GPForum.eu

Autosport => Formule 1 forum => Topic gestart door: Wings op 07 november 2018 - 12:46:00

Titel: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Wings op 07 november 2018 - 12:46:00
F1 | 2018 | Autodromo José Carlos Pace | Interlagos

(http://i67.tinypic.com/20s6d0g.jpg)

Voorwoord
De strijd is gestreden. Nummer 5 voor Lewis een feit. Natuurlijk omdat Mercedes bloedgoed is maar we mogen niet vergeten dat wij kijken naar een racende legende. Lewis doet gewoon alles goed.  Nou ja, bijna alles dan. Maar goed, wat nu? Laten we de balans opmaken. 

Allereerst hebben we de strijd om het constructeurkampioenschap. Het puntenverschil bedraagt 55 in het voordeel van het raceteam van Toto Wolff.  Dat 'de Italianen' dit gat dichten is dan ook zeer onwaarschijnlijk, maar, it ain't over till the fat lady sings

1. Mercedes 585
2. Ferrari 530

Daarachter is het Red Bull met 362 punten. Zij bevinden zich in niemandsland want het verschil met de nummer 4 is bijna 250 punten. Renault verzamelt 114 punten. Daarachter staat het team van Gene Haas met 84 punten. Mathematisch kan Haas, Renault nog voorbij gaan maar ik zie hen niet bijna 50% van hun puntentotaal scoren. Datzelfde geldt voor McLaren die met 22 punten achter Haas staan. Achter McLaren wordt het nog spannend:

6. McLaren 62
7. Force India 47
8. Sauber 36
9.Toro Rosso 33

Force India kreeg na de Grand Prix van Hongarije een nieuwe eigenaar.  Daarmee was hun bestaansrecht veiliggesteld, wel raakte zij hun punten kwijt. Sinds de Grand Prix van België begon het team met nul punten. Ze lopen echter met rasse schreden in op McLaren en zijn slechts 15 punten verwijderd. McLaren is niet scoorkrachtig daar waar Force India op een goeie dag zich in de top 10 kan manifesteren.

Achter de pinkpanters is het ook spannend. Sauber en Toro Rosso maken uit wie op P8 eindigt. Williams is de hekkensluiter met 7 punten. Williams lijkt iets uit het dal te kruipen maar zal zich niet kunnen mengen in de strijd om P8 en P9.

Bij de rijders is de top 2 zeker. Lewis en Seb. Bottas en Kimi zullen uitmaken wie met het brons ervandoor gaat. Max Verstappen heeft beide in het vizier maar niet de auto om aan te kunnen vallen. Ricciardo P6. Hülkenberg staat met een straatlengte achter op de Australiër.  Checo sluit aan met 12 punten achterstand. Achter Checo is het spannend. De rijders staan binnen elkaar bereik. Het kan leuke gevechten opleveren.

8. Pérez 57   
9. Magnussen 53   
10. Alonso 50
11. Ocon 49
12. Sainz Jr. 45

Achter dit rijtje is het niet minder spannend. Romain, Pierre en Charles staan slechts 2 punten van elkaar verwijderd. Als de mannen elkaar tegenkomen in de buurt van de punten kan het knetteren.

13. Grosjean 31
14. Gasly 29
15. Leclerc 27

Ondanks dat de strijd om het kampioenschap gestreden is, is er nog genoeg te zien komend weekend! De weersvooruitzichten voorspellen niet veel goeds. Water, water en nog eens water.

Autodromo José Carlos Pace
Eén van mijn mooiste Grand Prix van Brazilië momenten blijft de zege van Ayrton Senna. 1991. Het moest er een keer van komen en het kwam. Al ging het niet vanzelf. Tijdens de start moest hij de Williamsen en Ferrari's achter zich houden. Senna kwam goed weg, had direct na de start ruimte naar Mansell maar de Brit was sneller en liep in. Het lijkt erop dat de Williams van Mansell de snellere is. Een leeglopende achterband en technische malheur ligt ten grondslag aan de eerste thuiszege van de Braziliaan. Mansell valt uit.

Intussen hapert en sputtert de McLaren van Senna. Het 'roerwerk' van zijn versnellingsbak lijkt gestaag de brui eraan te geven. Het start met de vierde versnelling die vaarwel zegt en even later volgen versnelling drie en vijf. Geluk bij een ongeluk ratelt het ook in de versnellingsbak van de overgebleven Williams. De weergoden gooien de hemelpoorten wagenwijd open waarna de situatie naar Senna toekomt. Senna -die probeert de race vroegtijdig te staken- geeft zijn eerste plaats niet meer af. Zijn eerste thuiszege is een feit.



Eerbetoon aan / laatste race van...
Als de Grand Prix van Brazilië voor de deur staat zijn de (meeste) zetels voor het nieuwe seizoen meestal bekend. Een nieuw jaar betekent nieuw talent, nieuwe ronde, nieuwe kansen, helaas betekent het ook dat we afscheid nemen van een aantal rijders. Niemand minder dan Fernando Alonso Díaz verlaat de Formule 1. Voor mij toch wel één van de meest iconische rijders allertijden. In 2003 verving hij Button bij Renault om 2 jaar later niemand minder dan Michaë Schumacher naar de troon te stijgen. Een frisse wind in Formule 1-land.

In 2006 deed hij het dun over en 'dwong' Schumacher om afscheid te nemen. Na zijn Renault-periode was het tijd voor wat nieuws. McLaren was de nieuwe uitdaging. De man uit  Oviedo sprong in een zwart gat maar had geen rekening gehouden met het talent wat de naam Lewis Hamilton draagt. Het oogappeltje van Ron Dennis. Dat wat zo mooi had moeten zijn, spatte als een zeepbel uiteen, het huwelijk liep spaak en Alonso keerde terug naar Renault. Renault was echter weggezakt en Alonso kon geen potten breken.

