Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - Arthur

#1
Formule 1 forum / Olav Mol [Boek] Ayrton Senna
23 augustus 2018 - 20:10:18
Uit nieuwsgierigheid boek [e-pub] gekocht en gelezen wat ze ervan gemaakt hebben c.q.  extra nieuwswaardigheden. Conclusie: Weinig tot eigenlijk helemaal niets! Als je de docu over Senna gezien hebt en online wat gezocht hebt [The Senna-files etc.] voegt dit boek helemaal niets toe. Gelukkig maar € 4,99 en twee uurtjes tijd maar het viel me vies tegen. Of ben ik te kritisch?

Nog meer mensen gelezen en mening hierover?
#2
Formule 1 forum / Waar rijdt Max in 2018?
25 juni 2017 - 21:28:02
Vandaag weer een enorme deceptie voor Verstappen. Met kansen op een [bijna] zeker podium en de uiteindelijke winst voor Ricciardo vandaag begin ik me af te vragen of Max Verstappen het onderhand niet helemaal gehad heeft met Renault [en dus RBR]! De geruchtenmolen [silly season is begonnen] draait volop en het zou mij niet verbazen dat Max in 2018 weleens niet meer voor RBR uitkomt maar voor Mercedes of Ferrari. Zeker, er ligt een contract maar niemand kent de inhoud. Volgens Helmut Marko is dat waterdicht maar contracten zijn er om open gebroken te worden en dus ook dat van Max. Max wil winnen en dus zie ik nog wel een situatie ontstaan waar Max vertrekt na dit seizoen bij RBR.

Wat denken jullie? Blijven met de hoop dat Renault met een betere machine komt of een move maken naar een team met een [op dit moment] betere/betrouwbare motor?
#3
Ook deze maar even aangemaakt...

Roept u maar!

Ik ga voor McLaren; wat een aanfluiting!!
#4
Vooruit dan maar  ;)

Voor mij was Vettel het deze keer. Prima race en absoluut verdiend!
#5
Formule 1 forum / 02. China Cijfer voor de race
09 april 2017 - 20:18:59
Ik vond het een 7 waard deze keer. Mede door de spanning om de 3e plaats. Voor de overwinning was er totaal geen spanning dus een 8 zat er niet in. Max tegen de verwachting in naar P3. Machtige 1e ronde!
#6
Het boek van Olav Mol! Ik weet niet of dit de juiste plaats is maar toch maar even.

Gisteren het e-book besteld [was toch even benieuwd] gezien het jubileum van Olav als commentator. Boek nu bijna uit [272 bladzijden]. Wat kan ik er over vertellen? Vooropgesteld komt Olav absoluut niet uit de verf als auteur. Het lullen gaat hem veel beter dan schrijven. Blijf vooral enthousiast commentaar doen zou ik zeggen!

Het boek is meer een aaneenschakeling van anekdotes en persoonlijke ervaringen op en rondom circuits en een stukje privéleven dan dat races of raceseizoenen beschreven worden. Dat laatste is allemaal heel summier. Opvallend is ook dat links en rechts Jack Plooij een passage doet. Dat vind ik ronduit jammer [maar dat is persoonlijk].

Gezien de prijs heb ik geen spijt het boek aangeschaft te hebben. Jammer is wel dat het boek niet heel veel bijzonder nieuws brengt. Veel heeft Olav ook al verteld door de jaren heen. Inhoudelijk is het boek ook erg oppervlakkig geschreven, heel weinig diepgang voor een periode van 25 jaar ervaring en beleving.

Wellicht had het meer inhoud gekregen als bijvoorbeeld een Michel van Egmond [Gijp en Kieft] het had geschreven. Maar goed, het is zoals het is. Ik ben weer een paar uur 'van de straat geweest'  8)



#7
Deze ook dan maar alhoewel hier meer nuances zullen zijn [dan Man van de race].

Ik geef in ieder geval een 10 [niet eerder] gezien de winnaar. Verder zat er genoeg in [clash] en; spanning voor de podiumplaatsen de hele race lang.

