle grote kanonnen naar buiten (MS en Mika Hakkinen) Nu ging die sessie in de slotminuten als volgt:

Hakkinen start zijn laatste snelle ronde 30 seconden voor de vlag valt, en MS begint er aan 15 seconden voor de vlag valt. Ze zijn alletwee een superrondja aan het rijden, en MS trekt aan het laatste eind.
Nu het probleem is: ik weet één niet meer in welk jaar dit heeft plaatsgevonden en twee: ik zou da wel graag nog eens terug bekijken of een verslagje van lezen of iets dergelijks...als iemand mij kan helpen in mijn queeste...thxnx! Hoe  de race is afgelopen weet ik eigenlijk niet meer, maar ik vermoed dat MS gewonnen heeft.

Alvast bedankt, en voor iedereen een prettig weekend.

8
Formule 1 forum / Re: Sabotage bij Ferrari?
« Gepost op: 12 september 2007 - 16:50:53 »
Er is geen heisa voor niets..en volgens mij is er effectief (en minder efficient) informatie doorgespeeld. Bewust of onbewust is deze informatie gebruikt door McLaren (vb: ah de info zegt dat de F2007 zo in elkaar zit, dan kunnen wij het mss beter zo doen. Op deze manier is er geen plagiaat gepleegd)
Dus een straf zal er zowieso komen: in het beste geval (van McLaren) is dit een heuse geldboete (die ze betalen met veel sponsorgeld)
In het slechtste geval krijen ze bovenop die geldboete 0 punten voor rijders en constructuers (de rijders zijn hier volgens mij ook bij betrokken). Hierdoor moeten ze dan al hun verworven prijzengeld - verworven in 2007 - terugbetalen.

Het volgende gaat mss iets te ver; zou alonso dit opgezet hebben? Om op deze manier een achterpoortje in het contract te gebruiken om zijn beslissing ivm teamkeuze open te houden?

Dankuwel

Ciao

9
Formule 1 forum / Re: Alles over F1 in Spa
« Gepost op: 11 september 2007 - 17:58:54 »
Kan ik zonder reserveren camperen op da terrein aan Combes?
Weet er iemand prijzen: 3 pers, 1 tent en 1 auto. Do - Vrij en Za - nacht.

Thnx, en tot op spa
Ciao

10
Formule 1 forum / Re: F1 verslaggeving in België
« Gepost op: 29 augustus 2007 - 09:33:39 »
Ik kijk qltijd naar La Une / La Deux. Wat beterft commentaar niveau bevinden zij zich op eenzame hoogt tov Sporza. Die gasten knn ne saaie race boeiend maken. Daar kun je zelf mee het tactische (pits) spel volgen en spannend vinden...Die zijn echt geweldig. Zelfs als k niet kan kijken en ik moet de race opnemen dan is dat op de franse post.

PS: ik zap enkel naar Sporza tijdens een reclameblok, maar aangezien deze steeds heel kort zijn en nooit op beslissende momenten komen; wil ik de commentaat van S. Lammens wel even aahoren. ;)

11
Formule 1 forum / Re: GP van Hongarije
« Gepost op: 05 augustus 2007 - 13:05:47 »
Ik voorspel een aangename race namiddag.

Moge de beste winnen ! !

Liefst een ferrari ;)

12
Formule 1 forum / Re: GP van Canada
« Gepost op: 08 juni 2007 - 23:09:32 »
Eigenlijk vind ik die vrije trainingen toch wat frustrerend als fervente f1 supporter. Het is namelijk onmogelijk om die tijden te interpreteren. Zelfs voor iemand die de f1 al geruime tijd opvolgt. De trainingen zeggen niets:

Misschien moet k dit ff illustreren met financieel voorbeeldje: bijvoorbeeld: een onderneming heeft een evolutie in de winst van 50.
Als je dit hoort weet je dus niets he. Wanneer blijkt dat de intitiele winst -50 was en nu 0, is dit een goede zaak. Maar wanneer de initiele winst -50 was en nu -100, is dit een slechte zaak.

Wat ik dus wil aantonen is dat ge tijden van de vrije trainingen onmogelijk geïnterpreerd kunnen worden. Indien andere relevante factoren (banden, racesimulatie, kwali-simulatien, ...) is dit wel.

Daarom stel ik het volgende voor, om de F1 nog dichter bij het (gewone) volk te brengen:

Elke vrije training krijgt een vast profiel:
Bijvoorbeel: VT 1: hier mogen enkel racesimulaties uitevoerd worden,
                    VT2: enkel kwalificatiesimulaties
                      VT3: enkel testen van banden en en nieuwe aerodynamische onderderelen.
Let wel dit is een voorbeeld, het hoeft niet per se in die volgorde he.

Maar het zou voor ons, f1 fanatici, wel een stuk gemakkelijker zijn om die tijden te interpreteren.

Wat vinden julie van dit voorstel: goed, okk, of ga ik mss te ver?

Grts
dave

13
Formule 1 forum / Re: GP van Canada
« Gepost op: 06 juni 2007 - 16:54:49 »
Bangelijke foto, heb je die ook ergens in Higs res.?

Misschien moeten we niet verder uitweiden en ons tot de gp van canada van richten.

Hopelijk zordt die wat boeiender dan monaco


14
Formule 1 forum / Re: GP van Canada
« Gepost op: 04 juni 2007 - 13:06:26 »
Ferrari on top, een een gouden tip voor Kimi: PAS OP VOOR DIE MUUR ! ! ! Die staat gevaarlijk dicht ! !

Als hij daar niet tegen botst (ni in kwali en ni in race) dan zie ik het goed komen, maar Massa wint de race !

In mijn ogen zijn er nog 3 titelkandidaten

Moge de beste (ferrari) winnen ! ;)

15
Formule 1 forum / Re: Nachtraces
« Gepost op: 18 mei 2007 - 17:49:35 »
Een nachtrace vind ik nou is echt een goed alternatief. om verschillende redenen:

Al diegen die al eens 24u hebben meegemaakt, weten dat er savonds / snachts altijd een leuk sfeertje op en naast de baan hangt. ok, het is dan wel 24u, maar ook scachts. Bovendien , en dit is puur subjectieve mening, wordt het kaf van het koren gescheiden op gebied van fans. Welke niet echt f1 fan gaat nou snachts naar een f1 kijken (ter plekke of op tv). terwijl het voor een echte f1 juist de hemel op aarde is om tussen allemaal echt f1 fans te zitte, dannog snachts, wat direct een speciale band creert.

Bovendien zijn er ook implicaties voor het race gebeuren zelf: buiten kunstmatig licht en andere aangepaste infrastructuren zijn ook de race-omstandigheden totaal anders. Normaal racet men op een droge baan met baantemeperaturen van +/- 40°C. Nu is het nacht en valt er dauw ! Er is geen zonlicht, dus de baantemperatuur zal een stuk lager liggen, wagens worden dan anders afgesteld enzovoort...

Ik kijk er alvast naar uit ! ! !

Pagina's: [1] 2 3 ... 5