(http://i64.tinypic.com/ip5hjd.jpg)

Italië lonkt. Dat Alonso naar de renstal uit Italië zou verkassen werd snel duidelijk. De Finse Räikkönen kon, ondanks zijn succes, Schumacher niet doen vergeten. Met behoud van salaris werd de Fin opzij geschoven voor de Spanjaard. Maar opnieuw bleek het geen succes. Op het moment van instappen begon Red Bull aan een periode waarin zij de sport domineren. Alonso kon wel een vuist maken, maar over een seizoen lang niets afdwingen. Toen Ferrari de aansluiting verloor op Red Bull werden de geruchten steeds luider dat het onmogelijk was om samen te werken met de Spanjaard. Het team was zijn spirit kwijtgeraakt, de eerste haarscheurtjes zichtbaar en niet lang daarna werd zijn vertrek wereldkundig gemaakt.

Alonso sprong samen met Honda en McLaren in een zwart gat en gingen het avontuur met elkaar aan. Het moest nu maar eens lukken! Helaas voor Alonso bereikte zijn carrière een dieptepunt. Waar hij eerder bekend was van zijn rijkwaliteiten, werd hij bekender van zijn ludieke boordradio's. Van de man die ooit de maatstaf was van de Formule 1, bleef een komiek over. Frustratie alom wat heeft geleid tot de meest hilarische boordradio's.

In mijn optiek heeft Alonso niet gekregen wat hij heeft verdiend. Misschien was samenwerken wel erg moeilijk maar los daarvan was hij bloedsnel, berekend en goed. Kon een auto aanvoelen als geen anders, was in elke omstandigheid sterk, kon prima met verandering omgaan en perste werkelijk alles uit zijn bolide. En laten we eerlijk zijn, kijkend naar Ferrari, Seb heeft het ook niet kunnen waarmaken. Alonso zal ik heugen als een rijder die na zijn Renault-periode, op het verkeerde moment, op de verkeerde plek was. Ik zal Alonso zeker missen en heb onwijs genoten! Hasta la vista.

Max Verstappen
Max is hot. Wat kan dat mannetje sturen. Ik kijk inmiddels een paar jaar Formule 1 maar zo goed als Max Verstappen zie je ze niet vaak. Hij behoort tot de bovenkant van het huidige F1-veld en kan doorstijgen tot grote hoogte. Daar waar de Hamiltons zich bevinden. Of Senna's, Schumachers, hoe je wil. Maar ook Max kan geen ijzer met handen breken. De verwachtingen voor komend weekend zijn niet torenhoog. Brazilië is geen racetrack wat Red Bull op het lijf is geschreven en de kans op veel water is aanwezig. De RB14 voelt zich niet als een vis in regenwater.   

Wie gaat winnen?
Er is werkelijk geen peil op te trekken wie de race naar zich toe zal trekken. Voorspel je de één, wint de ander. Zelfs Max Verstappen die kansloos is, wint 'out of the blue' races. Kijkend naar komende zondag kan het alle kanten op. Hamilton is kampioen, Bottas iets tegoed en de weersvoorspellingen voorspellen water. Veel water. We weten dat de Mercedes-AMG F1 W09 EQ Power van Lewis en Valtteri goed gaan op het water. Het meest voor de hand liggend is dat Lewis deze pakt, kan de Fin in de buurt blijven bij zijn teamgenoot zou het zomaar kunnen zijn dat de niet de kersverse wereldkampioen wint, maar hij de zege laat (lees: teruggeeft) aan zijn Finse teamgenoot.

(http://i65.tinypic.com/3482ddt.jpg)

Circuit: Interlagos, Autodromo José Carlos Pace
Circuitlengte: 4,309 km
Aantal ronden: 71
Totale afstand: 305,909 km
Baanrecord: 1'11,473" (Juan Pablo Montoya, 2004)

Vorige winnaars
2017 S. Vettel (GER) Ferrari
2016 L. Hamilton (GBR) Mercedes
2015 N. Rosberg (GER) Mercedes
2014 N. Rosberg (GER) Mercedes
2013 S. Vettel (GER) Red Bull

Tijdschema
09 november 2018
14:00-15:30   Eerste vrije training   
18:00-19:30   Tweede vrije training

10 november 2018
15:00-16:00   Derde vrije training   
18:00-19:00   Kwalificatie   

11 november 2018       
18:10   Race

Veel kijkplezier en moge de beste winnen!
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 08 november 2018 - 17:40:20
http://www.gppits.net/magazine/preview_formula_1_grande_premio_heineken_do_brasil_2018/ (http://www.gppits.net/magazine/preview_formula_1_grande_premio_heineken_do_brasil_2018/)

Lekkere preview van Edwin.

@Wings: ook vette complimenten voor deze openingspost man!
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: gloudiesaurus op 08 november 2018 - 20:34:13
Nice! Mooie post!

Een circuit dat om motorvermogen vraagt dus het zal tussen de Ferrari's en Mercedes bolides gaan denk ik.
Hamilton is nu wereldkampioen en kan weer vrij uit rijden...
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: DeBril op 08 november 2018 - 21:35:40
@Wings: Wie was jij op het oude SBS forum? Jij schrijft altijd goede intro's (ik herken de post stijl). Ik heb nu alweer zin in de race. Leeft de boel hier net zoals vroeger tijdens een race? Posten tijdens de race en discussieren maar?
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 08 november 2018 - 23:13:47
zeker!
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: BMW.WilliamsF1 op 09 november 2018 - 00:24:14
Citaat van: DeBril op 08 november 2018 - 21:35:40
@Wings: Wie was jij op het oude SBS forum? Jij schrijft altijd goede intro's (ik herken de post stijl). Ik heb nu alweer zin in de race. Leeft de boel hier net zoals vroeger tijdens een race? Posten tijdens de race en discussieren maar?

