Menu

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Toon bijdragen Menu

Berichten - Wings

#1
Autoforum / Re: Misbaksels
04 november 2023 - 11:36:14
Ik vind auto's vooral duur worden. Ik heb laatst een MINI samengesteld, wel een JWC en één uit de hoogste klasse maar het blijft een MINI 3-deurs, ik schrok van een prijskaartje van bijna 70.000 piek. Dat zijn 155.000 guldens. Voor een MINI. Dan schrik ik wel even en krab ik mijzelf achter de oren. Is dit het nog wel?
#2
Citaat van: Robbert65 op 29 oktober 2023 - 23:27:50Wow, perezcrash, Verstappenstart, Kevinklapper, Maximale suprematie (bijna 15 seconden) RICCIARDO WTF? zag ik ff niet aankomen, Aston Martin gonby?! Enzo voort!

Leuke race, tof weekend in Mexico!!

Ik begrijp op mijn beurt niet waarom Ricciardo zo snel is afgeschreven. Hij had een fantastische carrière bij Red Bull, bij Renault vond ik zijn laatste seizoen heel sterk, vervolgens ging hij onderuit bij McLaren. Daar lukte het maar niet om goed uit de verf te komen. Sindsdien wordt hij verguisd in de F1-wereld. Ik heb dat nooit begrepen. Danny is een verdienstelijk rijder die het rijden niet plots verleerd is. Soms wil het gewoon niet lukken in een huwelijk. Dat is heel zuur maar kan gebeuren.
#3
Formule 1 forum / Re: F1 Allerlei
04 november 2023 - 11:28:23
Ik zie al je geplaatste berichten.
#4
Overigens, naast louter kritieken ook een positief bericht, dit seizoen vind ik Lewis wel echt goed. Eén van zijn beste seizoenen. Er zitten een paar fantastische wedstrijden tussen, afgewisseld met low-lights als de startcrash in Qatar. Maar dat weten we van Lewis.
#5
Formule 1 forum / Re: Andretti in de Formule 1?
04 november 2023 - 11:25:03
Snap je de argumenten van teams wel? Verder kunnen ze proberen een team over te nemen.
#6
Formule 1 forum / Re: Max Verstappen Topic
04 november 2023 - 11:22:39
Verder vraag ik mij af hoe dominant de Red Bull is. Het is niet zoals de Mercedes-jaren steevast P1 en P2 en het is vooral Max die op zondag de strategie overeind houdt en onaantastbaar is. Op zaterdag moet hij behoorlijk de benen strekken, niet zoals Mercedes in het verleden met de party-mode. Ik denk dat Max een groter aandeel in de dominantie heeft dan mensen doen vermoeden.
#7
Formule 1 forum / Re: Max Verstappen Topic
04 november 2023 - 11:19:57
Citaat van: Robbert65 op 26 oktober 2023 - 11:08:56Misschien moeten we de kaders verzetten. Schumacher nam bij alles risico. Verstappen is veel calculerender dan Schumi was. Zou een overwinning nu laten lopen om aan het eind van de rit kampioen te kunnen worden.

Senna was fenomenaal qua gevoel voor de auto en de baan maar emotioneel in het duel.

Hamilton scoorde enorm veel overwinningen, punten en records, maar vooral was het het team en de auto die samen met zijn talent tot die hoogtes leiden.

Zo beschouwd kun je Verstappen dus het best vergelijken met Hamilton. Maar ik denk dat het niet zo lang meer duurt of de consensus wordt dat die grote drie in de schaduw staan van Verstappen. Nog een jaar of 5, schat ik...



Schumacher nam risico op momenten waarbij het momentum onder druk stond. Als laatste redmiddel, zoals in 1994 en 1997. Max deed dit min of meer Jeddah toen hij Lewis voorbij moest laten. Daarmee kwam zijn momentum onder druk te staan en zou het kampioenschap uit zijn handen glippen als Hamilton voorop reed.
#8
Formule 1 forum / Re: Max Verstappen Topic
04 november 2023 - 11:14:36
Hamilton ook. En die heeft ook bijgetekend. Nergens anders kan Max 40-50 miljoen en meer verdienen per jaar. Dat is prima vol te houden tot je 40e.
#9
Formule 1 forum / Re: F1 Allerlei
25 oktober 2023 - 17:55:17
Citaat van: Breaktest op 14 oktober 2023 - 12:13:03Je kon er op wachten maar een of andere slimmerik op Reddit heeft de McLaren 500 poster gecorrigeerd.
Volgens mij staan ze er nu allemaal op. Hulde!





Wie ontbrak?
#10
Formule 1 forum / Re: Max Verstappen Topic
25 oktober 2023 - 17:53:02
Citaat van: Breaktest op 29 juli 2023 - 10:41:24Max wordt vaak vergeleken met Senna.

