Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Topics - Martin

#1
Het formule 1-team Campos Meta heeft nog voor de start van het nieuwe seizoen zijn naam gewijzigd. De Spaanse renstal debuteert in de belangrijkste autosportklasse onder de naam Hispania Racing. Dat maakte teammanager Colin Kolles woensdag bekend.

,,Deze nieuwe naam staat voor de wedergeboorte van onze formule 1-ambities", aldus Kolles. ,,Ook benadrukt dit de enorme inspanningen die we achter de schermen hebben gedaan om op 14 maart in Bahrein een succesvol debuut te kunnen maken." De officiële presentatie van Hispania Racing staat voor komende donderdag in Murcia op het programma.

#2
Formule 1 forum / Stukje afsnijden
13 januari 2010 - 22:17:28
Het gaat niet om een verjaardagstaart of een cake maar om een hersenspinsel van de F1 paus.

In één van zijn vele pogingen om de Formule 1 aantrekkelijk voor het grote publiek te houden, heeft grote baas Bernie Ecclestone weer eens een nogal driest plan bedacht. De 79-jarige Brit wil het afsnijden van het circuit mogelijk maken.

,,Vijf keer per Grand Prix zou wat mij betreft een coureur een kortere weg in het rondje mogen inslaan. Daarmee voorkom je dat auto's voortdurend achter elkaar aan blijven rijden. Het zou mooi op televisie uitkomen", mijmerde Ecclestone tijdens een uitje van de befaamde Italiaanse renstal Ferrari in een exclusief skioord.

Ecclestone staat bekend om zijn 'wilde' ideeën om de Formule 1 (nog) attractiever te maken. De meeste voorstellen van de excentrieke miljardair verdwijnen evenwel snel weer naar de prullenbak omdat de toonaangevende teams er meestal niets in zien.

#3
Formule 1 forum / Rechter: Briatore terug in F1
05 januari 2010 - 17:15:42
Rechter: Briatore terug in F1

Een Franse rechter heeft de levenslange ban van Flavio Briatore in de F1 onderuitgehaald. De FIA had de teambaas van Renault geschorst wegens de inmiddels beruchte 'crashgate'. "De bewijslast is te dun en de getuigen waren anoniem", oordeelde de rechtbank.

Bij de GP van Singapore van het seizoen 2008 gaf de teamleiding van Renault coureur Nelsinho Piquet de opdracht om te crashen. Fernando Alonso, de kopman van de Franse renstal, kon daardoor profiteren van een safetycarsituatie en de race winnen. Piquet maakte de zaak uiteindelijk openbaar bij de FIA. Hij klapte uit de school nadat hij halverwege het seizoen 2009 door Renault ontslagen was.

'Crashgate' leidde tot het directe ontslag van Briatore bij Renault en een zware straf van de FIA. De teambaas ging in beroep bij de Franse rechter. Hij vond de straf belachelijk zwaar en beweerde dat persoonlijke wraak van toenmalig FIA-voorzitter Max Mosley de strafmaat had bepaald.

#4
Andere Onderwerpen / Fijne Kerstdagen
24 december 2009 - 13:03:24


Aan alle Forumers hele leuke kerstdagen.
#5
Formule 1 forum / F1 Faits Divers voor 2010
21 december 2009 - 12:33:24
De Maleisische oliemaatschappij Petronas wordt titelsponsor van Mercedes Grand Prix.
De afgelopen jaren was Petronas nog sponsor van BMW, dat dit jaar de Formule 1 de rug toekeerde.
#6
Formule 1 forum / Ukyo Katayama aan de dood ontsnapt
18 december 2009 - 19:27:58
Oud F1 coureur Ukyo Katayama heeft vanaf Mount Fuji tijdens een klim een noodoproep gedaan en werd gered.
Twee van zijn vrienden zijn nog niet gevonden. Hun tenten zijn door de harde wind verdwenen.
Op de berg is het -25 gaden dus de kans op overleving is klein.
Katayama reed voor Venturi, Tyrrell en Minardi in de jaren 1992 - 1997 in 95 GP's.
#7
Formule 1 forum / Weddenschap
18 december 2009 - 11:28:17
De miljardairs en luchtvaartbazen Tony Fernandes van Lotus en Richard Branson van Virgin Racing hebben elkaar donderdag uitgedaagd. De verliezer van de weddenschap moet een dag als steward werken in een vliegtuig van de ander.

