Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - Doefie

#1
Andere Autosport / 12u van Spa BTCS
07 juni 2010 - 20:35:12
Citaat van: Persbericht DVB RacingDVB RACING zette voor de 12 Uur van Spa twee Renault Clio in, die beide uiteraard in de T2-klasse voor toerwagens van minder dan 2 liter uitkwamen. "Christophe Mertens en Nick Legrand zijn de vaste waarden van het team en zij rijden het hele kampioenschap", aldus Frank Thuriaux. "Naast hen hadden we voor de klassieker van de BTCS in Spa een tweede wagen, voor Pascal Nelissen-Grade, Jean Glorieux en de rookie Daan Vanhamme die zijn allereerste wedstrijd op circuit reed klaargestoomd."

En het was die tweede wagen die met een zevende plek een bijzonder goed resultaat behaalde. "Zeker gezien de leeftijd en onervarenheid van onze karting man Daan Vanhamme. De drie rijders hebben een sterke en regelmatige race afgewerkt, waarbij ze geen fouten hebben gemaakt en de zevende plek in een competitieve klasse met 16 wagens is zonder meer goed."

Het was dus zo ver, na lang proberen heb ik zaterdag mijn debuut op het circuit gemaakt tijdens de BTCS 12h of Spa. Mijn wagentje was een Renault Clio in klasse T2, de tweede traagste zeg maar.

Zonder circuitkennis en zonder kennis van de wagen ben ik vrijdag de eerste keer de baan op gegaan en klokte ik tijden van iets meer dan 3 minuten (de gemiddelde Clio deed dan 2:58-2:57). Later op de dag verbeterd naar 2:58, mijn teamgenoot reed 2:57.x . Op zaterdag heb ik dan tijden van 2:55-2:56 kunnen draaien terwijl er meer ervaren coureurs dezelfde of zelfs trager ging.

Maar dan, de gruwel van Spa: de nacht. Eau Rouge is verlicht, bovenaan de Radillion is het één zwart gat waar je letterlijk één meter voor de wagen kan zien, en dit aan 200km/uur. Tot na de Bus Stop is het gokken waar de bochten zijn en toch de snelheid er in houden. Echter, ik reed dan tijden van 3:00 a 3:05, waarmee ik op het einde sneller was dan mannen die het al jaaaren doen! Het kleine indoorkartertje geeft ervaren mannen een uppercut van jewelste.

Voor het volledige verslag kan je altijd terecht op http://www.kartgrid.be/forum/viewtopic.php?f=6&t=5979&start=0 (halverwege de pagina) of vanaf overmorgen op mijn website :)

#2
Formule 1 forum / Zolder
21 januari 2010 - 22:12:31
Zolder is autosportgeschiedenis. Zolder is Belgische autosportgeschiedenis. Zolder moet blijven. Natuurlijk zijn er weer drie egoïsten die het in hun kop gehaald hebben een gerechtelijke procedure te starten tegen het circuit. Dit mag absoluut niet gebeuren. Na er zelf meermaals op gereden te hebben (en hopelijk zal blijven rijden) is die mening alleen maar aangewakkerd.

Daarom vraag ik aan al mijn mede-autosportfanaten: steun het Circuit Terlaemen Zolder in hun strijd tegen die drie rotzakken. http://www.bolderberg.be/circuit-petitie .

Dank bij voorbaat.
#3
Formule 1 forum / GP van Abu Dhabi
17 oktober 2009 - 13:03:55
De eerste rondjes op video op het nieuwe circuit:
http://www.youtube.com/watch?v=ikvjwBEYk50

Mijn persoonlijke indruk:
Een hele vreemde, maar wel interessante pitsuitgang! Door het stoffige en gladde wegdek (en uit schrik om zo met de passagier te crashen) is hij nog niet voluit gegaan, maar het is een typisch Hermann Tilke-circuit. Lange rechte stukken onderbroken door korte, scherpe en oninteressante bochten. Een mix van Singapore, Shanghai en Bahrein. De muren zijn dicht bij de kant gezet, maar daar tegenover liggen er weer kilometers uitloopstroken aan de bochten zonder één sprietje gras. Met van die hypermoderne gigantische gebouwen langs de zijkant, waar het Tilke eigelijk alleen maar om te doen is.

