GPForum.eu

Autosport => Andere Autosport => Topic gestart door: Sabai op 26 april 2015 - 17:18:21

Titel: Mick Schumacher topic.
Bericht door: Sabai op 26 april 2015 - 17:18:21
Het zal jullie niet ontgaan zijn maar de zoon van Schumacher heeft niet onverdienstelijk gedebuteerd in de F4 dit weekend. Hij heeft zelfs de derde race gewonnen.Denk dat we wel meer van deze Schumacher gaan horen als hij net zoveel talent als zijn vader heeft.

CitaatMick Schumacher heeft tijdens zijn debuut in de ADAC Formule 4 een zege gepakt voor het team van Van Amersfoort Racing. De zoon van Michael Scumacher kreeg in de slotfase van de derde race op het circuit van Oschersleben de zege in de schoot geworpen, nadat de safety car in de laatste ronden naar buiten kwam. Ploegmaat Joey Mawson eindigde in die wedstrijd op de tweede positie.

Schumacher trapte zijn eerste race in de Formule 4 op zaterdag al uitstekend af. De jonge Duitser vertrok van de negentiende stek en werkte zich gedurende de race op naar de negende positie. Door zijn storm naar voren werd hij uitgeroepen als beste rookie van de eerste wedstrijd. De tweede race van het weekend op Oschersleben sloot hij op de twaalfde positie af. Ploegmaat Mawson eindigde - naast positie drie in de laatste wedstrijd - in de eerste twee races op respectievelijk de zevende en vierde positie. De derde Van Amersfoort-coureur Harrison Newey - de zoon van Red Bull Racing-ontwerper Adrian Newey - werd achtste, dertiende en zevenentwintigste.

De Nederlandse HTP Motorsport-rijder Janneau Esmeijer scoorde pole voor de eerste race, maar viel uiteindelijk uit. In de tweede race in Duitsland eindigde hij op de tweede positie, terwijl de laatste wedstrijd opnieuw niet werd uitgereden door de Hollander. Job van Uitert plaatste zichzelf op de eenentwintigste en twee keer op de twintigste stek.
Titel: Re: Mick Schumacher topic.
Bericht door: gloudiesaurus op 26 april 2015 - 21:13:38
In de karting maakte Mick Schumacher niet veel indruk op me. Maar ik ben benieuwd. Leuk dat hij voor Van Amersfoort Racing rijdt.
Titel: Re: Mick Schumacher topic.
Bericht door: Perton op 26 april 2015 - 21:21:05
Lijkt een erg competitieve klasse te worden. Veel deelnemers, veel grote teams. precies wat de fia voor doel had met de f4. Denk dat dienst er wel vandoor zal gaan met de titel vanwege zijn ervaring, maar als Schumacher wat dagsuccessen kan pakken en een mooie positie in het kampioenschap behaalt mag ie tevreden zijn.
Titel: Re: Mick Schumacher topic.
Bericht door: gloudiesaurus op 26 april 2015 - 21:28:26
Ik zag wat flitsen op tv van de klasse, ziet er goed uit  :)

En er is veel aandacht voor Schumacher, hij wordt zoveel mogelijk afgeschermd van de pers.
Titel: Re: Mick Schumacher topic.
Bericht door: Robbert65 op 03 oktober 2018 - 22:01:05
Inmiddels doet Mick het in zijn Prema uitstekend in F3 europa. En is er nogal wat discussie over hoe het nou toch komt dat hij na de eerste helft van de races ineens alles ging winnen. Enfin, alle reden om dit topic bij de hand te houden.
Titel: Re: Mick Schumacher topic.
Bericht door: Sphinx op 04 oktober 2018 - 00:32:38
In de F3 euroseries heeft de ITR alle vrijheden aan team gegeven om de auto's tijdens het seizoen te updaten. Lance Stroll had in zijn tijd bij Prema bijna om de twee weekenden wel een update. Die vrijheden gaan er trouwens volgend jaar uit als de GP3 en F3 worden samengevoegd. Benieuwd of Mick dan al de F2 aanvliegt of nóg hoger (wat bv LIberty media graag zou zien)
Titel: Re: Mick Schumacher topic.
Bericht door: Robbert65 op 04 oktober 2018 - 14:10:47
Volgend jaar nog hoger gaat sowieso niet lukken, of het moet af en toe een VT1 bij RPFI zijn. Maar hij zou best eens snel kunnen komen inderdaad...
Titel: Re: Mick Schumacher topic.
Bericht door: Jozef op 04 oktober 2018 - 17:45:49
Ik heb ook wel het vermoeden dat de successen van de kleine Schumacher voor een aanzienlijk deel toe te schrijven zijn aan zaken die te maken hebben met financiële middelen. Net zoals inderdaad over Stroll werd gezegd destijds. Dan denk ik dat Verstappen een stuk indrukwekkender was, maar dat sluit niet uit dat hij in de toekomst wel in de F1 thuishoort (Verstappen is niet de maatstaf, Verstappen is een stuk boven de maatstaf).