Fernandez liet zich eerder deze week ontvallen dat Lotus in het nieuwe seizoen de beste van de nieuwkomers moet worden. Dat bewoog Branson ertoe Fernandez uit te dagen. Als Lotus lager eindigt dan Virgin Racing, moet teambaas Fernandes opdraven als steward in een vliegtuig van Virgin. En andersom doet Branson dat bij AirAsia. Fernandes accepteerde de weddenschap.

Wie denken jullie wie gaat winnen? Ik denk Branson.
#8
Autoforum / Aston Martin Cygnet
16 december 2009 - 13:35:40
Aston Martin heeft de eerste officiële foto's van de Cygnet vrijgegeven, waarbij de autobouwer de mededeling doet dat aan de wagen nog steeds wordt gewerkt. In 2010 moet de Cygnet productieklaar zijn.



Met de Cygnet draagt Aston Martin haar steentje bij aan het terugdringen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Want waar de klant nu een auto van een willekeurig merk pakt voor korte stadsritten, daar hoopt de autobouwer dat de cliëntèle straks in de Cygnet rijdt. Het wagentje beschikt over een slechts 1,3 liter viercilinder motor, met een vermogen van net geen 100 pk. De CO2-uitstoot van dat blok ligt op 113 tot 120 g/km. De krachtbron adopteert Aston Martin van Toyota. Daar houdt het niet bij op. De Engelsen nemen feitelijk een Toyota iQ en passen het model naar eigen smaak aan. Vandaar dat het kleintje de typerende Aston Martin-grille heeft, grotere achterlichtunits, een luchtrooster in het voorscherm, sportstoelen en afwerkingsdetails uit de overige types. Voor het onderhoud sluit het Britse merk een overeenkomst met Toyota, al zal de afspraak voor de servicebeurt via de Aston Martin-dealer lopen.



De fabrikant gaat de Cygnet alleen leveren aan klanten van het merk. Voor 'buitenstaanders' is de auto niet beschikbaar, zo legt het merk aan De Telegraaf uit. "Een en ander heeft te maken met de gelimiteerde productie-aantallen," zegt de woordvoerster, die niet reageert op de eerder afgegeven 3.000 tot 4.000 units op jaarbasis. "Nee, we kunnen nog geen verkoopprognose geven." Het merk onderzoekt hoe het kan voorkomen dat er in de Cygnet wordt gehandeld. "We willen voorkomen dat een Aston Martin-klant zijn Cygnet met winst doorverkoopt." Over de prijsstelling valt nog niets te zeggen, maar tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst is een bedrag tussen de 25.000 en 30.000 euro gevallen.



Volgens topman Dr. Ulrich Bez heeft de sportwagenbouwer wereldwijd 50.000 klanten. Naast de sportwagen bezitten die personen meerdere auto's. De Cygnet is ideaal voor in de grote stad, waar de klanten wonen of regelmatig vertoeven. Veel cliëntèle bezitten reeds een stadsauto, die dan door de Cygnet kan worden vervangen. Bez zegt tevens dat de Aston Martin-rijder met de Cygnet een statement neerzet. "Hij kan zich een supersportwagen veroorloven, maar gaat er verstandig mee om," aldus de topman.

Aston Martin bouwt de Cygnet om in haar faciliteit te Gaydon. De auto komt alleen in Europa op de markt.

#9
De Portugees Alvaro Parente en de Braziliaan Luiz Razia zijn de nieuwe testrijders voor Virgin Racing komend seizoen. Dat maakte de renstal vandaag bekend in Londen.
#10
Formule 1 forum / GROOT AANDEEL RENAULT VERKOCHT
16 december 2009 - 13:25:17
Genii Capital gaat in de Formule 1 opereren. De Luxemburgse investeringsmaatschappij krijgt op korte termijn een meerderheidsbelang in Renault. In een persverklaring maakte de Franse renstal bekend dat Genii Capital, dat gespecialiseerd is in nieuwe technologie, merkmanagement en gemotoriseerde sport, een 'aanzienlijk aandeel' overneemt.