Ik vrees dat het weer een flop gaat worden, zoals Bahrein.

#4
Andere Onderwerpen / Uitmelken door de media
25 januari 2009 - 19:24:47
Ben ik de enige die tegenwoordig hoe langer hoe meer ziek wordt van de media? Elk klein stom detail gaan ze dágenlang uitmelken om toch maar iets te kunnen zeggen... nu ook met het geval in Dendermonde. OK het is ziek wat er gebeurd is, maar is nu al drie dagen lang dat ze het "een aanslag" noemen. Plus nu weer een volledig kwartier over die kerel zijn privéleven aan het zeiken. Psychologische hulp in een school waar hij al drie jaar weg is? Stel u nu is voor dat het hij niet is, want is nog altijd niet bevestigd door het gerecht? Draagt die dat zijn ganse leven mee, plus zijn heel priveleven breed uitgesmeerd...

In de ijle hoop dat het beter zou worden, een gefrustreerde Doefie.
#5
Geen wonder dat Massa ziek werd, er zijn vijf heuvels in het circuit verwerkt (en geen kleintjes).

http://nl.youtube.com/watch?v=LQ65tDErKfs
Hier Jaime Alguersuari (Brits Formule 3-kampioen) aan het stuur van een Toro Rosso.
#6
Formule 1 forum / Man van de race: Hongarije
03 augustus 2008 - 16:03:13
Zoals altijd ;)

Mijn stem gaat naar Massa, met Glock een knappe tweede.
#7
Andere Autosport / WK Indoorkarting in België
31 juli 2008 - 10:47:44
Vanaf maandag 4 augustus tot en met vrijdag 8 augustus zal in Worldkarts/Flanders Indoor Karting in Kortrijk het Wereldkampioenschap Indoorkarting plaatsvinden. Na de voorbije drie jaren in Phoeinx (USA) trekt men voor het eerst de wijde wereld in. Dankzij de wereldtitel van Team Talent Promotion Belgium werd België uitgekozen als nieuw gastland. Volgend jaar trekt het hele gezelschap naar Brazilië.

Team Talent Promotion Belgium is ook dit jaar opnieuw de grote favoriet. Het team bestaat uit acht coureurs met onder andere drie Belgisch kampioenen; Bart Van De Vel (2003 en 2004), Mathias Grooten (2007 bij de +70kg) en Robin Borremans (2006, 2007 en bijna 2008 bij de +85kg). Grooten werd vorig jaar derde op het WK, een plaats die hij moest delen met teamgenoot Van De Vel. Maar ook de andere coureurs zijn niet van de minsten. Dave Singelee werd tiende op het WK van 2006, Marc Viskens is Belgisch vice-kampioen bij de +85kg en Kristof Van De Parre is drievoudig Belgisch Alpijnsskiën.

Ook ik zal opnieuw deelnemen aan het WK. Aan de hand van de eerste trainingen was duidelijk dat het een harde strijd zal worden, maar de acht van Talent Promotion vinden net die ene honderdste van een seconde die het verschil zal maken. Bij de "Light"-klasse zal het verschil iets kleiner zijn en de concurrentie iets groter, met onder andere regerend wereldkampioen Rodrigo Faulhaber die opnieuw enorm snel is. Bij de "Heavy" rijden er vier Belgen mee in de top vijf, samen met een Amerikaan zijn zij de grootste kanshebbers op de eindzege.