Oude SBS forum, das echt lang geleden haha :D

Wie was jij daar dan?
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 09 november 2018 - 06:22:42
Maar daar was wel continu activiteit van tientallen users. Hier is het slechts nog een klein groepje leden dat actief is.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Matthijs op 09 november 2018 - 07:53:56
Ja het groepje dat actief is is behoorlijk beperkt, maar met enkele uitzonderingen is de sfeer en het respect wel goed. Er wordt minder dan een tijdje geleden op de man gespeeld en het gaat meer over de inhoud. Tenminste, dat vind ik. Een verademing vergeleken met de reacties op Motorsport.com bijvoorbeeld.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 09 november 2018 - 08:55:02
Ook eens. Toen ik hier voor het eerst kwam was het net een apenrots.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 09 november 2018 - 11:22:24
Citaat van: Mickey op 09 november 2018 - 08:55:02
Ook eens. Toen ik hier voor het eerst kwam was het net een apenrots.
Klopt, wij zijn ongeveer tegelijkertijd binnengewandeld hier, er was vak gedoe en ruzie ja. Bijna vergeten! leuk van zo'n forum is dan weer dat je het altijd terug kunt lezen.  ;)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: DeBril op 09 november 2018 - 18:09:12
Citaat van: BMW.WilliamsF1 op 09 november 2018 - 00:24:14

Oude SBS forum, das echt lang geleden haha :D

Wie was jij daar dan?
Zeker lang geleden. Was wel leuk altijd daar.

Ik was Brillemonster
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Matthijs op 09 november 2018 - 18:13:10
Ik denk dat jij een bril draagt in het dagelijks leven!  ;)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: DeBril op 09 november 2018 - 18:47:57
Wat een rare conclusie toch :P
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: gloudiesaurus op 11 november 2018 - 14:08:05
Wellicht nog een buitje regen straks in Sao Paulo?  ;)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Sabai op 11 november 2018 - 19:42:49
Wat een achterlijke actie van Ocon.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 11 november 2018 - 19:49:52
Echt hè. Zo zonde dit. Was zo goed als in de pocket.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Tuesday op 11 november 2018 - 20:02:21
Citaat van: Mickey op 11 november 2018 - 19:49:52
Echt hè. Zo zonde dit. Was zo goed als in de pocket.
compleet in de pocket. Wat bezielt zo'n Ocon nou dan? Gelukkig heeft ie zometeen een jaar om een beetje bij zinnen te komen.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Sabai op 11 november 2018 - 20:06:44
Citaat van: Mickey op 11 november 2018 - 19:49:52
Echt hè. Zo zonde dit. Was zo goed als in de pocket.

Die boort hem gewoon een zekere zege door zijn neus. Ik vond dat Verstappen zich nog netjes inhield na de race
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: robbert op 11 november 2018 - 21:01:48
het was wel wat geduw in parc fermé
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: C.G. de Beaufort op 11 november 2018 - 21:04:43
Ik snapte helemaal geen ruk meer van Ocon. Het enige waar ik kan denken dat hij Hamilton aan een zege wilde helpen. Hetzelfde als Piquet in de GP van China de muur inboorde en zodoende Alonso een overwinning kon behalen.

Zo niet... dan was het een amoebe.

Groet,

C.G. de Beaufort

Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Matthijs op 11 november 2018 - 22:13:05
Objectief gezien was het best een mooie inhaalpoging, maar waarom neem je in hemelsnaam zoveel risico (Ocon) als je een ronde achter ligt? En waarom geef je niet gewoon toe dat je een inschattingsfout hebt gemaakt?

Achteraf had Verstappen er beter aan gedaan om Ocon meer ruimte te geven, maarja dat is achteraf. En dat opstootje? Beetje duwen vind ik niet zo schokkend in deze situatie.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: C.G. de Beaufort op 11 november 2018 - 22:24:28
"Het is duidelijk dat je je als achterblijver niet bemoeit met de leider", vervolgt Horner. "Wat op aarde Ocon ook gedacht heeft, is niet te bevatten"

https://www.f1today.net/nl/nieuws/f1/242997/horner-woest-op-ocon-esteban-gelukkig-met-alleen-wat-duwtjes (https://www.f1today.net/nl/nieuws/f1/242997/horner-woest-op-ocon-esteban-gelukkig-met-alleen-wat-duwtjes)

Marko, deze reactie :

http://youtu.be/JJTR0f9NTzE (http://youtu.be/JJTR0f9NTzE)

Groet,

C.G. de Beaufort

Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Matthijs op 11 november 2018 - 22:31:36
Verstappen krijgt 2 dagen 'public service' voor het duwen. Volgens mij is dat de eerste keer dat de F1 een soortgelijke straf oplegt. Opnieuw een record voor Verstappen  :)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 11 november 2018 - 22:41:11
Wat is dat nou weer? Krijgt hij corvee? De pitstraat aanvegen? ;D
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Matthijs op 11 november 2018 - 22:42:25
https://www.racefans.net/2018/11/11/verstappen-given-public-service-order-for-shoving-ocon-after-race/ (https://www.racefans.net/2018/11/11/verstappen-given-public-service-order-for-shoving-ocon-after-race/)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Tuesday op 11 november 2018 - 22:46:32
Citaat van: Matthijs op 11 november 2018 - 22:13:05
Objectief gezien was het best een mooie inhaalpoging, maar waarom neem je in hemelsnaam zoveel risico (Ocon) als je een ronde achter ligt? En waarom geef je niet gewoon toe dat je een inschattingsfout hebt gemaakt?