Vooralsnog hebben beide partijen een intentieverklaring ondertekend. De definitieve deal zal begin van volgend jaar worden beklonken. Renault blijft overigens wel in de Formule 1 actief en zal het komend seizoen 'gewoon' onder de eigen naam actief zijn.

Renault leverde in 2005 en 2006 met de Spaanse coureur Fernando Alonso de wereldkampioen. De Franse autofabrikant maakte dit jaar echter een turbulent seizoen door, vooral door de affaire die bekend werd als 'crashgate'. De zaak leidde tot het ontslag van teambaas Flavio Briatore en een voorwaardelijke schorsing van twee jaar voor Renault.

Bron: De Telegraaf
#11
Formule 1 forum / Puntentelling
11 december 2009 - 11:38:56
In 2010 zullen de eerste tien van een Grand Prix punten voor het kampioenschap scoren. De winnaar krijgt er 25, de tweede 20, de derde 15, de vierde 10, de vijfde 8, de zesde 6, de zevende 5, de achtste 3, de negende twee en de tiende 1.
Vandaag zullen we zien of dat ook doorgaat. Persoonlijk ben ik er geen voorstander van.
Teveel puntenverschil tussen no.1 en no.4.

#12
Andere Onderwerpen / Lady Gaga
22 november 2009 - 21:27:13
De bitch van 2009 maar dan in 2005. Wat een verschil.
Had de tijd maar stil gestaan!!!!

http://www.zie.nl/videos/lady-gaga-in-2005/m1czu6wfu9bm
#13
Andere Onderwerpen / Bril
19 november 2009 - 22:31:34
Tja, ik er nu echt aan geloven. Vandaag bij de opticien geweest en ik moet aan de bril.
Ik heb een 81 cm LCD TV gekocht maar de ondertiteling is nog steeds moeilijk te lezen. Dan moet je niet ijdel zijn maar ook een bril kopen.
3 december kan ik hem ophalen. Bij mijn computer en een boek lezen heb ik een leesbril van de Hema en dat gaat prima.
Wie van jullie draagt ook een bril of contactlenzen?
#14
Andere Autosport / Fabriekscontract Max Verstappen
10 november 2009 - 12:32:35
Hij is nog maar twaalf jaar en toch al in het bezit van een heus fabriekscoureurlicentie. Het Italiaanse kartteam CRG maakte officieel bekend dat Max Verstappen onder contract is gekomen om volgend jaar te debuteren in de KF3.



In het communiqué werd beklemtoond dat hij in de voetsporen van zijn bekende vader Jos Verstappen wil treden. Vader en zoon hebben al enige keren in Italië getest met het officiële CRG-team. Max Verstappen wordt als een groot talent beschouwd die in 2010 'Europa' ingaat.

De in België wonende Max was al twee keer Belgisch kartkampioen in de juniorcategorie en tweemaal Beneluxkampioen in de Rotax Minimax, evenzoveel keer Belgisch kampioen in de Mini en Nederlands kampioen in de Rotax Minimax. Vader Jos Verstappen zal hem komend seizoen weer begeleiden.

Bron: De Telegraaf

S.v.p. geen flauwe grapjes gaan maken over grindbakken.  :)
#15
Formule 1 forum / Kolles verlaat Force India
05 november 2009 - 00:21:11
Colin Kolles is per direct opgestapt bij Force India. De Duitser was bij het team al enigszins op een zijspoor beland, nadat de schatrijke Indiër Vijay Mallya de functie van teambaas van hem had overgenomen.

Kolles, een voormalig tandarts, werd in 2005 teambaas bij Jordan. Die functie hield hij, toen Midland en later Spyker de renstal overnam. Nadat de Nederlandse autofabrikant Spyker zich terugtrok als hoofdsponsor werd het team omgedoopt tot Force India, waarna Kolles na één seizoen plaats moest maken voor Mallya. De Indiase renstal deed geen mededelingen over de reden van de scheiding.

Bron: De Telegraaf
#16
Formule 1 forum / Toeval???
04 november 2009 - 02:16:37
In 2008 werd een Brits coureur wereldkampioen.
In 2009 ook.