Alles is trouwens ook live te volgen via http://live.kartgrid.be . Supporters ter plaatse zijn natuurlijk ook meer dan welkom!
#8
Formule 1 forum / Man van de race: Duitsland
20 juli 2008 - 15:47:18
Zoals gewoonlijk he :)
#9
Andere Autosport / Karting volwaardige sport?
08 juli 2008 - 18:27:11
Ik had graag jullie mening eens geweten; is (indoor)karting een volwaardige sport in jullie ogen? Waarom is indoorkarting, in vergelijking met pakweg wel outdoorkarting, geen officieel erkende sport en pakweg een cafésport als darts wel? België is nog steeds wereldkampioen, maar niemand weet het...

Critici zeggen dat het veel te gemakkelijk is, dat iedereen het kan doen en zo ook gevaarlijk rijgedrag stimuleert. De insiders weten wel beter maar moeten constant tegen de vooroordelen ingaan.
#10
Formule 1 forum / Diesel: de toekomst?
04 juni 2008 - 17:51:30
Nu met LeMans voor de deur ben ik eens beginnen nadenken, en benieuwd naar de meningen hier op het forum.

Op zich heeft diesel meer voordelen dan de benzine die ze tegenwoordig gebruiken; gebruiksvriendelijker (= minder tankpitstops), minder milieubelastend waar ze de dag van vandaag allemaal naar op zoek zijn, zeker met de biodiesel van Audi nu. En heeft iets meer koppel, wat in de Formule 1 ook altijd wel welkom is.

Niks als voordelen dus, misschien vergeet ik wel de nadelen. Waarom wacht men er dan op in de Formule 1 terwijl Audi al twee jaar LeMans domineert met de diesel?
#12
Andere Onderwerpen / Wie is Wie? (20)
14 april 2008 - 15:19:15
1.Wie is Icecognito?
Ik heet Sem, ben 13 jaar oud en woon in Gulpen (Zuid-Limburg, NL)

2. Wat doe je van werk / hobby's?
Ik zit dus nog op het middelbaar onderwijs, het Sophianum zoals dat bij ons heet, de school ligt lekker in m'n eigen dorp. Mijn Hobby's: Ben een fervent Roda JC-fan, Formule 1 gek en zit graag achter de PC.

3.Hoelang kijk je al Formule 1?
Ik kijk de F1 sinds 2001 denk ik, maar ben het pas later echt gaan volgen, zo in 2004-2005. Ben uiteraard verslaafd geraakt aan de rij- en plofkunsten van Kimi en zijn McLaren. Ik ben ook na zijn overstap naar Ferrari fan van Kimi gebleven, en het is me de afgelopen jaren steeds meer gaan bevallen :P . Ik probeer dit seizoen geen race te missen, en als dit wel het geval is, ga ik het (laten) opnemen.

4. Hoe ben je op F1Pits terecht gekomen?
Ik had zin om ook eens met mensen die min of meer verstand van F1 hebben te praten, en toen kwam ik via TheIceman op dit forum terecht.

5. Kijk je nog andere autosport of interesseert het je niet zo?
Ik blijf niet thuis om andere raceklasses te bekijken, maar als het op tv is, zal ik het zeker volgen. Mijn voorkeur gaat vooral uit naar de MotoGP of de DTM, dat boeit me ook wel. Maar boven de F1 stijgt niks en noppes erbovenuit  :P
#13
Andere Onderwerpen / Wie is wie? (19)
01 april 2008 - 23:48:41
1. Wie is _Makke_?
Mijn naam is Maarten, ik woon te Putte (naast Mechelen), ik ben 20 jaar en ben single.

2. Wat doe je van werk / hobby's?
Ik studeer nog, namelijk: Toegepaste Informatica aan de Katholieke Hogeschool Kempen (Campus Geel). Mijn hobby's: tv kijken (vooral naar sport, zoals voetbal, wielrennen, uiteraard F1,...), af en toe eens een filmpje meepikken en iets gaan drinken met de kameraden.