Achteraf had Verstappen er beter aan gedaan om Ocon meer ruimte te geven, maarja dat is achteraf. En dat opstootje? Beetje duwen vind ik niet zo schokkend in deze situatie.
dat is nou net het hele punt Matthijs. Ocon lag een ronde achter en was op gloednieuwe supersofts 2 tiende sneller dan Max.. er was geen enkele kans dat het tempo van Max ook maar enigzins kon benaderen in de volgende ronden, in dat geval heb je helemaal niet het recht om een aanval te doen. Lastig om de exacte motieven van Ocon hier in te schatten, maar ik vertrouw die gast voor geen meter. En zo'n mooie inhaalactie was het objectief gezien ook niet. Hij komt er op het rechte stuk aan de  buitenkant naast, iets ervoor zelfs, maar de eerste bocht is voor Max en in het 2e deel van de Senna S ligt Ocon bijna een autolengte achter... dit moet echt niet kunnen in de F1.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Jozef op 11 november 2018 - 22:49:03
Sorry maar Verstappen heeft zich ZELF de race gekost door Ocon nul ruimte te geven. Als hij zich nu gewoon een keer had afgevraagd waar Ocon zat (want in de remzone zat Ocon ervoor) en in z'n spiegel had gekeken, dan was dit allemaal niet gebeurd. Oen.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Tuesday op 11 november 2018 - 22:50:31
Citaat van: Jozef op 11 november 2018 - 22:49:03
Sorry maar Verstappen heeft zich ZELF de race gekost door Ocon nul ruimte te geven. Als hij zich nu gewoon een keer had afgevraagd waar Ocon zat (want in de remzone zat Ocon ervoor) en in z'n spiegel had gekeken, dan was dit allemaal niet gebeurd. Oen.
verrassend Jozef
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Jozef op 11 november 2018 - 23:07:40
Van jou ook niet Tuesday. Weer een kans gemist om inhoudelijk te reageren. Jammer.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Tuesday op 11 november 2018 - 23:17:20
Citaat van: Jozef op 11 november 2018 - 23:07:40
Van jou ook niet Tuesday. Weer een kans gemist om inhoudelijk te reageren. Jammer.
had ik hiervoor al gedaan. Wat valt daar nog aan toe te voegen? een achterblijver die op gloednieuwe banden 2 tiende sneller is dan iemand die de boel aan het managen is. Moet je die uberhaupt aan willen vallen (met een ronde achterstand)? en moet je m dan ook nog laten staan? Nou mag jij inhoudelijk....
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: gloudiesaurus op 11 november 2018 - 23:18:20
Citaat van: Matthijs op 11 november 2018 - 22:31:36
Verstappen krijgt 2 dagen 'public service' voor het duwen. Volgens mij is dat de eerste keer dat de F1 een soortgelijke straf oplegt. Opnieuw een record voor Verstappen  :)

Nee hoor, Michael Schumacher kreeg die straf ook eind 1997 omdat hij Villeneuve van de baan probeerde te rijden in Jerez. Hij moest toen voor de FIA komen optreden voor bijv. veilig rijden en gebruik van autogordels.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Tuesday op 11 november 2018 - 23:20:56
een oen is trouwens een gecastreerde ezel... wist ik tot voor kort ook niet.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 00:03:52
De hele affaire met Ocon kostte Max niet alleen de overwinning maar ook 4 punten voorsprong op Bottas in plaats van 3 punten achterstand. Ik ken Max' contract natuurlijk niet, maar het inkomen van een F1 rijder is vaak deels afhankelijk van zijn eindklassering. Het valt nog maar te bezien of Verstappen die drie punten kan inhalen in Abu Dinges. Met die blauwe meuk op de baan. Daar.

Ocon is kennelijk volslagen de weg kwijt door de druk in verband met volgend jaar. De actie was belachelijk. Niet als het Alonso was geweest of Perez, maar wel als het de top 5 rijders betreft, het is geen blauwe vlag situatie maar hij had wel moeten liften. Maar ik ben me ervan bewust dat je dat kunt betwissen, unlappen is toegestaan.

Waar het volslagen misgaat in mijn ogen met Ocon is zijn reactie achteraf. Zijn respectloze houding ten opzichte van de schade die hij toebrengt en het volkomen negeren van het waardeoordeel dat de Stewards hebben gegeven (10sec stop n go, da's nondedju lang geleden!) geven in mijn ogen het signaal dat hij lijdt aan kokerblik en tunnelvisie.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Breaktest op 12 november 2018 - 00:36:42
Het leuke van geschiedenis is dat alles al een keer gebeurd is. Ik moest ook meteen denken aan
http://youtu.be/EFky8hpVolg
en vervolgens aan
http://youtu.be/NAQokaIC63k?t=103
Ben ook benieuwd wat het commentaar van papa Jos zal zijn...
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 00:40:44
Citaat van: Jozef op 11 november 2018 - 23:07:40
Van jou ook niet Tuesday. Weer een kans gemist om inhoudelijk te reageren. Jammer.
Niet op de man spelen Josèf... Datt is hier niet nodig. We kunnen het hier uitstekend harmonieus oneens zijn. ;)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Tuesday op 12 november 2018 - 01:06:52
Citaat van: Robbert65 op 12 november 2018 - 00:40:44
Citaat van: Jozef op 11 november 2018 - 23:07:40
Van jou ook niet Tuesday. Weer een kans gemist om inhoudelijk te reageren. Jammer.
Niet op de man spelen Josèf... Datt is hier niet nodig. We kunnen het hier uitstekend harmonieus oneens zijn. ;)
voelde zeker niet als op de man.. ik deelde het eerste steekje uit.. maar ik snap gewoon niet dat je Ocon in dezen kunt verdedigen... als wanhooppoging misschien, voor een coureur die zometeen een jaar toe mag gaan kijken.. en een coureur die misschien de illussie had dat ie beter was dan Verstappen... kom op zeg, zelfs Vettel en Hamilton lijken door te hebben dat Max de nieuwe standaard is...
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Jozef op 12 november 2018 - 01:46:14
Ocon heeft het recht om zich te ontdubbelen als hij sneller is dan Verstappen! Of dat écht zo was of niet, laat ik nog in het midden. De crux van de zaak is dat Ocon daar nu eenmaal was en dat hij zijn auto niet kan wegtoveren als hij eenmaal langszij ligt bij Verstappen.