DIT is wat F1 nodig heeft  8)
#8
Formule 1 forum / Man van de race
15 mei 2016 - 17:38:30
Ik dacht dat een polletje overbodig was...

MAX VERSTAPPEN  8) ;D
#9
F1-Games / F1 gaminghistorie
04 december 2015 - 18:53:06
Voor wie het interesseert en ben benieuwd naar jullie verhalen over jullie gamecarriere in F1 gaming  ;)

Bij mij is het ergens in 1997 geweest dat ik GP2 kocht als verjaardagscadeau voor mijn zwager. Helaas, we kregen het op zijn PC niet aan de gang. Vervolgens heb ik de CD [!] meegenomen en uitgeprobeerd op mijn PC. Daar werkte het wel [en hoe!!] en direct helemaal los [met toetsenbord]. Mijn god wat heb ik daar uren plezier aan beleefd. Nieuw seizoen, nieuwe auto's en coureurs  installeren en weer gaan. Heerlijk [Oude Hockenheim...] en nostalgisch inmiddels. Later nog een stuur aangeschaft [Thrustmaster] en helemaal aan gort gereden. Er was helemaal niets meer aan te redden dus dat moest worden afgedankt.

Intussen kwam ook GP3 uit en ook daar was enorm veel plezier aan te beleven; voorwielen die meedraaien en natte weersomstandigheden. Ook hier weer met toetsenbord maar dat mocht de pret niet drukken. Ook hier weer vele uren mee weg geraced. Ook GP4 nog gereden met toetsenbord, 7e versnelling was een feit, mooi om mee te nemen. Maar GP3 was nog niet uit beeld. Daar bleef ik dus ook aktief.

Intussen [2009] kwam er ook de Wii-versie op de markt. Dus aangeschaft met stuurtje. Leuk, maar enorm vermoeiend met zo'n luchtstuur en weinig realistisch [zei de freak] dus erg lang was die interesse er niet.

We leven inmiddels 2009/2010 en Codemasters komt met F1 2011 [2010 niet opgemerkt]. Besteld in de overtuiging dat dit met een toetsenbord een succes wordt... Helaas, niet dus! PC voorzien van een andere videokaart en de gok gewaagd weer een stuur aan te schaffen [in de hoop dat het allemaal compatible is] om deze game te beheersen. En ja, het werkte en dus weer van start als MSC om de pole te pakken. Dat was minder eenvoudig dan ik dacht want die Merc. was toen nog een bandenverslindende tank die niet vooruit te branden was. Met een RBR of Ferrari ging het ineens een heel stuk beter. Later met MSC toch overwinningen gepakt [Fuel consumptie inmiddels ook ontdekt]. Ook met dit stuur en software vele uren onder de pannen geweest.

Later F1 2012 besteld. Helaas niet meer geschikt voor mijn XP dus op mijn laptop geprobeerd met stuur. Jammer maar niet voor elkaar te krijgen. Spel ligt in de kast! Dus aktief gebleven met F1 2011. Totdat in dit voorjaar de problemen met de paddle [shiftdown] begonnen.....  >:( Veel uitgeprobeerd maar die paddle was toch echt lam [einde levensduur]. Tijdje niet meer geraced en later geprobeerd dan maar vol automatisch te schakelen.... Leuk maar mindere tijden en minder plezier.

Tot medio november het vuurtje weer begon en op zoek gegaan naar een ander stuur dat via XP draait. Ik had de G27 op het oog maar die gaat uit productie. Snel nog een besteld [dacht ik] maar helaas niet meer leverbaar. Op MP gaan zoeken en een jonge occassion gevonden. Opgehaald en inmiddels weer aan de gang. Geweldig stuur en de prestaties gaan naar een hoger niveau.

Tot zover mijn historie in F1 gaming....

Wat is jullie verhaal?

#10
F1-Games / Welk racing wheel hebben jullie
24 november 2015 - 22:46:27
Nog geen topic van gezien.

Mijn Thrustmaster FF430 Ferrari hapert met terugschakelen. Erg jammer want ik heb er zeker 2 jaar intensief mee gescheurd. Even automaat geprobeerd maar dat is toch niet! Nu maar een Logitech G27 aangeschaft [nu het nog net kan, ze gaan eruit].

