Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - Rippie

#1
Sportforum / Wielerseizoen 2009
01 maart 2009 - 21:36:04
Een nieuw wielerseizoen, een nieuw topic.

Het verbaast me dat het wielergekke Vlaanderen hier nog geen topic over heeft gemaakt. Zeker nu het traditionale openingsweekend achter de rug is. Thor Hushovld won Omloop Het Volk Het Nieuwsblad en Tom Boonen won Kuurne-Brussel-Kuurne.

De klassiekers staan binnenkort weer voor de deur en de grote rondes lijken al vooraf voor vuurwerk te zorgen met de terugkeer van Lance Armstrong (helaas?) en dopingzondaar Ivan Basso. Ook Alberto Contador, Carlos Sastre, Denis Menchov en vele anderen staan in de startblokken om vooral de Giro en de Tour te winnen.

Wat zijn jullie verwachtingen voor het seizoen?

Hier alvast de kalender van Maart

4-8 Ronde van Murcia, Spanje

8-15 Parijs-Nice, Frankrijk

11-17 Tirreno-Adriatico, Italië

21 Milaan-San Remo, Italië

25 Dwars door Vlaanderen, België

28 E3 Prijs Vlaanderen, België

29 De Brabantse Pijl, België

31-2 Driedaagse De Panne-Koksijde, België
#2
Andere Onderwerpen / Brussel
23 april 2006 - 20:46:18
Aangezien ik komend weekend weer het hele weekend in de Belgische hoofdstad zal vertoeven (met nog meer F1-manager gekken uit heel Europa), vraag ik aan jullie wat er te doen is. Twee jaar geleden ben ik er ook al geweest, toen heb ik vooral het centrum gezien (grote markt, Manneke Pis, etc.). Van veraf ook het Atomium gezien.

Wat is er echter nog te zien in Brussel? En is het Atomium leuk om te bezoeken (geen idee wat ik er binnen moet kan verwachten). En wat zijn de beste plaatsen om uit te gaan (twee jaar geleden namelijk nogal moeten zoeken naar iets fatsoenlijks)? Nog meer bijzondere tips?
#3
Formule 1 forum / Psychologie in de F1
19 september 2005 - 14:37:39
Voor het vak wetenschapsjournalistiek heb ik het plan opgevat om een artikel te gaan schrijven over de psychologie in de F1. Er is echter verdomd weinig informatie over dit onderwerp te vinden. Ik meen me echter te herinneren dat er ooit een onderzoek is gedaan naar de invloed van adrenaline op de coureur en de psychologie van de coureurs (uitgezonden op Discovery?). Heb echter (nog) niks kunnen vinden. Weet iemand of dit onderzoek idd bestaat? Alle andere info is ook welkom.

Tot nu toe gevonden:
http://www.formula1.com/news/1041.html
http://www.pponline.co.uk/prewp/ppsubs-psychology.html
http://bjsm.bmjjournals.com/cgi/content/full/35/5/290

Boek: Inside the Mind of the Grand Prix Driver: Psychology of the Fastest Men on Earth: Sex, Danger and Everything Else (geschreven door Christopher Hilton, 2001).
--> heeft iemand dit boek, en zo ja, is het gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek?
#4
Sportforum / Tour de France
30 juni 2005 - 11:17:10
Het verbaast me dat er nog geen topic is over het grootste wielerspektakel van het jaar. Dus bij deze!  :D



De grote favoriet is natuurlijk weer Lance Armstrong. Zal hij, voordat hij definitief van fiets stapt, nog een zevende Tour op zijn naam schrijven? Of zal Ullrich er eindelijk weer in slagen La Grande Boucle te winnen? Of misschien iemand anders?

Ook de strijd om het groen zal weer spannend worden. Kan McEwen voor de derde keer de trui bemachtigen? Of Cooke voor de tweede keer? Of zal Boonen de Belgen eindelijk weer eens een trui bezorgen? Zeker is dat twee topsprinters zullen ontbreken. Petacchi richt zich op de Vuelta, Zabel is niet geselecteerd door zijn ploeg.