In al dit gedoe heeft nog niemand verklaard waarom Verstappen zo abrupt en vooral onnodig de deur dichtgooide voor Ocon. In bocht 3, of beter de Curva Do Sol, had hij toch weer de binnenkant en kon hij Ocon makkelijk afhouden. Wat verlangde Verstappen op dat moment van Ocon? Ze reden naast elkaar, als je dan vanaf de buitenkant naar binnen knijpt dan weet je wat er gaat gebeuren.

Nee, ik begrijp niet waarom er niemand kritiek durft te hebben op Verstappen in dit incident. Ik ben écht van mening dat hij zelf zijn overwinning heeft weggegooid.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Jozef op 12 november 2018 - 01:49:35
Citaat van: Breaktest op 12 november 2018 - 00:36:42Het leuke van geschiedenis is dat alles al een keer gebeurd is. Ik moest ook meteen denken aan

en vervolgens aan

Ben ook benieuwd wat het commentaar van papa Jos zal zijn...
Ik dacht aan Senna vs. Irvine, Suzuka 1993. Irvine ontdubbelde zich niet één maar twee keer in die race, evenwel zonder dat er contact was met Senna. Senna won gewoon de race en toch was hij razend en ging hij Irvine achteraf opzoeken om hem de les te spellen. Geen fraaie vertoning, vind ik.

Daarnaast deed het me ook denken aan Schumacher die in Spa 1998 een bezoekje ging brengen aan Coulthard.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 12 november 2018 - 06:24:40
Natuurlijk is Ocon de veroorzaker en treft Verstappen geen blaam. Maar na een nachtje slapen wil ik toch wat nuance toevoegen.

Enkele overwegingen:

* Verstappen en Ocon hebben kennelijk al een geschiedenis
* Ocon is er niet 'ineens' maar zit al twee ronden achter hem
* Ocon laat hem zelfs bij zijn teamgenoot staan, als het erop aan komt
* Ocon heeft weinig te verliezen, dacht hij zelf

Dit overwegende, denk ik dat de crash nog steeds zeker niet de schuld van Verstappen was, maar hij wél een crash had kunnen voorkomen.

Ik ben denk ik de grootste Hamilton-hater op dit forum, maar ben geneigd zijn mening te delen. Hij had als geen ander zicht op wat er zich voor hem afspeelde.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Matthijs op 12 november 2018 - 09:13:46
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 06:24:40
Natuurlijk is Ocon de veroorzaker en treft Verstappen geen blaam. Maar na een nachtje slapen wil ik toch wat nuance toevoegen.
Het één hoeft de ander niet uit te sluiten. Voor mij is Ocon de veroorzaker maar treft Verstappen wel blaam. Tenminste, medeverantwoordelijkheid. Ocon had daar niet moeten rijden wat mij betreft, maar hij zat er wel dus kan je als Verstappen zijnde niet zomaar insturen. Wel enorm kinderachtig van Ocon dat hij achteraf geen enkele blaam bij zichzelf legt. Ach, het zijn natuurlijk allemaal jonge gassies en jonkies hebben de neiging ongenuanceerd te zijn.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: C.G. de Beaufort op 12 november 2018 - 11:05:49
"Je moet het niet doen op een manier waardoor de andere coureur tijd verliest en die risicovol is. Als je het doet op een recht stuk, is het prima. Maar het leek hier wel alsof hij voor de leiding in de race aan het vechten was." "Maar dit laat ook zien dat hij [Ocon] geen 'race craft' heeft", vervolgt Villeneuve. "Compleet 'zero race craft'. Als je terugkijkt naar alle incidenten in de afgelopen twee jaar waarbij het misschien wel of misschien niet zijn schuld was, is het wellicht toch wel zijn fout geweest omdat hij de race niet goed heeft gelezen. En hij leert ook niet. Want het is nooit zijn schuld. Nooit."

https://nl.motorsport.com/f1/news/jacques-villeneuve-max-verstappen-esteban-ocon-duwen/3212543/

Eindelijk heeft Villeneuve voor 1x... gelijk.

Groet,

C.G. de Beaufort


Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Jozef op 12 november 2018 - 11:20:15
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 06:24:40
Natuurlijk is Ocon de veroorzaker en treft Verstappen geen blaam. Maar na een nachtje slapen wil ik toch wat nuance toevoegen.

Enkele overwegingen:

* Verstappen en Ocon hebben kennelijk al een geschiedenis
* Ocon is er niet 'ineens' maar zit al twee ronden achter hem
* Ocon laat hem zelfs bij zijn teamgenoot staan, als het erop aan komt
* Ocon heeft weinig te verliezen, dacht hij zelf

Dit overwegende, denk ik dat de crash nog steeds zeker niet de schuld van Verstappen was, maar hij wél een crash had kunnen voorkomen.

Ik ben denk ik de grootste Hamilton-hater op dit forum, maar ben geneigd zijn mening te delen. Hij had als geen ander zicht op wat er zich voor hem afspeelde.