In 2008 had de WK een Duitse motor van Mercedes-Benz.
In 2009 ook.

In 2008 versloeg de Britse coureur (op het moment van kampioen worden) een Braziliaan (Massa) voor het kampioenschap.
In 2009 ook (Barrichello).

In 2008 gebeurde dit in Brazilië.
In 2009 ook.

In 2008 had in de WK de coureur voldoende aan een 5de plaats in Brazilië om kampioen te worden.
In 2009 ook.

In 2008 reed de aanstaande kampioen met nummer 22.
In 2009 ook..........

Puur toeval.
#17
Sportforum / Olymische spelen 2016
02 oktober 2009 - 19:01:33
En de spelen gaan naar.....

Rio de Janeiro
#18
De belastingdienst heeft beslaggelegd op de inboedel van de renstal Racing for Holland van autocoureur Jan Lammers. Werkplaatsen, gereedschappen, racekleding, helmen en zelfs een racewagen zijn al ter veiling aangeboden. Lammers heeft tot 29 september om zijn schulden af te lossen. Lukt hem dat niet, dan gaat de fiscus over tot verkoop.

Lammers laat weten dat een oplossing nabij is. "Het is niet leuk dat dit gebeurt en het kost een hoop negatieve energie, maar het is even de realiteit", zegt de eigenaar van Racing for Holland, die met Team Netherlands ook actief is in de A1GP. "Toch ben ik niet van plan het zover te laten komen. Ik verwacht binnen enkele dagen een oplossing te hebben en positief nieuws te kunnen brengen. Er zijn zoveel mensen die me willen helpen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

Lammers benadrukt dat van een faillissement geen sprake is. "Ik heb gewoon een uitstaande schuld en die moet ik betalen aan de belastingdienst. Het zijn kosten die ik gemaakt heb tussen 2001 en 2007 met het rijden van de 24 Uur van Le Mans. Ik heb toen veel geïnvesteerd om daar goed te kunnen presteren. Over de laatste twee jaar kan ik alleen maar tevreden zijn, want ik heb zelfs winst gemaakt."

De beslaglegging staat los van de ontwikkelingen in de A1GP, de raceklasse waarin landenteams het tegen elkaar opnemen en waarin het team van Lammers vorig jaar vierde werd. De organisatie van de A1GP heeft voor komend seizoen nog een heel dunne kalender. "Ik heb natuurlijk geen invloed op het doorgaan van een kampioenschap, maar ook daar ben ik hoopvol gestemd. Ik denk dat binnenkort veel duidelijk wordt."

Bron: de Telegraaf
#19
Formule 1 forum / Lotus dertiende team in Formule 1
15 september 2009 - 10:59:05
De internationale autosportfederatie FIA heeft Lotus als dertiende team toegang verschaft tot het nieuwe formule 1-seizoen.

Lotus, dat eerder tussen 1958 en 1994 meedeed in de Formule 1, neemt de plek over van BMW Sauber. BMW Sauber, met de coureurs Nick Heidfeld en Robert Kubica, kondigde in augustus aan na dit seizoen uit de Formule 1 te stappen. Teameigenaar Peter Sauber probeert nog investeerders te vinden om het raceteam te behouden. De FIA gaf aan wel een goed aanbod van BMW te hebben ontvangen.

Voor het wereldkampioenschap Formule 1 in 2010 hebben zich nu dertien renstallen ingeschreven, inclusief de nieuwkomers Manor GP, US F1 en Campos. Voor de plek van BMW Sauber waren ook Prodrive en Epsilon Euskadi kandidaat.

BMW is nu team nummer veertien, eerste reserve.

Bron: de Telegraaf
#20
Formule 1 forum / Massa's gezicht weer netjes
08 september 2009 - 21:32:24
We willen allemaal graag weten hoe het met Massa gaat.
Hij heeft maandag een geslaagde plastisch chirurgische ingreep ondergaan. In het ziekenhuis van zijn woonplaats Sao Paulo maakten artsen in een ruim vier uur durende operatie zijn beschadigde aangezicht weer netjes. Dat melde zijn renstal Ferrari op de website.