Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - Ferrari 2010

#1


Ik had zo iets van "OINK  ???  :o"

En dan kwam ik ook dit nog tegen:


Bronnen: GPUpdate en F1Technical

Mercedes is duidelijk erop uit om de standaard zaken eens om te gooien. Ik ben benieuwd, zullen anderen volgen? Zal het zen nut hebben? Ik vind het vreemd, de opbouw met airbox is een wijdverspreide constructie, je zou denken dat dat dé beste mogelijkheid is, maar Mercedes trekt dit nu serieus in twijfel. Ik ben wel blij dat we zo wat verschil krijgen in de wagens :)
#2
Formule 1 forum / GP van Australië
22 maart 2010 - 13:07:06
Albert Park, here we come! Vrijdagochtend zullen de F1 motoren opnieuw de rust van het park voor een weekendje verstoren. Maar, niet getreurd, zowat iedereen belooft "beterschap" in Australië. Eigenlijk wil dat gewoon zeggen dat alles blijft zoals het is, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Wie zal er winnen? Ik gok vooralsnog op Alonso, misschien is dat een beetje optimistisch, zeker gezien Vettels prestatie in de zandbak 2 weken geleden, zondagmorgen rond kwart voor 10 zullen we de waarheid kennen!
#3
Formule 1 forum / Nieuwe wagens 2010
25 januari 2010 - 13:16:42
Het is zo ver, eindelijk komen de nieuwe wagens eraan! Mercedes GP heeft vandaag een klein startschot gegeven, met het presenteren van hun livery voor 2010. Let wel, enkel een livery, het is nog niet de nieuwe wagen zelf:







Ik vind de Mercedes livery alvast ontzettend geslaagd!

De komende week presenteren volgende teams hun livery én wagen voor volgend seizoen:
28 januari:    Ferrari    
29 januari:    McLaren    
31 januari:    Sauber    
31 januari:    Renault
#4
F1-Games / Gran Turismo
28 augustus 2009 - 18:21:03
Ik vroeg me af, zijn er hier die GT5 prologue hebben? Nu de PS3 eindelijk een iets schappelijkere prijs heeft, begin ik te overwegen om hem aan te schaffen. Maar dat maar voor 1 spel: Gran Turismo. Aangezien de 5de editie nog niet uit is (schijnt voor kerstmis 2009 of begin 2010 te zijn), zal ik me tevreden moeten stellen met de prologue.
Maar gezien de limitatie aan circuits en wagens, vraag ik me af, is het de wagen? Zijn het een paar teasers en that's it of kan je er toch echt enkele weken redelijk wat mee bezig zijn? :)
#5
De Belgische autosport is hervormd, en dat mag toch wel in de kijker gezet worden. Nu zijn er 3 concurrerende kampioenschappen: BGTC, BTCS en DSMEC. Deze kampioenschappen worden wat door elkaar gegooid en gaan samenwerken. Er komt enerzijds de GT-klasse, nu de BGTC, en anderzijds een klasse met tourisme (groot deel van de huidige DSMEC) en silhouettes (huidige BTCS). Nu, de huidige BGTC is een flop, maar aangezien er ook veel porsche GT3's rijden in de DSMEC, die dan in de GT-klasse moeten gaan veronderstel ik, blijven zo 2 mooie kampioenschappen over.
En waar nu eigenlijk telkens een ander kampioenschap rijdt op een raceweekend, gaan ze nu samen superweekends vormen. Dit houdt in dat er minder boeiende weekends zullen zijn op het circuit, maar dat die boeiende weekends dan ook wel écht boeiend gaan zijn, met beide topklasses samen.
Ik ben alleszins tevreden met de hervorming :)
#6
Formule 1 forum / F1 wagens 2009
12 januari 2009 - 10:05:20
Ferrari heeft vanochtend als eerste zijn wagen getoond aan de pers, en dit is dus hun resultaat:







Ik vind de wagen vanaf de zijkant nog meevallen. Van vooraf daarentegen zal het echt wel wennen worden. De startgrid van Melbourne gaat echt een dom zicht zijn, maar laat ons hopen dat de veranderingen hun effect zullen hebben!
#7
Formule 1 forum / Op naar het F1 seizoen van 2009!
05 november 2008 - 17:34:20
Op weg naar 2009 zal er weer heel wat gebeuren. We gaan een lange winter tegemoet en meer dan tevoren kunnen regelaanpassingen wel eens de huidige verhoudingen helemaal omgooien. Kers, minder downforce, ... Maar wat me nu net al opviel:
http://f1.gpupdate.net/nl/nieuws/2008/11/05/motoren-moeten-in-2009-drie-races-mee-gaan/
Hoe kan dit zo plots?
Moeten de teams hun motoren dan maar lager gaan beperken ofzo zodat ze het plots 3 races uithouden? :-\ Ik begrijp niet echt hoe het mogelijk is om ze ineens te verplichten 3 races mee te gaan. En bovendien zijn de motoren daar niet op gebouwd, wie nu al een fragiele motor heeft, kan dat toch nooit halen?
#8
Formule 1 forum / Mooiste/beste F1 wagen ooit
16 augustus 2008 - 15:36:38
Welke wagen is de mooiste? En is het eveneens de beste? Aangezien er anders toch off-topic gezeur van komt in het beste F1 rijder topic, zie hier: het 'mooiste/beste F1 wagen ooit' topic! Even mijn standpunt herhalen: Alles tussen 1965 en 2003 is ronduit lelijk. De mooiste wagens zijn degene die nu rondrijden. Waar de technologie van afstroomt, waar duidelijk diep over is nagedacht. Enfin, dat is mijn mening, maar wat is die van jullie? Blijkbaar zijn er die die vierkante bakken mooi vinden, ik alvast niet :)
#9
Formule 1 forum / Super Aguri - Over and out?
16 april 2008 - 22:33:53
Super Aguri, nu hun potentiële overnemer zen verstand heeft gebruikt ziet het er allesbehalve goed uit. Ik vraag me af waar dat naar toe gaat, hoe lang zullen ze nog leven? Wat denken jullie daarvan? Ik denk dat hen nog 1 of 2 GP's gegund is, maar dat het dan echt Over and out is... Want ja, wie staat er nu te springen om geld in een F1-team te steken? Buiten wanneer men echt véél geld er voor over heeft, zoals bij Force India, heeft het momenteel nut om een team over te nemen...
#10
Andere Autosport / Dunlop Endurance Cup
30 maart 2008 - 15:54:44
Gisteren is de eerste wedstrijd van de Dunlop Sports Maxx Endurance Cup gereden, de vervanger zeg maar van de Belcar Endurance Cup. De wedstrijd werd gereden op Francorchamps, die kon ik dus absoluut niet laten liggen, en ik heb er ook absoluut geen spijt van. Ondanks het koude weer een fantastische dag gehad en een heel knappe race. 's Morgens lag de baan er nog nat bij, dé gelegenheid om porsches te zien rondgaan :) De race zelf eindigde met een sensationeel gevecht op het scherpst van de snee. 2 ronden lang bekampten 2 porsches elkaar voor de overwinning, en dat na 3 uur race! Enkele beelden ervan zijn terug te vinden op http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1365202695

Wat je daarop te zien krijgt is slechts een klein stukje, en het beslissende moment. Overigens, net wanneer iedereen dacht dat de race afgevlagd zou worden, ging ze nog een ronde door, ze waren 1 seconde te vroeg over de meet gekomen. Lang duurde het gevecht spijtig genoeg niet meer, want in La Scource spinde één van de porsches. Rondenlang hebben ze echter haasje gespeeld, zo was te zien op de beelden van de vaste camera's, die op de tv's in de boxen zichtbaar waren. Zoals die 2 over de Radillon gingen, zo hebben ze elkaar minuten lang opgejaagd, dit was topklasse!

Hopelijk volgen er dit seizoen nog veel zo'n spannende races!!!
#11
Formule 1 forum / Nieuwe kwalificatieformat
22 december 2007 - 08:37:43
De FIA heeft hun format weer aangepast, en hoe  ::). Dan willen ze van die benzineverspilling van de eerste 10 wagens gedurende een kwartier af, gaan ze voor benzineverspilling gedurende 20 minuten voor 22 wagens. Ksnap niet wat voor een hoop pipo's ze daar hebben zitten, maar ze overtreffen zichzelf elke keer weer! Wat vinden jullie ervan? Ik begrijp deze beslissing in ieder geval niet, zeker als het onder het motto minder benzine verspillen is...
#12
Formule 1 forum / Motorbevriezing tot 2018
24 oktober 2007 - 17:57:31
Ik lees net op de nieuwssite dat de motoren voor 10 jaar bevroren worden, wat ik absoluut slecht vind. Dit wil zeggen dat de motorontwikkeling 10 jaar zal stilstaan, er zal dus niets veranderen aan het verbruik en er zal ook niets hybride aan te pas komen, als ik het goed begrijp. Ik vind dit vooral erg voor de minder sterke teams, want de maatregel wil namelijk ook zeggen dat wie een slechtere motor heeft, 10 jaar lang geen kans maakt. Dit snap ik niet, das gewoon bijna de hele sport 10 jaar blokeren en alles op aerodinamica zetten, terwijl men laatst nog van al die vleugeltjes af wilde!