Ik heb dat nooit begrepen. Max heeft de perfectie en intelligentie van Schumacher. Senna was veel meer op onderbuik, Max is berekender en heeft veel meer racegogme.
#11
Hij wist prima hoe hij de FIA moest bespelen. Dat leverde hem in 2021 bijna het wereldkampioenschap op. Mede.
#12
Citaat van: C.G. de Beaufort op 22 juni 2023 - 00:09:41
Citaat van: Wings op 21 juni 2023 - 18:50:42Ik vind podcasters maar rare lui. Ze komen bijeen om vervolgens te doen alsof ze de wijsheid in pacht hebben.
Waarom Ferrari het niet voor elkaar krijgt? Vraag het de podcaster, die vertelt het je haarfijn. Soms denk ik, als je het zo goed weet, waarom maak je dan überhaupt podcasts?  ;D  ;D

Nee joh, een stel wauwelaars bij elkaar. Zeker de podcasters die bestaan uit zelfbenoemde kenners. Ik begreep dat Jan Lammers ook een podcast heeft of ergens bijzit, daar zou ik mij nog wat bij kunnen voorstellen. Maar niet bij dat stel wauwelaars.

Helemaal juist. Ook met Podcast. Het is gekakel tot in het oneindige. Ook wat betreft Twitter, Facebook en meer van deze 'sociale media'. Gelukkig ben ik er geen lid van.

Groet,

C.G. de Beaufort





Gekakel tot het oneindige vind ik een prima verwoording. Het ergste vind ik nog dat rijders als kneuzen of pannenkoeken worden weggezet. Iemand die zijn rempunt mist is een amateur in de podcasts. Tenenkrommende uitspraken van zelfbenoemde speciallisten. De uitzonderingen hierop zijn de mannen die zelf F1 hebben gereden. Die weten wel waar ze over praten. Of Doorbos, Lammers, van der Gerde een podcast hebben weet ik niet. Ze kunnen vaak wel dingen in het juiste perspectief zetten. Albers is dan weer de uitzondering hierop en de reden dat ik geen Viaplay heb. 


#13
Citaat van: Breaktest op 22 juni 2023 - 10:20:46
Citaat van: Wings op 21 juni 2023 - 18:46:31Nja, na afgelopen seizoen had ik mij daar meer in kunnen vinden dan nu, dit seizoen vind ik Hamilton opleven. Misschien wel één van zijn betere seizoenen. Steady, foutloos en snel. Russell valt mij dit jaar enorm tegen. Ik vind hem grillig, morst veel punten, mist snelheid, hij kan Hamilton niet de status 'misbaar' opspelden.   
Ik zie een overeenkomst met zijn McLaren/Button-periode. Het 2e seizoen verloor Hamilton zijn focus, waarschijnlijk omdat hij meende Button toch wel in zijn zak te hebben en daarnaast omdat ie geen auto had om voor het kampioenschap te gaan. Het jaar erop herpakte hij zich (in punten was het vrijwel gelijk maar Hamilton viel 3 keer meer uit).
Je kunt stellen dat Hamilton opnieuw in de herpakkingsfase zit nadat ie vorig jaar zijn focus verloor (als een soort rouwperiode na verlies van 'zijn' 8e titel).

Dan zou hij bijzonder slecht kunnen relativeren. Over het seizoen bekeken heeft Lewis meer arbitrage wind (en mazzel) in de zeilen gehad dan de overige 19 rijders bij elkaar opgeteld. Ik denk dat Hamilton zich dat echt wel realiseert. Het enige wat ik mij kan bedenken is dat het een motivatiedingetje betrof versus een andere agenda. Dingen uitproberen waar Russell al bezig is met een race-set-up?
#14
Citaat van: Mickey op 18 juni 2023 - 09:04:53Leclerc weer de pineut door strategisch geblunder. Die Vasseur is vooralsnog ook geen Messias gebleken, zoals ik ook niet verwachtte. We zullen nooit weten waar Binotto nu gestaan zou hebben.

Waar Binotto zou hebben gestaan zie je nu. Je moet Vasseur tijd gunnen om zijn eigen identiteit in het team te leggen. Dit jaar is verkennen en tweaken, volgens jaar zorgen dat je pionnetjes op z'n plaats gaat zetten voor de komende jaren. Alleen de rode lampjes los je op het korte termijn op.
#15
Formule 1 forum / Re: Max Verstappen Topic
21 juni 2023 - 18:53:36
Citaat van: Zeeuw op 19 juni 2023 - 11:55:20Toch weer een erg sterk weekend van Max hoor. Zeker de kwalificatie was indrukwekkend te noemen. Uiteraard geholpen door de goede timing van het team, maar elke ronde was er direct op.

En toch blijkt het dan niet vanzelfsprekend. Kijk maar naar Checo. Die valt in dit soort omstandigheden toch wel door de mand. En voor iedere wedstrijd loopt hij te blèren dat hij het lek boven water heeft. Ik denk dat hij zichzelf geen eer bewijst door continu dit soort dingen te roepen. Hij legt de lat ontzettend hoog en kan het vervolgens niet waarmaken.

Verder vind ik Max een fenomeen. Misschien wel de beste rijder die ik ooit gezien heb.