Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Berichten - Wallie

#1
Mol kan ik nog wel waarderen, al roept hij soms onzin, maar dat deed hij in de jaren '90 ook al ;)

Ik heb meer moeite met Plooij, toen hij er voor het eerst bij was in 2001 was het al slecht en nu 16 jaar later is er eigenlijk helemaal niks veranderd. Het studioprogramma bezorgd mij nog meer kromme tenen en dan met name Kamphues, dat popie jopie gedoe zoals wie zet hem als eerste in de muur etc. Om maar te zwijgen over al die nietszeggende BN'ers zoals die Brandsteder wat doen die daar. Soms verlang ik wel eens terug naar Ruud Ter Weijden, Jan Lammers en Mike Hezemans. Zoals het vroeger bij RTL was.

Ook Doornbos heeft af en toe van die popie jopie, trekjes. Maar gisteravond tijdens Indy vond ik hem een heel stuk beter, inhoudelijk goed aan het becommentariëren van wat er gebeurde. Ook Rene Hoogterp deed het erg goed en had ook goed zijn huiswerk gedaan vbt Indy.

Winkelman vind ik een fijne commentator met name bij de Nascar, weet goed waar hij over praat.

Samenvattend:
Plooij, Kamphues en de nietszeggende BN'ers weg. En het mag allemaal wel wat inhoudelijker. Ook de zondagfans snappen dat best!!


#2

Ben nog niet heel enthousiast over deze Ferrari. De sidepods zijn wel opvallend, hopelijk is ie snel.

Hoop wel dat de FIA die whale tail of T Wing nog gaat verbieden, lijkt nergens op.
#3
De nieuwe Sauber:


Bijzondere airbox, maar ook de livery vind ik wel erg tof!




Edit: foto beetje verkleind ;)
#4
Ah leuk lijstjes!

21. Sochi Autodrom, Rusland
Waardeloze baan, grijs saai echt Russisch. Om over Poetin nog maar te zwijgen, maar dat is weer een andere discussie.

20. Shanghai International Circuit, China
Ook zo grijs, de laatste jaren wel wat mooier doordat de stad naar de baan toekomt. Is het niet meer zo in de middle of nowhere.

19. Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje
Erg vaak saaie races, ik heb nog steeds trauma's van de race in 1999. Daar gebeurde helemaal niks.

18. Hockenheim, Duitsland
In de categorie vroeger was alles beter, man wat was die oude baan gaaf. Berger die won in 1997, de overwinning van Barrichello in 2000, mooi!

17. Hungaroring, Hongarije
Mickey Mouse baantje vroeger doodsaai maar de laatste jaren toch prima races gezien.

16. Sakhir International Circuit, Bahrein
Dieptepunt was 2010 met dat extra stuk, sinds het een nachtrace is geworden vind ik het wel tof!

15. Sepang International Circuit, Maleisië
Leuke baan en de beste van Tilke.

14. Red Bull Ring, Oostenrijk
Kort maar snel baantje.

13. Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico
Hier geldt hetzelfde als voor Hockenheim. Maar het stadion gedeelte is een hele mooie toevoeging.

12. Autodromo Nazionale Monza, Italië
Tifosi maken het mooi, de races zijn vaak een stukje minder.

11. Monte Carlo, Monaco
Een race waar ik altijd wel hoge verwachtingen van heb, maar tijdens de races ebt dit altijd snel weg. Maar de baan hoort op de kalender evenals Monza.

10. Baku Street Circuit, Azerbeidzjan
Stratencircuits vind ik vaak mooi, het eerste deel doet een beetje Amerikaans aan met die haakse bochten. De bochtjes bij het kasteel zijn een leuke gimmick. Hopelijk wordt dit niet de nieuwe Valencia.

9. Circuit of the Americas, Verenigde Staten
Mooie en uitdagende baan.

8. Silverstone, Groot Brittannië
Zie Monaco en Monza hoort op de kalender en de aanpassingen aan de baan, zijn nog best wel meegevallen. Vaak leuke races.

7. Albert Park, Australië
Leuke baan, leuke stad en vaak de opening van het seizoen.

6. Autodromo Jose Carlos Pace, Brazilië
De laatste jaren echt schitterende races, goede zet om deze baan naar het eind van het seizoen te verplaatsen. Want er staat nu bijna altijd wel wat op het spel.
Een baan ook waar je goed kunt inhalen.

5. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi
Ik vind het een leuke baan, ook de transitie tussen licht en donker vind ik mooi.

4. Marina Bay Street Circuit, Singapore
Een moderne klassieker, ben benieuwd naar komend jaar hoe het hier de coureurs zal vergaan. Omdat het de vorige jaren al een behoorlijke uitputtingsslag is geweest.