Wie kandidaat is voor de bolletjestrui is nog onduidelijk. Virenque is na het behalen van het record, 7x de bolletjestrui, gestopt. De Deen Michael Rasmussen heeft al aangegeven dat hij er voor wil gaan. Maar zal hij klassementsrenners als Armstrong achter zich kunnen houden in de strijd om de bergtrui?
#5
Formule 1 forum / Grand Prix van Hongarije 2004
17 augustus 2004 - 17:45:18
Er valt op zich niet veel meer aan mijn verslag op de voorpagina toe te voegen. Heb het erg naar mijn zin gehad. Onze reis werd georganiseerd door GP Tours, hotels waren goed en vrij luxe (Holiday Inn, zowel in Bratislava als in Boedapest). Vooraf had ik gedacht dat we niet zo'n goed zicht zouden hebben omdat we slechts General Admission kaarten hadden (dwz dat je ergens op de heuvels mag plaatsnemen), maar dat viel reuze mee. Vooral op zaterdag konden we een goed plekje vinden op het rechte stuk. En zoals in het verslag al vermeld, je kunt een zeer groot deel van het circuit zien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Nürburgring (waar je ook nog verder van de baan af zit!). Maar als je er het geld voor hebt, toch zeker een tribune kaart kopen, dan ben je zeker van een goed zicht op de baan, aangezien het zeker op zondag er druk is in het General Admission gedeelte (of je moet heel vroeg naar het circuit komen om een plekje op de heuvel af te bakenen zodat er niemand voor je neus staat!).
De prijzen in Hongarije vielen me een beetje tegen, de merchandise is even duur als bij ons. Eten en drinken (en sigaretten voor JW :x ) zijn daarentegen (buiten het circuit) nog wel goedkoper. Helemaal in Slowakije, waar je bijvoorbeeld een biertje voor minder dan een Euro kunt krijgen.  :roll:
#6
Sportforum / Tour de France
28 juni 2004 - 20:25:59
Ik had eigenlijk hier al een topic over verwacht, zeker omdat de meerderheid hier komt uit het wielergekke Vlaanderen. ;)

Tja, dan moet ik het maar opstarten he :)



Grote favorieten zijn weer Lance Armstrong en Jan Ullrich. De Duitser lijkt op dit moment in goede vorm te zijn, over Armstrong zijn er wat twijfels. Helaas zullen Beloki en Vinokourov niet deelnemen, maar misschien zal er een nieuw talent komen bovendrijven die de twee grote mannen kunnen uitdagen.

Zaterdag (3 juli) begint de Tour met een proloog in Luik.

Misschien leuk om hier ook een spelletje aan te verbinden, mijn suggestie is www.rondemaster.nl
#7
Sportforum / José Maria Jimenez overleden
10 december 2003 - 13:38:55
De Spaanse berggeit José Maria Jimenez is zaterdagavond overleden in een Madrileens ziekenhuis. Jimenez was 32 jaar. Chaba -zoals hij door zijn collega's genoemd werd- begon in 1992 als prof bij Banesto, en bleef daar rijden tot in 2002. In 2002 had hij veel met tegenslag te kampen en sukkelde hij van de ene depressie in de andere. Een hartstilstand was fataal voor de Spanjaard. José Maria Jimenez was een succesvol klimmer, en behaalde talrijke ritoverwinningen in de grote ronde's. Zijn beste prestatie was ongetwijfeld die in de Vuelta van 1998, toen hij 4 ritten won en derde eindigde in het eindklassement. Hij werd ook 3 keer bergkoning in diezelfde Vuelta.

Wie was José Maria Jimenez?

De Spanjaard José Maria Jimenez werd op 6 februari 1971 geboren in El Barraco en was zo'n 10 jaar profrenner bij het Spaanse Banesto, later iBanesto.com. José Maria Jimenez was getrouwd met met de zus van Carlos Sastre maar laat geen kinderen na. In 2002 besliste hij om de fiets aan de haak te hangen, met een palmares van zo'n 30 knappe overwinningen.

Een triest einde voor een van de beste klimmers van de afgelopen tien jaar  :cry:
#8
Sportforum / Vuelta a España
07 september 2003 - 11:06:18
Wie gaat hier de ronde van Spanje volgen? Ik net als andere jaren natuurlijk wel. Het belooft weer een spannende ronde te worden, het zal vooral een gevecht worden tussen de verschillende Spaanse kopstukken. Kanshebbers zijn Aitor Gonzalez (Fassa Bortolo), Roberto Heras (US Postal), Oscar Sevilla (Kelme) en Angel Casero (Bianchi).
Gisteren was de opening van de ronde, net als vorig jaar met een ploegentijdrit. Gewonnen door ONCE, waardoor Igor Gonzalez Galdeano in de gouden trui mag vertrekken.
Zullen de Belgen nu wel er in slagen een etappe te winnen? Misschien kan VDB eens bewijzen dat hij Lefevre niet voor niks vertrouwen in hem blijft houden? Ook de Nederlanders hopen weer op een ritzege, misschien kan Karsten Kroon of Max van Heeswijk voor iets leuks zorgen?

Op een ander forum organiseer ik een Vuelta Spel, je hoeft daarbij alleen maar een ploeg van 20 renners op te geven om drie weken lang mee te spelen. Voor meer info klik  hier  :wink: