Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - cookie

#1
Andere Autosport / Rosberg eerste GP2 kampioen
29 september 2005 - 16:15:53
Rosberg heeft zich vanmiddag tot allereerste GP2 kampioen gekroond tijdens het laatste raceweekend in Bahrein. Rosberg won de race en naaste concurrent Kovalainen werd derde achter Rosberg zijn teamgenoot Prémat. Doordat Rosberg pole pakte (goed voor 2 punten) en dus won komt hij in het kampioenschap 9 punten voor Kovalainen te staan en dat is niet meer in te halen in de laatste race morgen, daar zijn slechts 8 punten te verdienen (6 voor winst en 2 punten voor de snelste ronde). Kovalainen nam een gok door direct na 2 ronden te pitten vanaf P2 vlak achter Rosberg om vrij baan te krijgen achteraan het veld maar Rosberg had zijn race netjes in 2 verdeeld en had dus op het einde betere banden dan Kovalainen die bijna de hele race op 1 setje banden moest afwerken.

Een domme beslissing van het Arden team, ze hadden beter de druk erop kunnen houden bij Rosberg om hem zo in een foutje te lokken. Ik had liever Kovalainen als kampioen gezien, en het was ook niet echt een spannende race. Misschien dat het morgen wat spannender word tijdens de laatste race van het seizoen met de top 8 die dan omgekeerd start. Hoop dat Kovalainen dan kan winnen en laat zien dat hij even goed is als Rosberg maar niet de beste wagen had dit jaar.
#2
Formule 1 forum / mijn foto's Hockenheim 2005
25 juli 2005 - 17:07:04
wow, wat een weekend! mijn eerste bezoek aan een race en het was echt perfect. Mooie plaats vlak in de eerste bocht aan een TV scherm dus kon alles perfect volgen. 300+ foto's gemaakt dus die komen er deze week nog aan (allez, de beste dan toch) Mooiste moment was toch de Porsche supercup race op zondag. David Saelens die in de laatste ronde de leiding pakt doordat de 2 leiders elkaar in in de sachscurve afknallen, en als 1 van de enigste Belgen aanwezig was ik dus zeer blij  (alhoewel de rest van het publiek ook ging juichen bij die actie). En dan dat Belgische volkslied over het circuit, genieten  .

de pitwalk op donderdag was ook top. Alber en Doornbos die handtekeningen stonden uit te delen, Jack Plooy die daar ook stond. Webber van dichtbij gezien, een BAR die ze vlak voor mijn neus voorbijerolden, echt niet gedacht dat het toch zo toegankelijk was de F1. Je kon gewoon in de pittentje gaan zitten en de beeldschermen van dichtbij bekijken enzo, allemaal heel losjes zonder security die je in elkaar mept als je wat dichtbij kwam.

Na de pitwalk een rondrit met een bus over het circuit, en ging die hard! Na ons is er zelfs een bus gecrashd denk ik waardoor de rondrit op vrijdag afgeschaft werd (althans dat is wat ik verstond van de duitse speaker op vrijdag).

Race was ook top, Kimi had mogen winnen van mij maar ik gun Alonso de titel wel, superconstant. Montoya verknalde mijn zaterdag humeur maar maakte het op zondag weer goed. Voor de rest een leuke race met veel actie op de baan (niet goed gefilmd door de regie van wat ik zag op het beeldscherm).

en dan hier wat foto's met engels commentaar erbij doordat ik ze ook op andere forums heb geplaatst. zondagfoto's komen later misschien nog als er interesse voor is

b]THURSDAY[/b]
*Pitwalk and sigthseeing at the track*
Doornbos walking the track with Minardi crew

BAR box

Doornbos greeting his fans, this was organised by the dutch SBS6 TV crew


FRIDAY
*GP2 practice*
Pantano crashes after loosing his wing on a cone in the first corner


*F1 practice*
New Jordan tester Kiesa on track

Ricardo Zonta on track

Webber searching the limit

Dark clouds were always around on friday and sunday but it didn't rain hard during any of the sessions (sometimes a litlle drizzle)


SATURDAY
*F1 practice*
Albers

Klien

Heidfeld making sparks, only Williams cars did this


*GP2 race*
Pantano close up

Piquet
#3
Andere Autosport / ROC, Race Of Champions
25 november 2004 - 11:21:36
Volgende week zaterdag, 4 december is het weer zover. De jaarlijkes race of champions, niet zoals gewoonlijk op Gran Canaria maar in  het Stade de France! Het belooft een spetterende autosport avond te worden met de race of champions en daarna de nations cup. Ze hebben vele kampioenen kunnen strikken voor deze editie, jammer genoeg heeft rossi afgehaakt.

Brazil
- Felipe Massa (F1 driver)
- Tony Kanaan (IRL champion)

France, team 1
- Sebastian Loeb (WRC champion)
- Jean Alesi (DTM driver)

France, team 2
- Sebastian Bourdais (Champcar champion)
- Stephane Sarrazin [rally driver)

USA
- Jeff Gordon (NASCAR driver)
- Jimmy Johnson (NASCAR driver)

GB
- David Coulthard (F1 driver)
- Colin Mcrae (All rounder)

Sweden
- Kenny Brack (former IRL driver)
- Mathias Ekstrom (DTM champion)

Finland
- Heikki Kovalainen (NWS champion)
- Marcus Gronholm (WRC driver)

Germany
- Michael Schumacher (F1 champion)
- Armin Schwartz (WRC driver)

En het is allemaal live te volgen op TV, hier de tijden en zenders die beschikbaar zijn in Belgie:

RTBF 2               16.30   ROC   18.10   Frankrijk   LIVE
Eurosport   19.00   ROC: Nations Cup   21.00   Frankrijk   LIVE
Eurosport   21.00   ROC   23.00   Frankrijk   Delayed
RTBF 2   23.45   ROC: Nations Cup   00.45   Frankrijk   Delayed

het is ook live te volgen op HD1, deze zender is sinds kort beschikbaar via de kabel (tenminste op integan hier in essen), High definition TV enkel te bekijken met een decoder en op een TV die HD aan kan. HD1 zit ook op de schotel op astra 19.2° , ook gecodeerd. Ben weleens benieuwd hoe die dat uitzenden, met commentaar of enkel met het originele geluid.

Komt van de officieele site allemaal, www.raceofchampions.com .