Maar waar rijden jullie mee? En ervaringen met die G27?

#11
Formule 1 forum / Documentaires
15 oktober 2015 - 23:32:05
Iedereen kent de documentaire over Ayrton Senna. Indrukwekkend. Zojuist [Netflix] de documentaire zitten kijken over Gonzalo Rodriquez. Man wat is dit ook indrukwekkend, geweldige man en ook veel te jong overleden. Mocht deze docu nog eens uitgezonden worden moet je hem zeker kijken. Gonchi met die pakkende brede glimlach.
#12
Op deze site wordt het nieuws gemeld van een mogelijke aanpassing van de layout van dit legendarische en ook bij rijders zeer populaire circuit. Tilke en Ecclestone hebben plannen om dit aan te passen. Zoals ik het vlug zie is het niet zo ingrijpend als destijds bij Hockenheim, maar toch, de oorspronkelijke layout zou veranderd worden. Wat vinden jullie? Ik zeg met je tengels afblijven van dit prachtige circuit. Als je zonodig iets wil, ga dan maar de Hongaroring opleuken!
#13
Formule 1 forum / Senna - Ratzenberger
26 april 2014 - 23:46:28
Ik zag een stukje over het feit dat komende week het 20 jaar geleden is dat Senna overleed op 1 mei en dat hier wereldwijd bij stilgestaan wordt maar vervolgens dat Ratzenberger als de verloren F1 dode betiteld wordt omdat hij onbekend was en dus weinigen daar bij stil staan. Voor mij is dat anders, dat weekend staat voor mij als een zwarte dag in de F1. En zeker denk ik dan ook aan Ratzenberger!!!!

Hoe is dat bij jullie?
#14
Nu Sport 1 besloten heeft Mol terug te halen als commentator en de rechten gekocht heeft van GP2 en 3  en meer F1 gaat uitzenden wordt een abonnement aantrekkelijker wat betreft de prijs/kwaliteitsverhouding.

Wie neemt [overweegt] nu een abonnement te nemen in 2014?

Ik in ieder geval wel?

Jullie?
#15
Ik ga voor good old Ollie ;D
#16
Het zal wel een open deur instampen zijn maar ik vraag het steeds meer af.... Enkele dingen waaraan ik denk;

Tankstops [strategie weg]
Pirelli banden [pushen onmogelijk]
Penalties [wheelbanging en gevechten op het randje weg]
Betrouwbaarheid motoren en auto's zelf [geen fouten van coureurs, bijna geen uitvallers meer]
Nieuwe circuits [weinig inhaalmogelijkheden]
DRS [kunstmatige inhaalacties]

Roep maar of jullie hetzelfde ervaren of dat ik een pessimist ben....
#18
Deze keer gaat het over het voordeel dat Lotus zou hebben door het testen van de Pirelli banden door Lotus. Hierdoor zouden zij nu profiteren ondanks het feit dat het om testen met een 3 jaar oude bolide gaat. Tja, Kimi wint de eerste race en dat komt dan natuurlijk door..... Helemaal Formule 1 dit. Wat vinden jullie?
#19
De tweede ronde staat op het punt te beginnen, althans, vannacht. Nu de vrije trainingen ook uitgezonden worden en in dit geval vannacht ben ik benieuwd wie er het nachtelijk avontuur weer aangaat [met mogelijk voor velen een werkdag of vroeg op in het vooruitschiet]

Ik zet in ieder geval de [telefoon]wekker om in ieder geval de 1e VT live te aanschouwen. De 2e zit er dan niet helemaal meer in.

Wie o wie is dan ook aanwezig voor buis/beeldscherm?
#20
Nog even geduld en dan begint de 1e vrije training van 2013 uitgezonden op Sport 1. Geen Olav Mol meer maar Ronald van Dam. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen in vergelijking tot Olav Mol. Brengt hij het met enorm veel enthousiasme of wordt het een saaie verhaal? Gelukkig hebben we perfecte beelden en geweldig geluid dus dat compenseert HEEL veel [mocht het commentaar tegenvallen]. We zullen zien!