3. Hoelang kijk je al Formule 1?
Ik kan daar geen jaartal op plakken, ik keek samen met mijn vader naar formule 1, maar ik weet niet vanaf wanneer juist. Het eerste wat ik me herinner is het seizoen 1993 (al zijn het maar flarden die ik me kan herinneren). Ik supporterde voor Senna (omdat mijn vader daar een fan van was), zelf was ik daar nogwat te jong voor en supporterde ik eigenlijk vooral voor de winnaar ;D, mijn sympathie voor Senna is later pas gekomen, nadat ik veel van hem gezien/gelezen had. Later als ik de F1 "écht" volgde was ik fan van McLaren, nooit echt van 1 piloot, al heb je de ene piloot al wat liever als de andere. Hakkinen, Raikkonen (het doet nogaltijd wat "zeer" om hem in die rode bolide te zien), Hamilton en nu ook Kovalainen kunnen me wel bekoren, in tegenstelling tot Montoya, Alonso. Maar swat dit hoort hier in feite niet bij :)

4. Hoe ben je op F1Pits terecht gekomen?
Ik zocht een goed nederlandstalig F1 forum, en dan kom je automatisch hier uit. In mijn ogen zijn er geen betere nederlandstalige F1-forums.

5. Kijk je nog andere autosport of interesseert het je niet zo?
Het onbreekt me niet aan interesse, maar aan beelden ;). Zonder die digitale televisie valt er weinig van autosport te zien. Vroeger keek ik naar DTM, dat werd -als ik me niet vergis- toen nog op NED2 uitgezonden. Momenteel bekijk/volg ik vooral F1.
#14
Andere Onderwerpen / Wie is wie? (18)
25 maart 2008 - 12:51:15
1. Wie is Amp?
Ik heet Matthy, ben 24 jaar oud en ik woon te Aalter (city of crembo ;) ), in de provincie Oost-Vlaanderen. Voorlopig woon ik nog thuis, maar in november ga ik samenwonen met mijn vriendin.

2. Wat doe je van werk / hobby's?
Ik ben magazijnier in een groot papier magazijn, wij verhandelen alles wat een drukker/copyshop/grafische designer maar kan verlangen. Buiten Formule 1 volgen kijk ik best graag eens een filmpje, ga ik graag eens gezellig iets gaan eten of drinken of houd ik mij bezig met mijn vriendin ;)

3. Hoelang kijk je al Formule 1?
Ik kijk Formule 1 sinds 1998, hoe ik er mee begonnen ben weet ik niet goed meer, maar ik was onmiddellijk een McLaren/Häkkinen fan.
In de jaren waar Schumacher keihard regeerde, verslapte mijn aandacht wat en volgde ik niet alle races meer. Vorig seizoen had ik me voor genomen om terug alles stipt te volgen en zo zal het ook dit jaar zijn.

4. Hoe ben je op F1Pits terecht gekomen?
Ik ben op F1pits terecht gekomen via Google, toen ik een deftig Nederlandstalig forum aan het zoeken was, waar er gediscusieerd werd ipv kinderachtig geflame, en zo ben ik blijven plakken.

5. Kijk je nog andere autosport of interesseert het je niet zo?
DTM kan me ook nog best bekoren, al wat ik er kan van volgen volg ik, en ondertussen kijk ik af en toe wel eens de GP2 resultaten na.
#15
Andere Onderwerpen / Hugo Claus is niet meer
19 maart 2008 - 15:11:33
Een van de grootste dichters, Hugo Claus, is niet meer. De 78-jarige Claus leed al enkele jaren aan Alzheimer en heeft zelf om euthanasie gevraagd.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF19032008_071
#16
Formule 1 forum / GP Australië: Man van de Race
16 maart 2008 - 07:11:30
Voila, is duidelijk he ;)

Mijn stem gaat naar Bourdais, al heeft Rosberg ook wel knap gereden :)
#17
Andere Onderwerpen / Wie is Wie? (17)
10 maart 2008 - 20:31:50
1. Wie is Raikkie?
Ik ben Mieke, 20 jaar en zit tijdens de week gezellig op kot in Leuven. In het weekend kan je me vaak in Duitsland vinden.