Ik vind deze post een verademing. Mooi. :)

Zelf zet ik Verstappen en Ocon na een nachtje op gelijke hoogte wat idiotie betreft. Ocon had daar in bocht 2 niet meer moeten zijn, hij had aan het eind van bocht 1 moeten begrijpen dat de actie mislukt was en een volgende poging moeten afwachten. Want hij hoort als achterligger geen risico's te nemen (zoals Villeneuve ook zegt in de post hierboven). Maar hij was er nu eenmaal wel, en dus was Verstappen ook een idioot om gewoon in te sturen alsof Ocon er niet was.

Dat hij dat zelf na de race nog niet inziet, wil ik ook nog wel begrijpen. Maar wat Christian Horner en Helmut Marko allemaal uitkraamden na de race, daar heb ik echt totaal geen begrip voor. Het is net hetzelfde liedje als in de tijd dat Vettel af en toe wat mispeuterde, dan praatten die twee ook alles recht wat krom was. Ik vind dat een kwalijke zaak.

Ik vind de actie van Max een beetje zoals de straat oversteken op een zebrapad zonder te kijken of er auto's aankomen. Ja, een automobilist MOET voor je stoppen. Maar af en toe doen ze dat niet en dan ben je toch vooral zelf de sjaak...
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 12 november 2018 - 11:53:57
Klein puntje nog wel. Ocon gaf nota bene een dot gas bij om bocht twee naast Verstappen te komen, blijkt uit de beelden genomen van vooraf. Hij zat er dus niet zomaar, hij spande zich extra in om daar te komen. Dit maakt voor mij ook logisch dat Verstappen hem daar gewoon echt niet meer verwachtte.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Breaktest op 12 november 2018 - 12:07:19
Citaat van: Matthijs op 12 november 2018 - 09:13:46
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 06:24:40
Natuurlijk is Ocon de veroorzaker en treft Verstappen geen blaam. Maar na een nachtje slapen wil ik toch wat nuance toevoegen.
Het één hoeft de ander niet uit te sluiten. Voor mij is Ocon de veroorzaker maar treft Verstappen wel blaam. Tenminste, medeverantwoordelijkheid. Ocon had daar niet moeten rijden wat mij betreft, maar hij zat er wel dus kan je als Verstappen zijnde niet zomaar insturen. Wel enorm kinderachtig van Ocon dat hij achteraf geen enkele blaam bij zichzelf legt. Ach, het zijn natuurlijk allemaal jonge gassies en jonkies hebben de neiging ongenuanceerd te zijn.
Ben het hier geheel mee eens. Bijzonder aan dit incident is dat het om de koppositie versus helemaal niks ging, en dat geeft Max het moreel gelijk. Maar meer psychologie speelt een rol. Was het niet twee races geleden dat Hamilton ver bij Verstappen vandaan bleef bij een inhaalpoging - want, was zijn commentaar na afloop, bij Verstappen weet je het nooit. Welnu, moet Max hebben gedacht, als mijn Uit de weg, ik kom eraan-reputatie betekent dat zelfs Hamilton ruimte maakt, dan mag ik er toch zeker blind op rekenen dat het mindere garnituur dat ook doet. Maar zo werkt dat dus niet. Ik vermoed dat niet alleen Ocon, maar ook Magnussen  - en wellicht zelfs Verstappen zelf in zijn Toro Rosso-jaren - meteen had teruggeslagen als ie daartoe was geweest.
Max behoort inmiddels tot het establishment en hij weet dat dat bepaalde privileges op de baan met zich mee brengt. Hoe vaak zien we niet dat het middenkader als makke schapen aan de kant gaat als bijvoorbeeld een Vettel of Hamilton na een bandenwissel aan komt stormen. Maar 100% hierop rekenen - wat Max dus gisteren deed - mag je natuurlijk nooit. 
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Van Wijk op 12 november 2018 - 12:29:52
Ik sluit mij volledig aan bij Mickey en Jozef.
Natuurlijk is het een fout van Ocon, maar je moet alles een beetje " groter " zien.
Verstappen wist donders goed wat Ocon van plan was.....
( ze hebben een verleden )
De eer aan jezelf laten is ook een kunst, lekker laten passeren, so what?

Maar goed die gasten ( allebei ) vol temperament zitten, dat is voor ons leuker.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Sabai op 12 november 2018 - 12:44:09
Ik vind dat Verstappen geen enkel blaam treft. Hij had de lijn en de bocht. Wat moet hij doen dan ? Ocon hoort gewoon aan de kant te gaan. Hij kreeg niet voor niks een stop and go .
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 13:43:02
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 06:24:40
Natuurlijk is Ocon de veroorzaker en treft Verstappen geen blaam. Maar na een nachtje slapen wil ik toch wat nuance toevoegen.

Enkele overwegingen:

* Verstappen en Ocon hebben kennelijk al een geschiedenis
* Ocon is er niet 'ineens' maar zit al twee ronden achter hem
* Ocon laat hem zelfs bij zijn teamgenoot staan, als het erop aan komt
* Ocon heeft weinig te verliezen, dacht hij zelf

Dit overwegende, denk ik dat de crash nog steeds zeker niet de schuld van Verstappen was, maar hij wél een crash had kunnen voorkomen.