3. Circuit Gilles Villeneuve, Canada
Semi stratencircuit hier kijk ik elk jaar naar uit.

2. Suzuka, Japan
Indrukwekkend, mooie en moeilijke baan.

1. Spa Francorchamps, België
Mooie indrukwekkende baan. Een keer geweest en wil zeker nog een keer gaan.



#5
Rosberg is bij mij toch wel behoorlijk door de mand gevallen deze race. Aan het begin erg langzaam Ricciardo liep zo weg. En op het eind je plek nog zo weg geven aan Hulkenberg. Misschien zijn dit aan het eind van het seizoen wel de puntjes die hij nodig had om kampioen te worden.
#6
Een mooie 7.
De SC had niet zo lang gehoeven, vanaf toen was het leuk maar tegen het eind kakte het mijn inziens toch wat in.
#7
Wie is je favoriete rijder alle tijden?
Michael Schumacher.
Terug naar begin 1996 ik zat toen in groep 6 van de basisschool. Na de Thunderbirds, flippo's, Power rangers en al die andere rages kon je nu bij de lokale Shell, Ferrari straatauto's verzamelen. De zogeheten Ferrari Collezione. Deze bestond volgens mij uit een auto of 8. Ik heb er 3 van kunnen verzamelen maar toen ging de deur van de Shell in mijn woonplaats op slot. Dus ik kon ze niet verder verzamelen. Jammer maar helaas. Bij deze actie hoorde ook een poster van een Ferrari racewagen met een of andere Duitse coureur. Op de achterkant van deze poster stonden dan de autootjes die je kon verzamelen. Een aantal klasgenoten brachten in die tijd ook boekjes mee met diezelfde Ferrari Formule 1 auto. Later in dat jaar zag ik op Eurosport de laatste paar ronden van de laatste GP van het jaar in Japan. Ik zag een blauw witte auto van, naar later bleek, Damon Hill. Hill reed zijn laatste rondje en toen hij over de finish kwam was hij de Wereld Kampioen van 1996 zo vertelde de commentator mij. Nadat Hill over de finish was gekomen zag ik die rode auto weer van mijn poster met achter het stuur ook diezelfde coureur als op de poster. Dit was Michael Schumacher die die race 2de was geworden, 3de werd de Fin Mika Hakkinen.
Sindsdien fan van Ferrari en Schumacher.

En wie van de huidige?
Sinds Schumacher gestopt is heb ik niet echt meer een coureur waar ik zo fan van was als van Schumacher. Maar volgens mij heeft dat ook met leeftijd te maken ;) Ik heb wel een zwak voor Vettel nu hij bij Ferrari rijdt. Maar ook vind ik Ricciardo een erg goede coureur. En natuurlijk Max Verstappen. Het is al eerder gezegd maar Verstappen maakt de echte fan weer in mij los. De race in Spanje vond ik net zo spannend als bv Suzuka 2000 of Suzuka 2003. Schitterend!

Welk team support je?
Ferrari ook nadat Schumacher gestopt is en nu dan toch ook wel een beetje Red Bull Racing. Niet gedacht na die jaren van dominantie.

En welk team vind je het mooiste aller tijden?
Ferrari maar ik wil ook een lans breken voor Jordan. Ik heb een zwak voordat team schitterende auto's vooral in de jaren '97-2001. Waarbij de Jordan van 1999 er wel uitspringt. Heerlijk die eenvoud en ze hadden zo maar kans op de rijders titel.

Welke manager heb je hoog zitten?
Ross Brawn samen met Schumacher en Todt de gangmakers bij de successen van Ferrari. Maar ook daarna bij BrawnGP en ook deels verantwoordelijk voor de terugkeer van Schumi.

Welke persoonlijkheid in de Formule 1 zou jij als dé man van Formule 1 nomineren nu en in de geschiedenis?
Senna en Ecclestone. Senna nooit zien rijden wel weet ik nog dat een klasgenootje tijdens het wekelijkse kringgesprek vertelde dat hij moest huilen toen Senna verongelukte. Dat staat mij nog erg bij. En Ecclestone heeft de Formule 1 succesvol gemaakt. Al wordt ik nu soms wat moe van al zijn proefballonnetjes.

Games:
Grand Prix 1 kapot gespeeld. Die Formule 1 cd's van Jeroen van Inkel erbij en dan maar racen. Tegen Carlos Sanchez (Senna) en Robert Davies (Mansell) later kwam Grand Prix 3 en 4 en de spellen van EA.

Modelauto's:
Ook verzamel ik nog steeds modelauto's eerst voor alles van Schumacher. Nu vooral de wereldkampioenen in 1:43 van 1994 tot 2015 heb ik ze compleet.

Lezen:
Formule 1 al sinds eind 2000 een abonnement op dit blad. Voor dat ik een abonnement nam werd het tijdschrift altijd voor mij achter de kassa gelegd bij de lokale sigarettenboer. Ook heb ik Race Report gelezen ook een leuk blad en vooral de edities van 2000 heb ik kapot gelezen. Hoe gaaf was het om na de race op donderdag direct alle ins en outs te kunnen lezen.

Nu met de populariteit van Max heeft ineens iedereen verstand van Formule 1. Daarvoor was het nog Formule 1 dat is toch niets aan alleen maar rondjes rijden meer niet. Dus die verandering vind ik wel leuk, vrienden en collega's van mij ook echt bv komende zondag voor de tv zitten om de race te gaan kijken. Ergens vind ik het ook wel weer jammer want Formule 1 is niet meer exclusief voor ons maar nu heeft half Nederland en misschien wel heel Nederland, er een mening over. :)
#8
Formule 1 forum / Re: Man van de race
15 mei 2016 - 18:29:15
Max
#9
Formule 1 forum / Re: GP China: Man van de Race
18 april 2016 - 11:31:29
Vettel
#10
Citaat van: gloudiesaurus op 18 april 2016 - 00:09:27
Leuk programma dat F1 fans only. Maar waar komt die Van Gameren toch ineens vandaan?
Dat vraag ik mij ook af haha
#11
Bahrein een 8 en deze ook weer een mooie 8.
Prima wedstrijdje!
#12
Vandoorne
#13
Een 8 wel, sinds ze daar in het donder racen hebben we naar mijn idee alleen maar toffe wedstrijden gezien.
#14
Alonso doet niet mee komend weekend. Vandoorne vervangt hem.
http://www.f1fanatic.co.uk/2016/03/31/alonso-miss-bahrain-grand-prix-medical-checks/

Had ik niet verwacht.
Ben wel erg benieuwd naar Vandoorne!
#15
Nou dat was niet veel die kwalificatie in deze opzet. Snel terug naar het vorige of zelfs terug naar het 12 rondjes format en zie maar wanneer je ze rijdt.