2. Wat doe je van werk / hobby's?
Ik studeer Taal- en Letterkunde (Duits en Frans) en zit ondertussen al in mijn derde bachelorjaar! Volgend jaar zou ik graag een meer economische master doen, maar ik ben er nog niet uit wat ik precies wil gaan doen!

Mijn hobby's zijn buiten autosport volgen ook nog karten (al doe ik dat veel minder dan ik zou willen), joggen, films kijken, op stap gaan in Leuven, shoppen, Duits spreken, singstar spelen, op MSN zitten, véél tijdschriften en chicklit lezen en vooral lachen !

3. Hoelang kijk je al Formule 1?
In 1998 heb ik denk ik voor het eerst een paar races echt uitgekeken. Ervoor beperkte mijn F1-kennis zich tot de artikels die ik in boekjes zag en de flitsen die ze in het tv-nieuws lieten zien (ik was ook nog jong...). Vanaf 1998 ben ik F1 héél fanatiek gaan volgen en heb ik bijna geen enkele race meer gemist. Van '98 tot 2000 was ik hevige Schumacher-fan, maar in 2001 heeft Kimi Räikkönen mij enorm overtuigd met zijn talent en ben ik voor hem gaan supporteren.

4. Hoe ben je op F1Pits terecht gekomen?
Toen we thuis nog toegang hadden tot internet via een gewone telefoonlijn, vulde ik mijn dagelijkse internetuurtje met het zoeken naar F1-sites. Op een dag ben ik zo bij F1Pits terecht gekomen en heb ik onmiddellijk meegedaan met een wedstrijd om een schaalmodel van één of andere F1-auto te winnen. Ik heb toen jammer genoeg niets gewonnen, maar ben hier wel blijven hangen! De laatste jaren is mijn forumgebruik sterk afgenomen, maar ik ga proberen om me dit seizoen weer mee in de discussies te mengen!

5. Is er nog andere autosport die je interesseert of blijft het alleen bij de Formule 1?
Ja ! Ik ben een grote DTM-fan en probeer bij zoveel mogelijk races en andere evenementen aanwezig te zijn. 'Vroeger' volgde ik de F3 Euroseries ook erg aandachtig, toen er nog talenten meereden als Rosberg en Hamilton, maar nu is mijn interesse een beetje geminderd. Verder hou ik de resultaten van de GP2, de Belcar en de FIA GT ook in't oog.
#18
Andere Onderwerpen / Wie is wie? (16)
05 maart 2008 - 17:23:44
1. Wie is Supersteven?
Ik ben Steven Van Der vloet. Ik woon in de prachtige stad Antwerpen in het fantastische land België. Ik ben 21 jaar en autistisch. Ik ben afgestudeeerd als receptiemedewerker met deelkwalificatie algemene kennis/talen en ben vrijgezel.

2. Wat doe je van werk/hobby's ?
Ik zit in de Chiro van Noorderwijk als fourier en doe ook vrijwilligerswerk in de Eeuwfeestkliniek van Antwerpen. Kijk tv, computer, fiets, probeer iedere week 1 keer te zwemmen en zit regelmatig in de outpost een gamecenter.