Ik ben denk ik de grootste Hamilton-hater op dit forum, maar ben geneigd zijn mening te delen. Hij had als geen ander zicht op wat er zich voor hem afspeelde.
Genau meine Gedanken, zoals de oosterbuur dan zegt. Exact wat ik vanmorgen onder de douche bedacht uitstekend onder woorden gebracht door Mickey. ;)

(Niet dat ik een Hamiltonhater ben, ik vind hem een geweldig coureur en de rest interesseert me niet.)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 13:47:05
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 11:53:57
Klein puntje nog wel. Ocon gaf nota bene een dot gas bij om bocht twee naast Verstappen te komen, blijkt uit de beelden genomen van vooraf. Hij zat er dus niet zomaar, hij spande zich extra in om daar te komen. Dit maakt voor mij ook logisch dat Verstappen hem daar gewoon echt niet meer verwachtte.
Ik denk dat Verstappen er zeker van was dat Ocon inbond. Hij moet de overtuiging hebben gehad dat hij na die mislukte buitenompoging Ocon definitief had afgeschud, of dat Ocon zou liften. Want Verstappen was de overwinning aan het binnenslepen en niet bezig met achterblijvers.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Bob Bondurant op 12 november 2018 - 14:42:30
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 06:24:40

Ik ben denk ik de grootste Hamilton-hater op dit forum, maar ben geneigd zijn mening te delen. Hij had als geen ander zicht op wat er zich voor hem afspeelde.
Fout, tel af naar het moment dat ie stopt om F1 terug live te volgen.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Fietser op 12 november 2018 - 14:44:08
Citaat van: Robbert65 op 12 november 2018 - 13:47:05
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 11:53:57
Klein puntje nog wel. Ocon gaf nota bene een dot gas bij om bocht twee naast Verstappen te komen, blijkt uit de beelden genomen van vooraf. Hij zat er dus niet zomaar, hij spande zich extra in om daar te komen. Dit maakt voor mij ook logisch dat Verstappen hem daar gewoon echt niet meer verwachtte.
Ik denk dat Verstappen er zeker van was dat Ocon inbond. Hij moet de overtuiging hebben gehad dat hij na die mislukte buitenompoging Ocon definitief had afgeschud, of dat Ocon zou liften.
Dat denk ik ook. En mogelijk de hele racewereld. Want je mag toch verwachten dat iemand die zich 'onlapt' niet de pure aanvalsmodus verkiest? Dat is wat Ocon wél deed, met alle gevolgen van dien.
Ik ben vaak best wel een criticaster van Verstappen, maar snap niet dat sommigen deze clash op zijn conto kunnen schrijven.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 12 november 2018 - 15:02:05
Er is schuld en gedeelde schuld. Ik vind dat Verstappen geheel geen schuld heeft, voor de duidelijkheid.

Zie het net als in het verkeer. Er is weleens een onderzoek gedaan naar ongelukken die door de niet-schuldige partij, te voorkomen zouden zijn geweest. Dat percentage lag schrikbarend hoog. Ik meen iets van vijftig procent of zo.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 15:08:44
Hamilton doet voorkomen als zou Verstappen weten dat Ocon daar zit maar toch zijn eigen lijn houden. Dat klopt echt niet, als Verstappen Ocon's wiel had gezien had hij uitgestuurd.

Overigens blijft Ocon beweren dat hij voorlag op Verstappen. Hij moet nog maar eens goed kijken denk ik.
Maar blijft staan: Verstappen had -Ocon kennende- kunnen weten dat er een actie aan zat te komen en had beter moeten opletten en vervolgens ruimte kunnen geven. Dat had hem een paar tienden gekost, maar wel 25 punten en een vierde plek in het WK opgeleverd.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 12 november 2018 - 15:38:06
Amusante analyse van Damon Hill:

https://m.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/368572/hill-over-verstappen-doet-me-denken-aan-jonge-ayrton-senna/
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 15:38:53
https://nl.motorsport.com/f1/news/max-verstappen-esteban-ocon-internationale-media-brazilie/3212654/
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Jozef op 12 november 2018 - 16:55:41
Citaat van: Robbert65 op 12 november 2018 - 15:08:44
Hamilton doet voorkomen als zou Verstappen weten dat Ocon daar zit maar toch zijn eigen lijn houden. Dat klopt echt niet, als Verstappen Ocon's wiel had gezien had hij uitgestuurd.

Ik weet niet wat erger is: hem wel zien en toch de deur dichtgooien, of gewoon te lui of arrogant zijn om überhaupt in je spiegel te kijken. Onder de streep is het resultaat hetzelfde.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 12 november 2018 - 17:00:34
Of de actie is op dat moment in het oordeel van Verstappen dusdanig onlogisch, dat hij het gewoon echt niet verwachtte. Met onze inzichten van nu is alles makkelijk, maar zit daar maar eens, vol adrenaline en testosteron. Dan worden beslissingen instinctief genomen.

Dit inzicht moet gaan groeien. Kijk hoe Hamilton dat nu doet. Of hoe Vettel het nog steeds níet doet. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit bij Max zich goed zal ontwikkelen. Sinds Monaco is hij al met een enorme geestelijke groei bezig. Er zijn voor mij geen signalen waaruit zou blijken dat het eind van die groei bereikt is.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 12 november 2018 - 17:06:37
Realiseer je bovendien goed hoe totaal onlogisch de actie van Ocon ook was, vechten op het scherpst, waar het niet om positie ging. Daar is iedereen het wel over eens. Je oordeel vind ik zodoende wel erg hard.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Wings op 12 november 2018 - 17:53:37
Wat een pannekoek, die Ocon. Wat dacht hij, ik ga even een Red Bull inhalen die bezig is het hele veld op te rollen. Kansloze actie van Ocon en een terechte straf. De reactie van Max vond ik volkomen terecht. Ik snap de FIA echter ook wel dat zij optreden tegen Max. Zij moeten paal en perk stellen.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Wings op 12 november 2018 - 18:03:45
Citaat van: Sabai op 12 november 2018 - 12:44:09
Ik vind dat Verstappen geen enkel blaam treft. Hij had de lijn en de bocht. Wat moet hij doen dan ? Ocon hoort gewoon aan de kant te gaan. Hij kreeg niet voor niks een stop and go .