Laat ook even jouw stem horen in de poll, ben jij voor of tegen?
#13
Ramses wordt vandaag 21, gelukkige verjaardag Ramses!
#14
Voor mij staat het als een paal boven water: Massa. Ook Raïkkönen reed een mooie race, maar hij deed uiteindelijk gewoon wat van hem te verwachten was.
#15
Proficiat met je 21ste verjaardag Mikacouli!
#16
Formule 1 forum / GP van Japan
02 oktober 2006 - 18:00:04
We hebben weer een back-to-back race, deze keer volgt Japan razendsnel achter China. Op Suzuka wordt komend weekend de Japanse GP gereden, voor de laatste keer voorlopig, want volgend jaar is de GP helaas gereserveerd door Fuji circuit. Na het regenachtige Chinese weekend ziet het er voor komend weekend droog uit in Japan, vrijdag eventueel nog regen, zaterdag bewolkt en zondag licht bewolkt, met zo'n 25 graden. Wie gaat hier met de overwinning lopen? Schumi of Alonso? Of misschien wel Räikkönen! In ieder geval weten we na dit weekend wie met de meeste kans op de wereldtitel naar Brazilië vertrekt!!
#17
Andere Onderwerpen / Vraagje over buislamp
13 september 2006 - 18:50:07
Hey, ik heb een vraagje voor de kenners. Ik heb daarstraks men blacklight aangesloten, maar toen ik aan de kabel trok ontstond er een vonk bij de transfo. Ik had alles aangesloten en de draden konden elkaar niet raken maar door het trekken aan de kabel (dom van mij, maar te laat) kwam de in en uitdraad van de transfo tegeneen. Nu is mijn vraag, wat is er kapot? De transfo, starter of buislamp? Ik veronderstel dat er met de transfo niets aan de hand is, die is tenslotte "gewoon" kortgesloten.

Ik denk dat de starter stuk is, maar van de lamp weet ik het niet, want ik vraag me af of zo'n lamp eigenlijk door zoiets kapot kan gaan.

Dus vraagje aan de kenners, wat moet ik normaal gezien allemaal vervangen?

Ik heb de lamp nog even in een andere buislamphouder gestoken, maar daar werkte ze niet. Wel is het zo dat de blacklight een dikke buislamp is en degene die zich normaal in de houder waar ik het testte bevind is een dunne. Dus ik denk dat het kan zijn dat die starter die gewoon niet aankrijgt ofzo.
#18
Formule 1 forum / Man van de race: Italië
10 september 2006 - 15:15:56
Eigenlijk moet er maar één keuze zijn voor mij Kubica steekt er met kop en schouders bovenuit!!
#19
Formule 1 forum / Kalender 2007
29 augustus 2006 - 11:35:08
Vanochtend is de kalender voor 2007 bekendgemaakt. Er staan "maar" 17 races op, wat inhoud dat San Marino en Europa wegvallen, ons egen Belgenlandje zit er weer lekker tussen (en deze keer liefst voor goed  ::) )$

Grand Prix van Australië - 18 maart
Grand Prix van Maleisië - 8 april
Grand Prix van Bahrein - 15 april
Grand Prix van Spanje - 13 mei
Grand Prix van Monaco - 27 mei
Grand Prix van Canada - 10 juni
Grand Prix van de Verenigde Staten - 17 juni
Grand Prix van Frankrijk - 1 juli
Grand Prix van Groot-Brittannië - 8 juli
Grand Prix van Duitsland - 22 juli
Grand Prix van Hongarije - 5 augustus
Grand Prix van Turkije - 26 augustus
Grand Prix van Italië - 9 september
Grand Prix van België - 16 september
Grand Prix van China - 30 september
Grand Prix van Japan - 7 oktober
Grand Prix van Brazilië - 21 oktober

Bron: F1pits

Wat mij ook opvalt is de extreem late seizoenstart, door de Commonwealth Games, waarna onmiddelijk al een eerste "vakantieperiode" van 3 weken gevolgd door 2 races in 1 week en dan maarliefst 4 weken wachten tot de volgende GP  :o.

De GP van Japan zal verhuizen van Suzuka naar Fuji. Engeland is weer na Frankrijk geplaatst, verder is de kalender eigenlijk dezelfde als dit seizoen.
#20
Formule 1 forum / Man van de race: Turkije
27 augustus 2006 - 15:33:06
Het gekende concept