3. Hoe lang kijk je al Formule 1?
Dat moet ongeveer van mijn 6-7 jaar zijn dat ik voor het eerst een F1 zag op Eurosport. Alhoewel het ook een Dragster/Indycar/LeManswagen kon zijn. Ik was al tevreden als het een snelle wagen was met vanachter een plat ding dat groot of laag zat. Ik ben pas bewust beginnen volgen dankij mijn kozijnen bij wie ik moest gaan logeren en ben pas vorig jaar GP beginnen opnemen en ik ben ook Schumacherfan en hou nu van ieder coureur en team buiten Alonso en Renault de eerste omdat het een kwal is en de tweede door persoonlijke ervaringen van hun bedenkelijk productiewagens na de renault 19 tijdperk.
Wat niet wil zeggen dat die twee ongetalenteerd zijn zoels sommigen hun minst favoriete teams of rijders laten zien. Niemand kan zomaar 2 keer wereldkampioen worden en zonder Renault was er geen turbotijdperk

4. Hoe ben je op F1Pits terechtgekomen?
Dat moet in 2001 zijn toen ik in de bibliotheek op het internet naar een nederlandstalige f1 site aan het zoeken was. ik las eerst de nieuwsberichten en toen we thuis internet kregen ging ik ook het forum op en ben pas in 2005 ingeschreven voor de webstrijd.

5. Kijk je nog andere autosport of interesseert het je niet zo?
Ik probeerde de a1gp te zien maar ze zenden dat alleen nog uit aan de landen die deelnemen. de indy 500  en champcar en nascar moet ik naar eurosport kijken maar kan dat niet ontvangen in Noorderwijk maar ik probeer zeker de start van le mans te zien. enkel de aankomst gaat niet vanwege de Chiro.
#19
Andere Onderwerpen / Wie is wie? (15)
25 februari 2008 - 23:06:21
Geen van de drie namen die Razzle Dazzle opgaf reageerde, de twee die hij daarna opgaf zijn hier al anderhalf jaar niet meer gekomen... toen mocht ik één van de nieuwelingen nemen. Nieuw is hij niet, maar is wel een naam die al vaak is voorgekomen, vandaar dat hij dan ook een voorkeur krijgt.

Prood to present thy oor official website headmaster:

1. Wie is Ramses?
Ik ben Ramses, 22 jaar en woon in Gent op kot en anders in Brugge.

2. Wat doe je voor werk / hobby's?
Ik ben laatstejaarsstudent Journalistiek en binnenkort doe ik mijn stage bij Autogids. Volgend jaar duik ik dus het werkveld binnen en ik ben al hier en daar naar interessante vacatures aan het uitkijken. Daarnaast sport ik veel, hecht ik veel belang aan mijn vrienden, ga zeer graag eten. Ik ben ook vrijwilliger bij Kazou, waar ik jeugdvakanties begeleid en vorming geef aan animatoren in het jeugdwerk.

3. Hoelang kijk je al Formule 1 en wat betekent het voor u?
1998 was het eerste seizoen dat ik volledig volgde, toen begon ik magazines en jaaroverzichten te kopen. Ik had in die tijd een voorliefde voor Alesi en Jordan. Vorig jaar heb ik voor het eerst niet alle races bekeken, wegens tijdsgebrek en minder 'goesting' om de F1 van echt dichtbij te volgen.

4. Hoe ben je op F1Pits terecht gekomen?
Er zat in 2000 bij Knack eens een boekje met nuttige links, waar F1pits bij stond. In 2002 vroeg ik Geert of hij nog iemand bij de redactie kon gebruiken, en daar zit ik nu nog altijd. Toen Geert begon te werken vroeg hij of ik F1pits verder wou runnen en dat doe ik nog steeds graag. Ik ben nooit een grote poster op het forum geweest, maar volgde en volg wel alle discussies.

5.  Kijk je nog andere autosport of interesseert het je niet zo?
Ik was een grote fan van Jean Alesi dus toen hij in de DTM reed probeerde ik ook die races mee te pikken. Momenteel beperk ik mij tot F1.
#20
Sportforum / Brazilië - Topgear
19 februari 2008 - 20:31:49
http://www.youtube.com/watch?v=4AwKFs6Zygg

Wist niet goed waar te plaatsen, hier, autoforum of andere onderwerpen... Is in elk geval wel een sport dat ik ooit is wil spelen ;D