Ik mag aannemen dat niemand daaraan twijfelt. Zelfs het doorgaans chauvinistische l'Equipe bekritiseerde Ocon.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 18:21:00
Ik las dat ook op Motorsport ja. Het was misschien een overzicht van mediaq die de kant van Verstappen kozen, maar ik kom internationaal eigenlijk niks tegen dat de mening van Ocon en FI ondersteunt. Maar ik moet AMuS nog checken vandaag ;)
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Matthijs op 12 november 2018 - 18:25:34
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 17:00:34
Sinds Monaco is hij al met een enorme geestelijke groei bezig. Er zijn voor mij geen signalen waaruit zou blijken dat het eind van die groei bereikt is.
Verstappen is een waanzinnig getalenteerde en smaakmakende coureur, maar het gaat nog steeds mis als hij wordt ingehaald. Maakt niet uit door wie. Reken maar terug, bijna alle incidenten waar Verstappen bij betrokken was is als hij wordt ingehaald (of net ingehaald is, zie China). Inhalen kan hij als de beste, maar ingehaald worden is zijn achilleshiel.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Robbert65 op 12 november 2018 - 18:38:22
Citaat van: Matthijs op 12 november 2018 - 18:25:34
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 17:00:34
Sinds Monaco is hij al met een enorme geestelijke groei bezig. Er zijn voor mij geen signalen waaruit zou blijken dat het eind van die groei bereikt is.
Verstappen is een waanzinnig getalenteerde en smaakmakende coureur, maar het gaat nog steeds mis als hij wordt ingehaald. Maakt niet uit door wie. Reken maar terug, bijna alle incidenten waar Verstappen bij betrokken was is als hij wordt ingehaald (of net ingehaald is, zie China). Inhalen kan hij als de beste, maar ingehaald worden is zijn achilleshiel.
Ja. Lachen toch? Hij denkt alleen in termen van winnen. En die scherpe randjes van Verstappen slijten snel vind ik. Dus deze komt ook wel, al zal het langer duren denk ik. Want de meeste rijders houden daar inmiddels rekening mee. Ik herinner me Lewis Hamilton: 'Can't pass this guy'. Ik herinner me de GP van Spanje in 2016: Räikkönen tweede achter Verstappen in de auto van Danill Kvyat, sneller, maar kwam er niet langs.

Overigens, doe je ogen dicht, vergeet je Oranje sporthart, doe net of je Australiër bent of zo en denk Max Verstappen weg uit de huidige Formule 1. Hoe leuk vind je die Formule 1? Waar heb je het over op dit forum? Waar lig je in de vroege uurtjes aan te denken? Formule 1 is voor een deel nu al onlosmakelijk verbonden met (alle incidenten en gedoe rondom) Max Verstappen. Ja, Hamilton gaat er met de prijzen vandoor, maar de ogen van de wereld zijn op Max Verstappen gericht. Voor een jochie van 21 jaar doet ie zijn rol toch heel behoorlijk. Hij kent zijn tekst, weet waar zijn kruisje staat en springt soms eens uit de band. Maar hij schmiert nooit, altijd op zijn quivive...
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Sabai op 12 november 2018 - 18:43:17
Citaat van: Wings op 12 november 2018 - 18:03:45
Citaat van: Sabai op 12 november 2018 - 12:44:09
Ik vind dat Verstappen geen enkel blaam treft. Hij had de lijn en de bocht. Wat moet hij doen dan ? Ocon hoort gewoon aan de kant te gaan. Hij kreeg niet voor niks een stop and go .

Ik mag aannemen dat niemand daaraan twijfelt. Zelfs het doorgaans chauvinistische l'Equipe bekritiseerde Ocon.

Jozef denkt er kennelijk het zijne ervan. Dus niet niemand.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Wings op 12 november 2018 - 19:07:21
Citaat van: Robbert65 op 12 november 2018 - 18:21:00
Ik las dat ook op Motorsport ja. Het was misschien een overzicht van mediaq die de kant van Verstappen kozen, maar ik kom internationaal eigenlijk niks tegen dat de mening van Ocon en FI ondersteunt. Maar ik moet AMuS nog checken vandaag ;)

Ik heb het van mijn Franse buurman op het werk. ;) Groot Ocon-fan. Bij mij werken verschillende engineers, vreemd genoeg hebben ze weinig met Renault. Maar dat terzijde.
Titel: Re: F1|2018 |Autodromo José Carlos Pace|Brazilië
Bericht door: Mickey op 12 november 2018 - 19:16:29
Citaat van: Matthijs op 12 november 2018 - 18:25:34
Citaat van: Mickey op 12 november 2018 - 17:00:34
Sinds Monaco is hij al met een enorme geestelijke groei bezig. Er zijn voor mij geen signalen waaruit zou blijken dat het eind van die groei bereikt is.
Verstappen is een waanzinnig getalenteerde en smaakmakende coureur, maar het gaat nog steeds mis als hij wordt ingehaald. Maakt niet uit door wie. Reken maar terug, bijna alle incidenten waar Verstappen bij betrokken was is als hij wordt ingehaald (of net ingehaald is, zie China). Inhalen kan hij als de beste, maar ingehaald worden is zijn achilleshiel.

Mind you. Het incident ontstond toen Ocon zichzelf in zijn zijkant boorde uit een onmogelijke positie, op een moment dat Verstappen de lijn al had en hem al voorbij was. Ocon gaf gas bij. Check de filmpjes maar. Op een moment dat Verstappen en de hele wereld en zijn moeder het niet verwachte. Het is Verstappen du moment dus gewoon niet aan te rekenen. Wat hem hooguit aan te rekenen is, is dat hij hem einde rechte stuk in het geheel niet gewoon liet gaan, om elk risico uit te sluiten. Edit. Punt.